• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    přátelé je tu někdo kdo má zkušenosti s mořením dřeva? jde mi konktrétně o moření který podpoří aby vylezla kresba dřeva. Klasický moření znám, ale aby to nák jako ve finále vylezlo takhle...

STETKA
    STETKA --- ---
    my jedem taky naprostou většinu věcí osmem, ale pokud si chceš vyloženě hrát s barvama, tak kreidezeit si můžeš namíchat z pigmentů, jaký chceš...
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    OSMO COLOR -PARASTA PUULLE
    http://www.osmocolor.com/
    MIC
    MIC --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: pokud je to do koupelny tak bych se čistě třeba lněnýho oleje bál, přeci jen samotný olej nasákavost vlhkem neřeší.. Jinak nám byl doporučován Remmers že je to to samý co Osmo a v reálu ne, není, hodně není, Osmo se za ty peníze vyplatí. Co se odstínu týče je obrovský rozdíl kolikrát se to natře, dá se s tím kouzlit.
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ahoj. objevila jsem tohle auditko úplně čerstvě a tak snad nebudu dotazem úplně mimo. Nemáte někdo zkušenost - pokouším se přijít na co nejekologičtější variantu docílení barevného povrchu dřeva dle mých představ - bude fungovat namoření vodou rozpustným práškovým mořidlem a následně aplikace přírodního oleje (máte zkušenost s oleji co prodávají na cestadreva.cz?). Jak se to bude chovat? Nebude to pouštět, flekatět?Původně jsem uvažovala o osmocolor, ale nemají v těch interiérovkách takovou škálu barev a odstínů co bych potřebovala. Jedna z věcí bude deska a skříňka pod umyvadlo do koupelny a tam bych ráda, aby to bylo odolné vodě - to píšou třeba u toho tungového oleje. Předem díky za připomínky a zkušenosti
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    třeba http://www.demos.cz/plosny-material/preklizkove-desky/stavebni-vodeodolna.html
    a nebo pak varianta potažená fólií, co se používá např. na přívěsné vozíky
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Tak a mám zase další dotaz... potřebuji desku o rozměru 220 × 145 cm jako víko na boudu pro psa, tzn. nic drahého a něco co vydrží venkovní podmínky?

Zbytek boudy mám celý ze staré nábytkové dřevotřísky, ta sice na ven není, ale je to komplet polepené papírem se syntetickým lepidlem a voda ani vlhkost se na dřevo nedostanou. Ale když takto udělám i víko (na které stejně materiál musím koupit) z dřevotřísky, tak to zase musím potáhnout, načež mi už došlo to lepidlo a to víko bude dost hodně těžké... Co by jste na to doporučili?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    děkuju .. objevil jsem ho při dalšim pátrání objevil, zní to že by to mohlo být v pohodě
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    MDFka poměrně dost saje. Lepidlo, barvy, všechno. Na první vrstvu bych si to zkusil víc zředit a druhou vrstvu bych aplikoval už hustější.
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    Bílé lepidlo od americké firmy Titebond, myslím řada premium. V Pze např. České hudební nástroje pod Karlovym mostem....
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    víte prosím někdo, kde koupit zdravotně nezávadné lepidlo na dřevo ?

z fór jsem pochopil, že v zahraničí na to, na co to chci (výroba hudebních nástrojů), hojně užívají lepidlo "White Gorilla Glue" (což je nějaký polyuretanový lepidlo) http://www.gorillaglue.com/intl/
    nevíte o něčem podobném, dostupném na místním trhu?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj... Snad se MDF bere jako dřevo, mám k ní totiž dotaz...

Dneska jsem finišoval regál, který jsem si udělal na míru do pokoje, právě z MDF desek... Sestavení, projektování OK. Když jsem regál natíral bílím eternalem, tak jsem zdělal 1,4kg a nevyšlo to úplně na celý a hodně špatně to krylo... Nanášel jsem to malým profi válečkem, což dělám i u reprobeden, kde s krytím není problém a výsledek je vždy parádní ale tam používám jiné barvy... proč to špatně krylo s eternalem? Lze tomu předejít třeba nějakou penetrací nebo něčím?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    CERMINEK: Tak diky moc, ja se poptam.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SANCHA: řešé to pracáky, různé školy a tak... Jinak si toho už moc nepamatuju.. kdysi jsem to zjišťoval, když jsem chtěl svářečák...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    CERMINEK: Diky. Teda to koukam. A nevis o tom neco podrobnejsiho? Treba kde se takove rekvalifikacni kurzy poradaji?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    jinak tady to sem ted zhlídnul....nádhera...

Alone in the wilderness.mpg | Ulož.to
    http://uloz.to/xktxeSH/alone-in-the-wilderness-mpg
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    nemáte někdo tip na náký výukový videa či knížky jak na takovou tu zálesáckou práci se dřevem?...jask nábytek do srubu a tak...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SANCHA: například formou rekvalifikačního kurzu získáš certifikát, který je stejné váhy jako výuční list...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Nevíte někdo jaké jsou u nás možnosti získání výučního listu v oboru truhlář nebo příbuzném dálkovou formou studia, tedy pro dospělé? Budu vděčná jakékoliv tipy. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam