• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    IN_DIE: Jak velký ten kmen asi je? Už je na zemi? Ono totiž jde o čas - jestli bude někde na sluníčku ležet kmen, tak bude brzo samá prasklina:(.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    IN_DIE: Co mám zkušenosti, tak se občas někdo rozhodne na svojí zahrádce ořech nebo jiný pěkný strom porazit a následně dřevo skončí v palivu, v nejlepším případě v udírně. Je to jak u blbejch, nedávno jsem slyšel, jak jedno město cosi přestavovalo a v rámci toho padlo několik bezmála staletých lip. Po nějaké tom handrkování pochopitelně všechno šlo do palivového dřeva a řezbáři ať si trhnou ploutví.

    Ale jinak máš pravdu, truhláři a řezbáři o to zájem mají. Zkus třeba drevorezba.cz nebo cestadreva.cz. Jsou tam diskuzáky, a když tak hodíš nabídku, imho se někdo ozve.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Nevíte někdo, kdo by koupil čerstvě pokácenej kmen ořechu? Google mi našel leda inzeráty, kde ho všichni nabízejí ale nevim, kdo kupuje. Nejspíš truhláři, řezbáři a pod. Funguje to tak? Máte s tim někdo zkušenost?
    Díky.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    R6ANDREW: tyvle po precteni clanku jsem si smichy uslintl..
    "Postel je udělaná z osmi palet, stůl ze šesti, botník je jedna paleta. Je to různé. Paleta stojí v průměru 120 korun. Plus práce truhláře a montáž. Takže postel vyjde třeba na deset tisíc korun. Je to pěkné, nápadité, a navíc levné. Jsem s tím moc spokojený."
    Lol, levné? 10K? Doufam, ze zapocitava i cenu matrace.....resp. POUZE cenu matrace..a jestli mu to udelal truhlar za desitku, tak takovouhle praci chci taky..:D ja se dru jak cubka za 17 a typek sesroubuje par palet a ma z toho desitku...
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    bulvar, ale....
    To jste ještě neviděli: Slavný český herec nás pustil do svého bytu. A byl to šok! - Super.cz
    http://www.super.cz/166143-to-jste-jeste-nevideli-slavny-cesky-herec-nas-pustil-do-sveho-bytu-a-byl-to-sok.html
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    MYSTICTURTLE: mam dvoumetrovej 4 roky schne, drevo asi dub, ale bez vetvi, jen kmen.. ted v dubnu jsou prorezy v lesicich, tak si neco ukradni, skrabadlu snad trocha toho schnuti vadit nebude..
    CONTENIDONETO
    CONTENIDONETO --- ---
    The Art of Making, The Carpenter
    http://vimeo.com/30698649
    GREGI
    GREGI --- ---
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    JOSEF_K:
    MTJ:
    Dik.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SANCHA: Já mám skoro v celém bytě oleje Bona a spokojenost. Zbytky jsem zužitkoval na další dřevěné věci, např knihovnu, a taky dobrý.
    Bona - Produkty
    http://www.bona.cz/produkty_p_oleje.php

    MTJ
    MTJ --- ---
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Mame doma starou drevenou podlahu, tusim borovice nebo mozna modrin. Vydrhnuli jsme ji a resime cim to osetrit. Nejradeji bych nejaky olej, poradi mne nekdo jaky olej je vhodny? Dik.
    MYSTICTURTLE
    MYSTICTURTLE --- ---
    Zdravím, neporadil by mi někdo, kde by se dal koupit kmen stromu na výrobu kočičího škrabadla? Ideálně již vysušený a kůry zbavený. Průměr kolem 10 cm. Strejda Google mi v tomto moc nepomáhá...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Budeme kompletně rekonstruovat byt. Tento stůl tam měl děda manželky a jeho syn říkal (že tam bylo sklo). Za 2 měsíce se stěhujeme, ale já ho nechci vyhodit, ale na druhou stranu nás ta rekonstrukce tak vyždímá, že nemůžu platit 10 000 za renovace. Nemáte cca odhad, jakou částku by to spolklo?
    Když na ten stůl koukám, tak se mi i to stáří líbí, akorát bych potřeboval udělat něco s tou deskou stolu. Nemáte cca odhad na cenu? +- díky
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MTJ: Já s ním mám docela dobrý zkušenosti na všechno možný, i na jemnou práci, ale jinak máš recht, cidlina bude určitě lepší. A taky mě napadlo, že tam bývala spíš kůže, ale zonicek to psal tak, jako by odtamtud nějaký sklo sundával.
    MTJ
    MTJ --- ---
    ZONICEK: Nebývalo tam sklo ale kůže, případně filc, často na zeleno. Podle těch tvých fotek to bude chtít ale víc než jen trochu kutilství, dýhy vypadají že budou potřebovat nějakou tu péči ale hlavně novou polituru :)
    Pokud to chceš nějak pořešit a nebo jenom nějakou tu radu, ozvi se, všechno podstatný mám tady v infu.

    JOSEF_K: Římsák je sice super věc ale na takhle jemný věci to IMHO není úplně šťastný řešení – pokud s ním člověk fakt neumí tak to nadělá víc škody než užitku. Vyčistit tu plochu od papíru a lepidla bude lepší chemií (pravděpodobně bude stačit líh) a cidlinou (případně místo ní oškrábat širokým dlátem).
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZONICEK: Do restaurování moc nevidím, ale osobně bych začistil plochu pod sklem, což bych udělal nějakým jemným hoblíkem, kterým se dostaneš do kraje (např. tento: http://www.simek.eu/z30409-hoblik-rimsovnik-dvojity-12-18 akorát si to železo dáš do té přední díry) a pak si nechal u sklenáře uříznout odpovídající sklo. Ačkoli moc se mi to řešení nelíbí, protože sklo studí a na psací stůl bych ho nechtěl.

    Nicméně ona ani ta plocha kolem té díry nevypadá zrovna slavně (praskliny v dýze nebo co to je). Našel bych si profesionálního restaurátora, možná budou nějací i tady.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Potřeboval bych poradit (případně sehnat kutila).
    Mám v podstatě tento stůl:

    Akorá v celkem dobrém stavu. Akorát uprostřed (jak bývalo sklo) je teď papír a vypadá to šíleně.
    Do nového bytu bych chtěl tento stůl, ale potřeboval bych poradit možnosti co s tim. Jde pouze o horní desku, kde je jako tu podobně prostřední obdelník cca 1mm zapuštěný dovnitř (ale tady to vypadá takhle šíleně).
    https://www.dropbox.com/s/r9xj9ghqclcqlv4/IMAG1280.jpg
    a
    https://www.dropbox.com/s/bbwzs8lw63rxmjg/IMAG1281.jpg
    Dovezl bych Praha + okolí
    Díky za rady a nabídky
    XAJA
    XAJA --- ---
    MTJ: áno. červený smrek alebo smrekovec;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam