• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MILAZAJICEK: Knechty. Jsou různé druhy, např. zde:
    Stahovák čepů 3 000 mm
    http://www.uni-max.cz/stahovak-cepu-3-000-mm/d/

    Z vlastní zkušeosti doporučuje tohle:
    Pár svěrek pro lepení dřeva
    http://www.uni-max.cz/par-sverek-pro-lepeni-dreva/d/
    Za tu cenu to udělá dost práce. A pokud se ti doma válí rezavý vodovodní trubky, na který to chytíš, tím líp:).
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nemůžu nikde najít jak se jmenují ty přípravky na lepení desek z prken/latí. Vypadá to jako takový ježek má to kolík do šesti stran a protikus je dotahovatelný. Používá se to společně s prknem ve kterém jsou díry. Položí se prkno na něj pak lepené latě a pa kdalší prkno ta mají v sobě po x centimetrech díry aby se to pak dalo společně dotáhnout a zajišťujte to aby se ta lepená deska nevypoulila. Netušíte jak se to jmenuje?
    XAJA
    XAJA --- ---
    TORWEN: takto sa označujú palety používané pre medzinárodný obchod. XAJA:
    takže sa môžeš stretnúť aj s paletami bez označenia. ale tie spravidla nebudú ošetrené žiadnym spôsobom (chemicky ani tepelne).
    TORWEN
    TORWEN --- ---
    R6ANDREW: perfektni, diky!
    TORWEN
    TORWEN --- ---
    R6ANDREW: Muzes sem prosimte hodit fotku ty palety nebo aspon popis jak lze ono osetreni poznat? Smrdi to? Lepi to? a tak, dik!
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    LINKOS: prislo nam na tom zbozi z Indie. jinak ze států a eu chodí pouze HT palety, takze tepelne osetrene a tech se nebojim..:)
    Tak ja to asi odvezu do sberaku no. ale tam jsou takovi kokoti, ze jsou schopni to ulejt a bud prodat nebo spalit..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    R6ANDREW: pokud nechceš být prasák a spálit to, tak mě napadá odevzdat to jako nebezpečný odpad. A nešahat na to holou rukou. Jak si se k tomu dostal?
    Docela by mě zajíma kolik lidí má teď doma cool nabytek z palet ošetřených podobně.
    Mě by třeba zajímalo jak to s likvidací dřeva natřeným barvami, teoreticky mezi pálením pet lahví a syntetickými barvami nebude moc velký rozdíl. Taky nebezpečný odpad?
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    LINKOS: vsak to je dobre. me ted jen zajima co s tim mam delat, abych z toho nechytl nejakou nemoc. ono teda jsem kurak, ale priotravit se metylbromidem asi nechci..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    R6ANDREW: imho domnívám se, že to moc rychle nevyprchá. Zaslechl sem z jednoho zdroje, že unie plánuje všechno dřevo ošetřeno různými sajrajty pokládat za nebezpečný odpad.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    ahoj ahoj, jednou jsem se tu ptal na IPPC standardy. A ted se chci zeptat, jestli nekdo nevi, jak zlikvidovat palety, ktere prisly z indie a jsou osetrene metyl bromidem. U nas je to zakazany a ja se na to bojim sahat, je to prej dost jed..Sice uz by z toho mel vyprchat, ale stejne, nechci to mit na sklade a pracovat s tim.. ptal jsem se hasicu, a ti prej at to urcite nepalim, ale ekologicky zlikviduju. Coz je predpokladam dovezt do sbernyho dvora.
    Nevi nekdo, jak tyhle plynny zpusoby hubeni skudcu mohou byt nebezpecne i po par mesicich, kdy paleta stala v kontejneru na lodi?
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K: hmhm... tak to jsem měl o roundupu lepší mínění... u bolševníku se tuším roundup (nebo jiný herbicid) aplikoval ještě na čerstvě seříznutý centrální stonek, který je ale pravda robustnější...
    Zároveň ty kolonie křídlatky, které znám (třebas různé ostrůvky ve městech) se rozhodně nešíří nijak závratným tempem, pokud vůbec, takže jsem tu její invazivnost vždycky bral trochu s rezervou... (a v jednom takovém městském křídlatkovém pralese jsem si jako děcko k smrti rád hrál - pro malého kazisvěta je klestění si cesty vzrostlým křídlatčím zábava z nejmilejších).
    To bolševník je jiná liga, bez debaty...

    (A ano - proti akátu taky celkem nic nemám, i když z hlediska houbaře je to víceméně poušť...)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZCR: Jo, stříkáním na asimilační plochu listů to začalo, injekční aplikací skončilo. Ale žila si vesele dál. Co je na místě dnes, netuším, už jsem tam nebyl tak asi osm let. Ale koukal jsem, že snad v mezičase vyvinuli nějaký speciální roundup, který už na křídlatku zabírá. Ten tehdejší nefungoval a Agent Orange bohužel v OBI neprodávají:).

    Nicméně některé invazní druhy jsou sympatické. Třeba akát mi nevadí vůbec, zejména když je už ve fošnách:)).
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K: křídlatka je imho proti bolševníku ještě zlatá, ale neúspěch s roundupem mě překvapuje (a ta injekční aplikace se mi nezdá úplně nejšťastnější - pokud vím, nejlíp se vstřebává listy, tj. počkat na co největší plochu a pak stříknout... kytí by si to měla stihnout rozvést i do oddenků a spořádaně chcípnout, ale já vím, no. šedivá je teorie, ale zelený stvol křídlatky :-(
    (Souvislý porost bolševníku jsem vlastně ještě neviděl, a bojím bojím!)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZCR: No, pokud tam nikdo nezačal cíleně vysazovat bolševník nebo křídlatku, jsem klidný:). S křídlatkou jsem se jednou utkal osobně a nutno říct, že jsem byl poražen. Ani injekční aplikace neředěného roundupu nezabrala. A co umí bolševník, jsem viděl na Ukrajině. Kilometry čtvereční neprostupného zeleného pekla o průměrné výšce 3-4 metry.
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K: (a jestli tam hromadně rostou wajgélie, má to beztak na svědomí Waigl)
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K: Trifidi!
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZCR: Copak Plečnik. Zahrad Hradu se pak ujala Dagmar Havlová, která tam vysázela kde co. Sice všichni tvrdili, že to tam chcípne, ale ono to mnohdy nechcíplo a je to tam furt. Ale co to je, to fakt netuším:).
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K: Plečnik byl vůbec dendrokujón! A kdo se má ve všech těch svitelech, jerlínech, nahovětvcích a jiných importech vyznat!
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZCR: Vida, ty stromy a keře vypadají dobře, seženu. A jasně, parky jsou průšvih. Docela často se motám kolem Hradu, Kramářovy vily atd. a tam mám pravidelně dojem nějakého úplně jiného světa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam