• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Nevíte někdo, jak se dělají tyhle ohnuté plochy, co jsou po stranách stolku? Viděl jsem jen způsob, že se nad sebe prostě postupně nalepí jednotlivá prkna a ta se pak do požadovaného tvaru obrábějí, ale příjde mi to nesmyslně zdlouhavé a dost nepříznívé na materiál. Nehledě na to, že tam pak vlákna jdou napříč. Ohýbání alá thonet jasný, ale to není způsob na "doma".

    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SUOTAM: Jo, trhací nejty taky nejsou teoreticky špatná volba. Ale jak u kterého dřeva. U smrku mám vyzkoušené, že se trhá dřív smrk než nejt:). Ale akát by to imho dal.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Jj je to venkovní stan na festivaly. Teď sem dělal naky pokusy,nakonec to nejspíš prinejtujeme. Díky za rady
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Je to evidentně venkovní instalace. Tudíž buk bych vyřadil okamžitě, jasan spíš taky. Vynikající by byl akát, ale je otázka, kolik do toho chceš vrazit. Hodně bych zvažoval modřín, který je pevný, exteriér mu taky nijak extra nevadí a nestojí tolik. V úvahu by přicházela i borovice.

    Jinak pevnost bude spíš otázkou uchycení. Jestli tam vrazíš vrut třeba tři cm od konce latě, tak s velkou pevností nepočítej. Lepší by bylo lať čistě provrtat a vrazit tam vraťák.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SUOTAM: Imho jestli to bude v takovýchto rámech z jeklů, tak bych se nebál pomalu ničeho. Bál bych se spíš lidí, který by to eventuelně prorazili, a to u latí s tímhle rozměrem asi materiál nevyřeší. Buk by mohl být taky lepší, ale ani jehličnany bych nezatracoval. Možná, že víc udávající může být rozpočet :) Tady nějaký data k tomu:
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    GHOSTDOGG: budou z toho takovyhle steny (u ty srafovany kostky). ram a zakladni trojuhelniky z jeklu, vypln z tech lati, privrtana texama

    jasan me taky napad, ale radsi se ptam, dik

    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SUOTAM: Sice vůbec nerozumím tomu, co z toho chceš vyrobit, ale pružné a pevné b měl klasicky splňovat jasan, na luky a na lyže...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Prosím o radu. Z jakyho dřeva byste dělali Late 8x30 x 2000 mm? Budou se vrtat do zeleznejch rámu a budou z toho takový srafovany paravany. Takže musí byt dost pružne a pevne, aby to prezilo častější manipulaci a nepraskalo
    XAJA
    XAJA --- ---
    ADIK: snad u vsetkych vyrobcov naterov hladaj "patina".
    nahodny vyber z internetu
    ICLA SR :: Profesionálne náterové hmoty ::
    http://www.iclasr.sk/iclasr/6
    SirColor, s.r.o. - Sirca - Špeciálne efekty
    http://www.sircolor.sk/sirca/sca_spec_efekty.php
    905 patina OSMO COLOR
    http://www.osmocolor.sk/exterier/ochranna-olejova-lazura/905-patina/
    ADIK
    ADIK --- ---
    poraďte pls...barvu/lazuru na dřevo, která udělá efekt starého šedivého dřeva dlouho vystaveného slunci/větru/dešti. někde jsem na to před časem narazil a teď si nemůžu za boha vzpomenout jak se to jmenovalo ani podle čeho hledat. díky.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    zdravim a pozdravuji...shanim cca 50 prken 20x100x2000mm na boudu na sekacku atd.

    mel byste nekdo typ, kde sehnat levne, kvalitne a pobliz prahy? (pripadne smer melnik a mseno?)
    nemusi byt nutne nova..

    diky
    ZCR
    ZCR --- ---
    jenom taková blbost...

    Gypsy Flowers
    https://www.youtube.com/watch?v=nU6Z1-VLjIU
    GREGI
    GREGI --- ---
    JOSEF_K: wow.

    chci je vsechny!:D
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    Liška praskla, kocky jsou vrzeny...
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    zhruba pred mesicem jsem na chalupe vzal kmen lisky, cast byla sucha a behem zimy se ulomil a lezel na zemi .. obobroval jsem z nej kuru, prevezl ho do prahy a byl zhruba 3 tydny v netopene vetrane mistnosti .. dneska jsem koukal ze na nekolika mistech podelne prasknul (misty hodne).. je to u lisky normalni, kdyz schne, nebo to bylo moc rychlym/pomalym schnutim? pokud ano, jak jinak? ja z ni ten kocici strom stejne vyrobim, snad se to nestipne az na to skocej kocky :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Jedna z největších databází fotek dřeva, co jsem kdy na netu našel. Třeba se někomu bude hodit.

    Carlton McLendon - Rare Woods Page 1
    http://www.rarewoodsandveneers.com/pages/specimens/rarewoods/rarewood01.htm
    RUDLA
    RUDLA --- ---
    TECHNIK: pred par tydny se nam podarilo sehnat prez inzerat stare drevene dvere za odvoz, bylo to z nake demolice a jsou dost masivni... mam s nimi podobnej umysl.. ale tesko rict jak dlouho to vydrzi.. rozhodne jsem si jistej ze to bude dost originalni slepicarna..))) ja osobne bych nic nekupoval a pokusil se hledat... na vesnici se pouzivaji odrezky z pily...
    PETD
    PETD --- ---
    TECHNIK: No pokud ti nejde zas tak o ten vzhled, tak můžeš zkusit překližku nebo OSB. To v případě že na tom nechceš nechat tolik času, ale cena na m^2 nebude zas o tolik lepší. Levnější fošny sehnat asi můžeš, ale budou neopracované (nehoblované), takže esteticky ti stejně moc nepomůžou.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TECHNIK: Nejlepší bys na to měl modřín, nejlevnější (a taky dobrý) je smrk, kompromis je borovice. Obkladové palubky nejsou nic závratně drahého, podívej se v okolí, kdo je nabízí, a máš to. Přidělávají se palubkovými sponami, ty taky stojej pár korun. A jde to rychle od ruky.
    TECHNIK
    TECHNIK --- ---
    PETD: Je to taková boudička na zahradě, takže vlhkost samozřejmě bude. To obložení má plnit pouze účel zakrytí starých ošklivých dřev. V některých místech asi podklad nebude úplně nejrovnější, takže budu muset pomocí nějakýho decentního rámu odskočit od stěny třeba o jeden/dva centimetry, ale to je snad na jedný stěně jenom.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam