• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    URPUTNIK: vono ta jedina rada byla fakt nejlepsi :) Jsou hrozny kvanta kovani, nebude problem najit to co potrebujes a ani to nebude za velky penize. Ja osobne bych se asi vykaslal na posuvny dvirka, doplnil tam parcentimetrovej prouzek dreva abych se vyhnul tem sousednim dvirkam a pouzil normalni panty.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    URPUTNIK: osmem nic nezkazíš. nebo si za pár korun kup pixlu lněné fermeže. ta navíc bude narozdíl od osma postupně tmavnout (horizont měsíců a let).
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: teda ze jsem se s tim vubec prekresloval :))

    tak jeste jiny dotaz, vyrezal jsem pro zenu 2 maly srdicka z vetve tresne .. ted bych to natrel nejakym olejem/voskem at to vydrzi .. ta vetev je svetlejsi nez jsem doufal, takze asi neco, co tu barvu vic vytahne, ale uplne tonovat to nechci .. nejaky tip? pripadne, je sance si zajit za nejakym truhlarem a natrit to u nej? bude mit stacit fakt malicko, kazdy srdicko ma tak 3cm prumer, takze asi nema smysl kvuli tomu kupovat celou pixlu .. a vlastne tu mam nekde pixlu oleje/vosku od Osma (mam to na dubovou linku), to by asi taky slo, coz?
    EMK
    EMK --- ---


    ADIK
    ADIK --- ---
    URPUTNIK: v potrebach pro truhlare se podivej na kovani pro posuvny dvere. delaji se ruzne typy, urcite si vyberes ten pro tebe vhodny.
    FAKEQUAKE
    FAKEQUAKE --- ---
    IRUX25: nevim, jestli "fasuju" :), ale mohu si odcerpat, kolik budu chtit. nase firmicka to pouziva na jeden vyrobek, ale primarne je to urcene na natery na drevo, za tim ucelem to Nemci (velka znama firma) vyrabeji
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: nakres shora a zboku, co byly i predtim .. + 2 fotky, aby jste mi fakt verili, ze jsou takhle nesikovny :) a samozrejme ze mi prestavala psat tuzka, sry

    defakto resim, jak udrzet ty 'chybejici dvirka' ve svisle poloze, ikdyz maji spodni hranu ve vzduchu, a jak je udelat soupaci do boku (viz pohled shora) .. zatim mam v planu na ne zezadu pridelat nejakou listicku, ktera bude jezdit v kolejnici, ktera bude na dnu korpusu ..







    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    FAKEQUAKE: To nekde "fasujes" ve fabrice?
    FAKEQUAKE
    FAKEQUAKE --- ---
    Ahoj, Kdyby měl někdo zájem, tak můžu po malých dávkách sehnat prakticky neomezené množství akrylátového nátěru na dřevo. Jedná se o nátěr:

    na vodním základu, (bez rozpouštědel)
    voděodolný, a odolný proti povětrnostním vlivům (vhodný i pro venkovní aplikace)
    vylepšená adheze na dřevo
    po zaschnutí průhledny, zřejmě lesklý

    řadí se mezi ty pokročilejší akrylátový nátěry, kvalita z Deutchlandu. K dispozici výměnou za naturálie, ideálně nařezený materiál na zbastlení včelího úlu. Pište do zpráv.

    PS.: Asi bych sehnal i akrylátový lepidlo, případně PVAC lepidlo.





    EMK
    EMK --- ---
    Sedátka pro děti do MŠ.

    EMK
    EMK --- ---
    Tady další a menší.
    Natřeno lněnou fermeží kterou jsem do houbičky lehce zabrousil.

    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    77WHITE: chapu :) zkusim vecer, byl jsem cely vikend mimo .. diky!
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    URPUTNIK: navrhuju nakreslit to necim tencim na neco vetsiho a dat si zalezet na tom, aby tam bylo spravny mnozstvi hran, jinak tomu nejde rozumet:) popsat kde je exterier, kde je vnitrek skrinky, treba i nejakou strucnou situaci ... Joa popsat to v ruce na tom nakresu, nejlip i par slovama :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    Ahoj, uz nazral cas, abych konecne dodelal nasi kuchynskou linku .. zbyvaji uz jen posledni 2 dvirka, obe dve jsou stejna situace, akorat zrcadlove obracene .. obrazky postupne shora, zepredu a prurez ..

    A1 korpus, A2 jeho dvirka
    B1 korpus kteremu potrebuju udelat dvirka B2
    C1 korpus, C2 jeho dvirka
    D* jsou steny korpusu B1, tenci nez dvirka

    na obrazku zepredu, A2 a hrana D1 se prekryvaji, na obrazku s prurezem je videt moje predstava dvirek :)

    zkousel jsem vymyslet ruzny varianty pantu, ale vsechno se mi bud nepodarilo sehnat (pant na d1), nebo nevychazi bez mezery v te pohledove strane (pant na d2) .. a pac koralkovy zaves mi zena zamitla, posledni co mne napadlo jsou soupacky - zrusim tu stenu D1 (neni nosna) a do toho prostoru se budou zasouvat dvirka .. tim jednak ziskam nejvetsi pristup dovnitr (potencialni dvirka s pantem vpravo omezuji castecne pristup dovnitr), druhak se tim zamaskuje i ta skvira zpusobena D2

    a ted muj dotaz, pac ty dvirka budou relativne tezky (maji byt velke jako C2), nejsem si jist tim X -asi by stacila jen lista, ktery dam na spodni strane nejaky malickaty kolecko? s tim ze by jezdilo v 'kolejnici' na korpusu .. jak ale zafixovat ten horni konec dvirek? dovnitr se to nepropadne, tam to bude blokovat korpus D, ale co ven? teoreticky ty dvere muzu udelat o kus vetsi nez je otvor (cili i pri zavreni bude cast dvirek mezi A1 a B1) takze by se zapirali o A1 ..

    ale mozna jsem to cely prekomplikoval, co navrhujete? :)





    KLATIC
    KLATIC --- ---
    EMK: barvu bych tomu urcite nedaval...dal bych nekolikrat kameliovej olej, bude to mit nadhernou kresbu
    EMK
    EMK --- ---
    Snad neurazí...
    Něco z vlastní zahrádky.
    Materiál: Dub
    Ještě tomu dám barvu. Neměl by někdo nápad?
    Kritiku uvítám. ;)

    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FAKEQUAKE: Možná když se trochu víc rozepíšeš o konstrukci a o tom, jak ty klacky spojuješ, tak se k tomu bude dát říct víc. Obecně se dá samozřejmě říct, že jsi nezvolil ideální materiál a už vůbec ne v ideálním stavu:). Googli třeba green wood furniture, tam objevíš nějaký postupy, jak se podobný věci dají dělat.
    A ta třešeň nějakou pěknou kresbu mít bude, ale vyzrálý dřevo to samozřejmě nebude.
    FAKEQUAKE
    FAKEQUAKE --- ---
    zdar, mel bych zacatecnicky dotaz:
    vyrabim si takovej ministolecek na caj z pokacenejch naletu. otazka vsak zni jestli to ma cenu, kdyz jsem to pokacel ted uprostred vegetacniho obdobi. navic to ani nenecham schnout a hned po odkornení to zpracovavam a zbastlim dohromady. staci pro amaterskou vyrobu nabytku drevo pokaceny v lete a z mladych stromu a nevysuseny nebo je to uplne mimo?

    A jeste bych se chtel zeptat. Mam v planu pokacet jednu ptaci tresen. prumer kmene tak 15 cm. muzu pocitat s takovou krasnou kresbou jako u klasickeho tresnoveho dreva?

    Dík
    UBU
    UBU --- ---
    ESTEN: Bahenní dub, neboli morta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam