• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    GHOSTDOGG: no to problém asi není. jen jsem předtím našel pouze příliš úzký desky.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: A je problém si to trochu sám nařezat? Třeba tady je 300 x 100 x 80 mm, přeřízneš napůl a máš svůj rozměr. Práce na pár minut. (Popř. pokud bys měl kde, tak koupit celou fošnu a špalíky si udělat, na to by stačil mafl.)
    Dřevořezba.cz | Přířezy lipovho dřeva, blok, 1 jakost
    https://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=3376
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LOOSER_AK47: ta vodeodolna preklizka vypada dobre...
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    nemáte prosím někdo tip, kde sehnat menší hranoly (okolo 150x80x80 mm) lipového dřeva na dřevořezbu? všude na internetech vídám jen samý velký špalky a to je pro mě zbytečný. zajít do nějakýho náhodnýho truhlářství nebo nějakej hobby shop?
    LOOSER_AK47
    LOOSER_AK47 --- ---
    LINKOS: ja jsem dělal desky stolu z hladke foliovane překližky a šuplíky či fochy z 10 bukove preklizky

    LINKOS
    LINKOS --- ---
    kdyz ste u te preklizky,delam si nejaky ten dilensky nabytek a uvazuju z ceho dal. Sparovka je sice pekna,ale na tydle ucely mi ji prijde az skoda, osb desky jsou zase hnusne a obycena drevotriska zase nic neunese,prohyba se atd. Predstavoval bych si nejakou stavebni/truhlarskou preklizku,ale nic moc jsem nenasel... Poradite kterej matros koupit,pripadne shop kde neni problem poslat
    CUKI
    CUKI --- ---
    GREGI: Máš nějaký obrázek stánku pro představu?
    Jinak ten zmíněný Jaffholz a myslím že i nějaká pobočka Demosu je tím směrem.
    Pak v Úvalech byl takový překupník velkoformátovek a spárovek, ale netuším jestli tam ještě je.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Chci si udelat novy stanek. Predchozi jsem mel z topolove preklizky kvul vaze, ale je dost meka a za ty dva roky se na dost mistech protlacila. Nejakej tip na neco lehkeho ale trochu pevnejsiho? Idealne hezka kresba.... napada me borovice? A kam lro ni kdyztak nymburk/praha vychod
    COLON
    COLON --- ---
    Ahoj, uměl by někdo kvalitně vysoustružit kouli většího průměru - asi bukovou, ale klidně i z jiných druhů dřeva? Zatím jsem narazil jen s průměrem do 50mm - větší jsou už lepené ze 2 polovin. Potřeboval bych nějakou větší - ideál tak kolem 10 cm. Ale byl bych rád i kdyby se mi případně ozval někdo s kým bych to nějak mohl probrat - jaké jsou možnosti atd.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    věděl by někdo o řezbáři, co by mi vyrobil vycházkovou hůl s potkanem?
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    77WHITE: :) Přemýšlel jsem, jestli paní zmíním. Ano, a naživo je ještě děsivější… Ale jinde jsem dubovou překližku nenašel.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VO_D_KOLEK: Stacil mi kratkej (ode me velmi slusnej) telefonat s pani od kaplanu a nikdy vic, na to je tech dodavatelu preklizek v praze proste moc abych se s ni musel jeste nekdy bavit:/
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    77WHITE: Pěkný výběr má Kaplan. Jednoduché řezy (transportní napůl) dělají hned, ostatní do tří dnů.
    A je to úplně boží areál :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    CUKI: Jasne, mozny to je.. ja to bral z toho pohledu, ze maj velky skladovy zasoby vseho moznyho a prirezy delaj na pockani... Jinak ja tam nic moc nenakupuju, jen ted nejaky topolovy preklizky a hlavne flexi ceiba preklizku na vestavbu do auta a to nikde jinde nemeli.. kdyz vemu v potaz jeste to,ze to mam 5min autem od baraku a mam tam 20% slevu na kamosovo tatu, tak jsem nemel co resit:-):-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    FOSSIL666: Jaffholz zrovna moc nedoporučuju, ta manipulace s tím materiállem je u nich otřesná. Před rokem jsem tam bral nějaký OSBčka a pera a dražky byli tak poničené, že každou desku jsem musel upravovat. Dřevovláknitý desky jim leželi částečně na dešti...
    Na druhou stranu neměli zrovna špatnej sortiment lamel
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    77WHITE: kdybys viděl kolikrát tohle denně slyším :) ale ono se pro to musí dojet vozíkem někam do regálu, dva lidi to z něj musí sundat, pokud je pila digitální tak to i nastavit a ono se to secte... Rád tě vezmu na exkurzi jak to celý den u takového stroje vypadá ;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DEEJAYY: Jo i ne. Plne chapu, remeslnici sou zavaleni, na zamecniky se ceka kolikrat mesic nez vubec sahnou na svarecku Ale mit zakladni formatovaci pilu, nastavit jeden rozmer a ctyrikrat protahnout desku masinou by nemelo zabrat vic jak 5 minut cistyho casu. Nereknu kdybych chtel ofrezovat hranu nebo nedejboze i povrchovku:)
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    77WHITE: v aumexu mají nějakou pilu? Sem si nikdy nevšiml :)
    jinak ono se řekne 6 řezů, ale teď je tolik zakázek pro truhláře, že nikdo nestíhá ... třeba u nás řežeme do týdne a to jsme jedni z nejrychlejších v kraji ... zakázek jsou opravdu desítky denně ....
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    77WHITE: Tak super:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    FOSSIL666: díky. Našel sem Au-mex a jsou ochotni mi to naformátovat na počkání, všichni ostatní to zatím děsně komplikujou, na to že jde o jednu blbou desku a 6 řezů :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    77WHITE: Je to teda mimo Prahu - Brandýs nad Labem, ale v Jaffholz by to nemusel bejt problem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam