já sem teda na osmo zanevřel z důvodu brutální foto nestability a jiných hlavně mechanických faux pas.
https://photos.app.goo.gl/Cg6EZb4hRwbhgSFK9
toto to udělalo asi za tři dny a je to čím dál horší - a je to severní strana baráku, kde nikdy nesvítí přímé slunce, spíš je to většinu roku ve stínu (ne, opravdu jsem tam to prostírání nedal hned po natření, naopak jsem tomu dal nadstandartní dobu na vytvrzení po zkušenosti koleček od květináčů na parapetech). třeba jsem jenom vychytal nějakou blbou šarži, ale spíš ne. na pracovní desce v kuchyni taky žádná hitparáda, ošoupalo se to asi za půl roku. plus ty sikativa v tom taky nebudou uplně ok. atest na styk s potravinama to fakt nemá. celkem sem se držel, ale jak tu vidím tu nekritickou chválu, tak sem se už musel ozvat. už dávám opravdu všude voskový olej od balakrylu, ten má atest na dětské hračky, je třikrát levnější a na podlaze ani po třech letech nejeví známky opotřebení (oproti třeba matnému laku od balakrylu, který máme na podlaze v ložnici a po stejné době vypadal hůř, plus je to lak a obnova bude horší - atest má ovšem taky). plus národovci třeba ocení domácí firmu a výrobu v čr.