• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    HOUBA: skleník nemám, ale teakový zahradní nábytek ošetřuju už roky olejem. A vypadá že se mu to celkem líbí, rozhodně nepozoruju žádné známky poškození (stáří cca 8 let, celoročně venku)
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    LEGI: myslel jsem si totéž než jsem ho začal shánět. Ano, leží všude a ne, není zadarmo, dokonce není ani levnější. Jižní Čechy. Ale stačí se postavit třeba do Nové Bystřice na náměstí a počítat kamiony se dřevem co míří k hranicím a pochopíš
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Dotaz ohledně ošetření teakového nábytku - na netu jsem našel dva protichůdné názory, jeden doporučuje použít teakový olej a druhý naopak před olejem varuje a doporučuje nějaké přípravky na bázi vody. Co je tedy lepší?

    A druhý dotaz - vesměs se u těch ošetření psalo, že je to pro zachování příp. navrácení původní barvy - má to krom toho i nějak výrazný vliv na prodloužení životnosti nebo to vydrží dlouho i bez ošetřování? Máme z toho lavičky v tropickém skleníku, čili jsou celoročně v teple a vlhku.

    Děkuji.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LEGI: neni.
    LEGI
    LEGI --- ---
    koukám, že se mi povedlo se popřít ve třech řádcích, pardon :)
    ale snad si rozumíme
    LEGI
    LEGI --- ---
    LINKOS: já tomu teda nerozumim, ale čekal bych, že kvůli kůrovci je několik posledních let palivový dřevo skoro za odvoz.. aspoň teda trochu dál od Prahy..

    vždyť je to ve všech lesích naprostej ale naprostej masakr, stačí vyjet do přírody a u jakýhokoli smrkovýho lesa se válí tuny a tuny "sklizených" stromů, které jsou očištěné a jen tam leží.

    ale jasně, nebude "palivový", musí vyschnout.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LINKOS: asi spíš ted, když jede těžba. někdo má ještě na skladě a potřebuje to udat, aby mohl navézt další. v létě a na podzim to honí opozdilci, co na to kašlali a ted by rychle potřebovali na zimu, nejlíp suché a hodně a hned, takže to bude dražší.
    TENZO
    TENZO --- ---
    LINKOS: Odkud jsi? loni jsem skolegou makal v lese kouske od Policky, sklizen po kurovci. Tak predpokladam ze ma skladem neco na topeni:)
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    KOUDY: Jo sisku jsem si taky zkousel zkusmo, ja mam teda u epoxidu spise potiz ze je to hodne tvrdej material a ac mam na brusce i nejakej 40 hrubost tak to ubira pomalu. Skoro jako by ta 40ka tu zrnitost mela ale je proste tupa. Takze predstava brouseni neceho kulateho se me moc nezamlouva.

    LINKOS: U nas kousek nabizeji lesy CR, cena se me zdala hodne nizka, ale zaitm to nemam kam hodit. Ale jedna se o mokre drevo.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Kdy je v průběhu roku nejlépe kupovat palivové dřevo, předpokládám, že se cena v průběhu roku hýbe. Teď? Z jara či v létě?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Epoxid jede no :)

    SWIST
    SWIST --- ---
    MATHEA: tak jsem zkusil nějakou tu chemii na barvu a asi dobré.. Bude to tedy chtít vzít asi na 2x možná 3x a pak dobrousit, ale půjde to. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: To já neříkám že toho je málo. Ale kování za několik tisíc je pro mě mimo mísu a u většiny nenajdeš ani pořádný fotky, jak si máš představit jak to bude fungovat?
    V létě doufám už budu mít dílnu, tak chci trochu zaexperimetovat, abych mohl své domy posunout zase o něco dál.
    Věda to sice není, ale každý to kování funguje trochu jinak. Docela mě u toho s... že prostě každej plíšek musíš koupit někde jinde, protože ty cenový rozdíly jsou tragedie. Nedávno jsem třeba dělal kuchyň Potřeboval jsem asi 50 štelovatelnejech uchytek a 6 lišt na kterejch držej. Lišty jsem koupil někde, úchyty taky ale za nějakou obecně uznávanou cenu. nakonec jsem přikoupil na rychlo jednu lištu a 4 ty úchyty a stálo mě to víc než těch 50 úchytů a 6lišt v lepší kvalitě!!

    Hledám nějakej rozumněj zdroj osvědčenýho kování, které koupím i za několik let...

    A ty jsi použil konkrétně co? A jak jsi byl spokojen?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: gugli “kovani sklopne postele”, je toho tuna v siroky cenovy skale. Vetsina z nich miva pruzinu co vypomuze. Nedavno sem nejakou sklopnou postel taky navrhoval, neni to moc velka veda
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: murphy bed znám, ale ten set můžeš koupit tady: https://www.amazon.com/Queen-Size-DIY-Bed-Hardware-Kit/dp/B017701FUE
    třeba za skoro 300 babek a nebo taky v Číně za pár procent téhle ceny. Ale pokud nevíš jak to v reálu vypadá a funguje je to na...
    Trochu jsem doufal v nějakej českej e-shop, a pokud by to bylo s Číny taky něco co už někdo držel v ruce.

    A BTW ani za těch 300babek to v sobě asi nemá nějakou pružinu co pomůže s váhou v dolní pozici, že? Nebo je ten tlumič, včetně nějaké vnitřní pružiny? Protože bez toho by to nemělo smysl :-(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: nejznamejsi princip se jmenuje murphy bed, na internetu je tuna kitů v různejch cenách. Rám postele musí bejt dostatecne tuhej.
    CUKI
    CUKI --- ---
    blbě se zeptám, řeším teď výklopnou postel 140x200 na výšku do stěny. Je nějakej typ na kování toho výklopu?
    Bude to vypadat hodně jinak, ale způsob stahování by měl být podobný jako zde: https://www.fhnabytekplus.cz/cz/e-shop/1022266/c19153-detsky-nabytek/sklopna-dvoupostel-empire.html
    Nebude to z papundeklu, tak něco co mi pomůže dorovnat sílu páky. Ideálně něco co se dá i štelovat, ale není to nutné.
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOSEF_K: Aha, super.. Tak to jsi mne moc nepotěšil.. :D Ale alespoň vím, že nejsme úplný tele a fakt je to nějaký tmel co nejde sundat.. No, 20 minut autem zní fajn, jen tedy nemám auto.. Ale to už je teoreticky řešitelné. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam