• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    Ahoj, shanim nekoho v “okoli” prahy 6 kdo by mi na pasovce snizil dva dubove prahy (cca z 4cm na 2cm). Sirku maji tak 20cm a na delku cca 80-90cm. Kdyztak PM. Dik.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: No mě se právě libí, ale nevím jestli bych po tom chtěl chodit bosky. Proto se ptám :-)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: treba ja mma tu horcicne medovou barvu hodne rad, na starem byte jsem z akatu mel prahy.
    Krom toho, nepise jestli dovnitr, nebo ven, mozna to bude zimni zahrada?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOLI: Můžu dotaz proč akát? Je to sice velice tvrdé dřevo, ale mám ho pro své vlastnosti spojené pouze s outdoorem.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    MATHEZ: praha, idealne zizkov :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    fušujete tu někdo do rámování nad obvyklý rámec výroby rámečků z katalogových polotovarů?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FAKEQUAKE: Nesesychání mi zní jako blbost. Každé dřevo sesychá. Ale s tou vodou by to mohlo fungovat vzhledem k tomu velkému obsahu pryskyřice. Green furniture je spíš o vymyšlení kontrukce, které nevadí sesychání, než o hledání dřeva, se kterým jde za mokra pracovat jako se suchým dřevem.
    FAKEQUAKE
    FAKEQUAKE --- ---
    JOSEF_K: jeste jsem k tomu neco nastudoval a udajne by tam mela byt velka odolnost vuci vode srovnatelna s dubem. Takze asi spesl aplikace.

    Rovnez drevo druhotne nepracuje (nesesycha), takze by se mozna mohla hodit na muj puvodni zamer: vyroba tzv.green furniture
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FAKEQUAKE: Nevzpomínám si, že bych z ní něco dělal, ale párkrát jsem ji kácel. Teče z ní mnohem víc smůly než z normální borovice nebo smrku a o něco míň než z modřínu. A přišla mi hrozně měkká, taková papírová, spíš jako jedle. Moc mě nenapadá, co bych z takového dřeva chtěl dělat.
    FAKEQUAKE
    FAKEQUAKE --- ---
    Je nejaka vyrazna vyhoda dreva z vejmutovky oproti smrk/borovice/jedle? Vycetl jsem o tom protichudne nazory. Dokonce udajne ani na to vcelarstvi to neni takove terno.

    Nevite jak se cenove pohybuji prirezy/rezivo oproti dalsim jehlicnanum? U prodejcu jsem to nenalezl, nevim jestli jsem spatne hledal..
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Ahoj, znáte nějakou spolehlivou firmu, co by uměla vyrobit šachové figurky ze dřeva podle našeho vlastního designu v CADu? Jednalo by se o poptávku v řádu stovek kusů/figurka.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    PLAGUEDIL: nebo jedna menší :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    MLIKARNA: pul misky?
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    GREGI: zaplatím v miskách jeslí neva :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    MLIKARNA: to bude za 2000,- pane.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Ahoj, mám tu malé promo soustružnického auditka, pokud vám to přijde jako spam tak se omlouvám a klidně smažte.

    [Soustružení (dřeva) a vše s tím spojené...]
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOTCOM: "Oak's nice."
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DOTCOM: Kup si, co se ti líbí:). Ano, dub je odolnější vůči vlhkosti, plísním atd., protože je hořký, zatímco buk je sladký. Oceníš to třeba při stavbě mlýnského kola. U postele je to podle mě vcelku fuk. Za mě má dub hlavně krásnou barvu a kresbu, zatímco buk je pro mě dost nuda. Jinak z hlediska třeba otěruvzdornosti a tvrdosti jsou na tom plus mínus podobně.

    A teak je super v tom, že nechlastá vodu, tudíž je ideální na zahradní nábytek. Je i vcelku tvrdý a pružný, takže dost vydrží. Ale u vnitřního nábytku bych se řídil tím, co se ti líbí. Ty věci na tom odkazu mi přijdou vcelku hezký a konstrukčně docela promyšlený. Jestli to není udělaný nějak zpraseně, to ti z fotky neřeknu.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    zdravim, mam dotaz pro mistni fajnsmejkry. Budu si kupovat novou postel - chtel bych ji mit z prubezneho masivu a to bud z buku nebo dubu. Dub je samo drazsi, ale neni mi uplne jasny jestli ma opravdu nejake prakticke vyhody? Vydrzi treba lip ve vlhku nebo tak neco?

    A jeste druhy dotaz tykajici se teakoveho dreva. Je dobry napad si porizovat nabytek z tohoto materialu? Je to lepsi nez buk nebo dub? Hodne se mi libi veci z https://www.teak-art.cz, ale nevim jestli v tom neni nejaka zrada...
    PHI3K
    PHI3K --- ---
    WEWERKA: to je spíše tím jak s tím ještě neumíme. Měli jsme tam moc dlouhou vodící linku a byla tam kolize díry s rádiusem, nebo jsme na odběr dali moc velkou frézu. Praktické využití mi přijde zajímavé třeba to vzít na montáž a udělat nějakou intrazii nebo gravírovat na místě. Spíše to beru jako takovou hračku, než stroj, co si na sebe vydělá. Uvidíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam