• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ZCR: motivacni samolepku!
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K: případně koupit mamince nějaký opravdu pěkný předmět, který by se na tom místě obzvlášť vyjímal
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Myslíte to všichni dobře a u řady z vás si i umím představit, že by to dobře dopadlo. Ale sry, ten dotaz je z oblasti BFU (nic ve zlém, PARRHESIA, ale z toho, jak se ptáš, hádám, že truhlář ani restaurátor prostě nejsi), takže to dobře nedopadne. Je to podle fotky mořený a následně lakovaný smrk nějakým voďákem, lazurou nebo čert ví čím. Jakou šanci dáváte tomu, že před zalitím epoxidem trefí mořidlem stejný odstín? Nebo že ten špán (sry, nebudu tomu říkat inlay, prostě nebudu :D) udělá přesně bez spár? A stejně jako výše - jak ho asi srovná s okolním povrchem a namoří na stejný odstín? A tmely budou v tomhle případně strašně hnusný, protože to jde křížem přes vlákna, takže to bude stejný jako teď, akorát hnědý, což je snad ještě horší. Nejlepší, v co se dá doufat, je plus mínus rovnoměrné obroušení celé desky a nějaká povrchovka, která bude aspoň přibližně ladit se zbytkem stolu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dremelem se ten kousek vycisti a cirej epoxid zapricini ze bude videt to drevo milimetr pod tim, takze to ze tam je milimetrova dirka videt nebude..jakejkoliv tmel nebo cokoliv jineho uz bude jine nez je kresba dreva a bude to viditelne na prvni pohled..epoxid ne.
    ZCR
    ZCR --- ---
    já bych to viděl jako JOSEF_K - ty navrhované pokusy o vybroušení nebo nějakou intarzii imho nemůžou dopadnout dobře - už jenom udělat tam nějakou čistou vybroušenou drážku bude o nervy, jak se to začne vyštipovat a odprýskávat, o vsazení protikusu a popatlání lepidlem a poškrábání všeho okolo ani nemluvě.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PLAGUEDIL: nevim jestli by „zamaskoval“ byl pro neco takovyho ten pravej vyraz :)

    Kdyz uz tu tece ten epoxid, tak existujou k tomuhle ucelu urceny tavny tmely. Delaj se v ruznejch barvach, aplikujou se tavnou pistoli jako jsou ty na lepidlo. Ty barvy se daji i michat, obcas to pouzivam. Akorat bych to neradil nekomu kdo to uz sam od sebe nema doma, ta sada stala tusim asi 300 euro, plusminus. Kdyz se ten odstin trefi, tak se da opravdu mluvit i o zamaskovani, pokud jde o mensi plochy. U vetsich chybi struktura dreva, tam pracuju s drevenejma inlejema.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    mozna by to fajn zamaskoval nejaky bowtie inlay.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Vyloupni, zalej diru cirym epoxidem, prebrus, naolejuj.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PARRHESIA: pokud je to masivni deska tak je asi nejjednodussi to tak dlouho brousit az ta ryha zmizi a pote namorit a naolejovat s pokud mozno stejnym odstinem - to je trochu obtizny trefit, ale je to mozny. U dyhy by se vyrezaval kus kolem a dyhovalo znova, opet zabrousit a barevne napasovat.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    PARRHESIA: barvičkama zakamufluješ houbeles, pokud nejsi malíř a neumíš napodobit strukturu dřeva, což není vůbec sranda. Pokud se toho chceš zbavit, tak jedině přebrousit tak, abys to odbrousil na zdravý dřevo. A na hoblík výše uvedený zapomeň rovnou, je to smrk a bude to brutálně trhat vlákna, který v tý spárovce jdou nejspíš proti sobě. Takže to vzít celý excentrem a udělat novou povrchovku.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    PARRHESIA: asi hodne zalezi na tom jak velkej je ten stul/deska/co to je.. ja osobne bych to asi cely vzal hoblikem, dokud ta carka nezmizi (tezko rict, ale mozna staci odstranit fakt malo.. ), a znova nalakoval...
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Zdravím vespolek,
    Jdu si pro radu: já před pár lety u rodičů zapálil vonnou tyčinku, hloupě jen, opřenou, o nějaký předmět. Samozřejmě, po chvilce spadla, a dohořela na smrkové desce. Já nedal pozor, a, než jsem k tomu došel, bylo už pozdě. Od té doby je mamka nešťastná: je to kus nábytku, na který každý den kouká :proto mívá na tom místě má položený předmět. Chtěl bych to spravit. Nevím jak na to, protože je to cca milimetr spálená rýha, jestli to vzít excentrickou brusku celkově s tím lakem: počítám s tím že ta rýha tam bude pořád :ale tu bych vzal nějakým tmelem, který bych nejak patinoval (snažil se zakamuflovat barvickama) pak bych to znovu nalakoval. Nevím jak na to, vlastně, vůbec. Kdyby vám třeba něco k tomu napadlo, bych byl velmi vděčný.

    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    vyrabi se jeste obkladove palubky sire cca 4cm? Nejak se me nedari po netu zadne najit. vsude maji jen siroke a ty se me nelibi
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: 1) pozink se da normalne recyklovat.
    2) poplastovana ocel se da normalne recyklovat
    3) plastove plotovky se vyrabeji uz z plastoveho odpadu, tj uz jsou minimalne jednou recyklovane, tvuj argument o nizke ekologicnosti je opravdu velmi hloupy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: pozink ze se neda recyklovat? to je mi novinka.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: To je nejneekologičtější možnost co můžeš zvolit a životnost nic extra. Recyklace je po té ale nemožná.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DROP_TABLE_USER: Obyč smrk, 20 let není dlouho. Pokud ho opálíš vydrží možná i dvojnásobek, bez kapky barvy.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VODNIK: ja bych osobne kdybych byl liny natirat koupil pozinkovane svarovane site, nebo poplastovane. taky to neni nic krasneho, ale povetrnostni vlyvy tomu neudelaji nic.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    PLAGUEDIL: ale zase je to poměrně ohavné a hlavně tvarově nestálé. Stačí o to něco opřít a máš to celé prohnuté, sousedovi takhle expanduje kompost na chodník :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam