• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    "Potrebuju zamaznout malou diru". Cuki: "Vytahnete tesla coil a vsechno spalte"
    ROFL
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    CUKI: nic proti, ale to je fakt neco co bych nikomu, nikdy nedoporucoval - i kdyby dotycnej chtel dobrovolne zemrit - je spousta jednodussich a min bolestivejch zpusobu jak se zabit
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nebo si půjčit od někoho MW a VN trafem to toho vypálit Lichtenbergovy obrazce. Ale na měkkém dřevě to nemá takový efekt. A chce to taky trochu cviku.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    jakoze ptal se na moznosti. uz jsem videl bfu se zlatyma rukama.
    ja osobne bych to na tom stole proste nechal tak. syn zapichl do stolu vidlicku a dira ram proste je a bude. patinavole

    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Presne, koupit balik vonnych tycinek a vypalit z nich po celym stole pattern.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ja bych tam vypalil jeste dve tecky nad a nalepil bublinu s nejakym duchaplnym citatem jakoze opravovat neopravitelne je ztrata casu ... neco vo by sedelo j tomu monalisa smajliku, co by tam vzniknul 😉
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    GHOSTDOGG: Krachuje to už na tom tmelení a otírání hadrem. Tmel se prostě dělá tak, že se to celý přepatlá a pak se to přebrousí. Jinak rovina nevznikne. A když brousíš tmel uprostřed lakovaný plochy, tak lakovaná plocha nedopadne dobře:). A ta barva není jen barva, ono je to několik barev a taky kresba. Ta rejha jde křížem přes vlákna, z toho prostě nevymaluješ otevřenej smolník ani nic jinýho. Buď budeš fakt hvězda a domaluješ tam to dřevo, což jsem viděl v jednotkách případů na starým nábytku, že to někdo dokázal, nebo máš smůlu a bude to hnusný:).


    Ale komentář k celé debatě: obrousit stůl (vrchní desku) excentrem a udělat novou povrchovku zvládne i hobík, časová dotace tak hodina a půl, když budu velkorysej a započítám i čas, kdy hledá prodlužovačku a trefuje se na pětkrát šmirglem na unašeč. A my tady místo toho vymejšlíme postupy, za který by se nemusel stydět ani člověk, co jinak opravuje sbírky Národního muzea:)). Miluju internet:)).
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    REDSNAKE: Ok. Ja si myslim, ze by to slo zvladnout, aby to vypdalo dobre (samozrejme musi clovek znat svy schopnosti) a naopak cely to brousit kvuli tyhle carce trochu overkill. Mj. to muze byt i pomerne hluboke a pak to taky nebude uplna sranda a s pasakem je taky potreba mit nejakej grif. Asi vec nazoru.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GHOSTDOGG: Verim tomu ze zkusenej clovek, restaurator to asi nejak da. Ale hobbik imho nema sanci a jeste bys to musel fixovat nejak…

    Taky si myslim ze pasovka a nova povrchovka bude nejjednodussi a s nejlepsim vysledkem
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    REDSNAKE: Nojo jenze bilej tmel se da barvit treba i pastelkama, ktery jsou mnohem ovladatelnejsi, nez treba moridlo, a kdyz si s tim das zalezet, tak to muze bejt dost uspokojivy. Samozrejme si nejdriv udelas vzorek. Zkusenej clovek to dokaze udelat k nerozpoznani.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GHOSTDOGG: Protoze to nema sanci trefit barevne. Uz to tu zaznelo.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    REDSNAKE: Jojo v zivote jsem neopravil jedinou rejhu... A klidne se rozepis, proc by to nefungovalo.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GHOSTDOGG: Sorry ale to je imho fakt rada teoretika.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    JOSEF_K: A co bilej tmel a nabarvit? Lehce to vystourat, zbavit se vseho cernyho, vyplnit tmelem na dvakrat/trikrat, aby to bylo v rovine, zapatlany okoli otrit opatrne hadrem, a pak to bud sam nebo nekdo sikovnej s citem vybarvi do okolnich barev. Pak pretrit lokalne lakem. Jestli to ma cca milimetr sirku, tak to neni takovy terno. Jako asi to nebude k nerozpoznani, ale prijde mi to jako nejvic hobby friendly pristup a kdyz si s tim barvenim da clovek zalezet, muze to bejt dobry.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PARRHESIA: Já bych to přiznal a to dokonce tak, že bych vzal v celé ploše celou vrstvu vrchního laku a místo něj přes toto zalil tím epoxidem. Asi bych se nebál to vzít pásovkou. Nijak bych to nezatíral jen by to vypadalo jako pěst na oko.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JOSEF_K: tak to je presne to, co jsem na ten post radil.

    Slovo „span“ neznam, i kdyz nejspis pochazi z nemciny :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    URPUTNIK: nebo kvalitní lepidlo
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ZCR: motivacni samolepku!
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K: případně koupit mamince nějaký opravdu pěkný předmět, který by se na tom místě obzvlášť vyjímal
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Myslíte to všichni dobře a u řady z vás si i umím představit, že by to dobře dopadlo. Ale sry, ten dotaz je z oblasti BFU (nic ve zlém, PARRHESIA, ale z toho, jak se ptáš, hádám, že truhlář ani restaurátor prostě nejsi), takže to dobře nedopadne. Je to podle fotky mořený a následně lakovaný smrk nějakým voďákem, lazurou nebo čert ví čím. Jakou šanci dáváte tomu, že před zalitím epoxidem trefí mořidlem stejný odstín? Nebo že ten špán (sry, nebudu tomu říkat inlay, prostě nebudu :D) udělá přesně bez spár? A stejně jako výše - jak ho asi srovná s okolním povrchem a namoří na stejný odstín? A tmely budou v tomhle případně strašně hnusný, protože to jde křížem přes vlákna, takže to bude stejný jako teď, akorát hnědý, což je snad ještě horší. Nejlepší, v co se dá doufat, je plus mínus rovnoměrné obroušení celé desky a nějaká povrchovka, která bude aspoň přibližně ladit se zbytkem stolu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam