• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRK_R23UDK - Unreal Development Kit / CryENGINE a jine - děláme hry Unreal Engine - tipy, rady, pokec (UE4, UE5)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    BURKHAR: No mám dřevěnou bednu, něco jako přepravka, a chci ji naplnit jabkama například. Ručně je to opruz, ze:)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    FRK_R23: Jak to myslíš s tou bednou?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tak překlopením do verze 4.26.0 všechny problémy zmizely :)

Existuje mimochodem nějakej snadnej způsob, jak naplnit třeba bednu jabkama?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SIRLOON: VS už jsem odhalil :) zjistim si, díky
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SIRLOON: Nevim co se skrýva pod zkratkou VS, ale všechno jsme zkontrolovali. Stejná verze blenderu i UE.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    FRK_R23: a pouzivate oba stejny VS a typ VS?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Používáte někdo Havok AI na generování navmeshe?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Když dám Yes, dozvim se tohle.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Ahoj ve spolek, řešim jeden UE4 projekt a narazil jsem na fail, kterej nemůžu najít ani v dokumentaci. Děláme nějakej facecap projekt a vycházíme z tohohle: https://docs.unrealengine.com/...ingAndReleasing/XRDevelopment/AR/HandheldAR/FaceARSample/index.html

Když si stáhnu ten sample a nastavim telefon, vše funguje jak má. Když mi ovšem kolega pošle svuj projekt s našim custom panákem, tak to ani neotevřu :( Dozvim se, že musim buildnout FaceAR from source a konec.

Viz

CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    Ahoj vespolek, Prosim mam dalsi problem u ktereho nevim jak vygooglit odpoved. Tyka se Level sequence verze 4.24 - 4.26. Spociva v tom, ze vytvorim level sequenci dam si do ni actory a Blueprinty vsechno cajk, transform hejbe actorama, eventy odpaluji. Na konci dne, kdyz si ukladam level jako novou verzi, tedy treba z Mylevel_25_12_20_v1 udelam Mylevel_25_12_20_v2 a otevru novy, veschny actori v level sequenceru zcervenaji, kdyz je replacnu z viewportu temi co tam byly, stejny nazev atd. tak je zase vse v poradku. Ale evidentne zase delam neco koncepcne spatne. Mohl by mi to prosim nekdo objasnit?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    CLUSMAN: Mimochodem, tohle by tě mohlo skrz audio též zajímat:

Unreal Engine 4 - Sound Design Tutorial - Separate Rooms With Audio Volume - Ambient Zone Settings
    http://www.youtube.com/watch?v=J-Sv54bzGe8
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    BURKHAR: Jak rikam, ten level jsem stahnul a je to showcase sci-fi assetu, ten co to vyrabel asi nemel potrebu se timto zdrzovat. Co mam druhej projekt primo pro procedural sound design course, tak tam to funguje jak ma.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    CLUSMAN: No a není lepší si to trochu víc strukturalizovat? Když vím, že budu přidávat do levelu něco ve větší kvantitě, tak tomu od začátku dát classu? ;)
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    BURKHAR: Jojo, prave jsem si u toho rikal, ze je jako malokde videt 25 let vyvoje, je to proste kurevskej software.

Btw. prave mi prijde, ze to ctrl shift a se chova podle class jakou tomu clovek priradi a ne podle static meshe, ktery je prirazenej, takze asi mam smulu a budu muste s ctrl vybirat jednotlive.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    CLUSMAN: Mělo by to označit všechny objekty se stejnou classou AFAIK. Ale jak říkám, nemám to puštěné, čili vařím jen z toho, co si pamatuju naslepo. Každopádně good luck, UE4 je boží, když se do toho člověk dostane. Má spoustu much, ale to každej robustní SW nástroj.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    BURKHAR: Tvl. diky, je to v tom v tom pravym kliku ale do level editoru, ja to hledal vpravo v details a world outlineru. Jinak ta zkratka je CTRL - SHIFT - A, ale zase jsem narazil, stahnul jsem si nemej level a procvicuju na nem nasazovani zvuku. Nevis podle jakyho klice se urcuje co se oznaci pomoci ctrl shift A? me totoiz v tom levelu to oznaci vsechny meshe to znamena treba zdi, objekty, modely svetel atd... nevim prave jak na to aby to oznacilo jenom tu krabicku, asi bude zalezet jakou class davas tem jednotlivym objektum nebo?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    CLUSMAN: Piču a šišky, v content browseru označ ten BP, v level editoru selectni ten st. mesh, Ctrl-A by ti mělo označit všechny krabice, pravej klik na st. mesh v menu a "Replace static mesh with..." voilà "Tvůj_BP". Neříkej mi, že to nejde, nebo to zapnu! :)
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    BURKHAR: No to prave nejde, ta krabicka origo je static mesh component a nejde mi nahradit tim blueprintem
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    CLUSMAN: Tož je pooznačuj a nastav jim ten BP, easy as that.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    BURKHAR: Hele moc nevim jak presne se ptat, jsem zvukar co se uci s UE 4, No mam nejakej scifi level, jsou tam krabicky na zdech, ktery by bylo fajn aby hraly. Vyrobil jsem si na to zvuky udelal cue. Ale misto toho abych hazel na kazdou ambient sound, tak jsem jednu preved na blueprint a do nej dal zvuk + attenuation, no a rad bych vybral vsechny stejne krabice a nahradil je tim blueprintem se zvukem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam