• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACKYPražská Hlídka
    Jiná pravda

Informační diskuse o larpu Pražská hlídka.

CP Forum: [ Pražská Hlídka - CP ] - o pristup zadejte do posty jedno z ID KUPRADIX, VACKY, SILENTBOB
    více informací na http://www.prazskahlidka.cz

formulář QA: https://goo.gl/forms/NTulkmAI7fESfzaq2

Kontakty:
    email: prazskahlidka@gmail.com

rozbalit záhlaví
    SCARA1989
    SCARA1989 --- ---
    FIN: Myslím si, že pointa je v tom, že pokud by to krylo s Outdoor akcí, tak to není problém, ale Montyho Akce je také Pražská a několik lidí z hlídek už přislíbilo učast. Tak by to bylo tak, že by ti tu po dobu obou akcí běhali dvě skupiny, každá k jiné akce a když by hráč nekoukal na označení, tak by sestřelil hráče z jiné hry? Trochu chaos, nemyslíš?
    FIN
    FIN --- ---
    MONTYB: já ne. mě vůbec nezajímá, co - a hlavně že - se celej rok děje x desítek akcí, a tudíž vlastně nikdy není volný žádný termín. (a pak máme zkoušková, semestry, dovolené, dovolené s rodinami atd. - jéje, celej další jeden vesmír časových rozměrů a faktorů.) protože mě zajímaj hlídky. nevidím jedinej důvod, proč by měl věčně ustupovat jinejm akcím, vyjma důvodů - 2 - výsostně logických:
    a) těch termínů, kdy si sám jede na dovolenou vyhodit z kopejtka
    b) těch termínů, které enormně zajímají 50, spíš 60 a více % hráčů (což asi jsou ambereinití kempy, že jo, kam vobčas i starý fotři zajedou někdy aspoň na víkend)

je to asi jako bych jako já začal prudit s tím, kdy se během roku hlídky krejou s rockovejma koncetama a fesťákama, jazzovejma pořadama a festivalama a dny, týdny čtení a poezie atd. což zase zajímá celej život mě, a chtěl, aby se hlídky konaly výhradně v období, kdy nejsou důležitá čtení, programy, akce, pásma atd...

život/výběr je halt otázkou priorit a mě fakt sere, když pak musím někde na přelomu listopadu a prosince mrznout, protože "v létě někdo jinej něco dělal". to radši půlku akcí v létě v teple, kdy je sranda a člověk někde klátí nohama v parku, než 100 % akcí v hnusný smožný prochcaný podzimě, kdy se mi na 70 % akcí kvůli namrzajícímu dešti v ksichtě vlastně občas moc nechce :-)
    JENUFKA
    JENUFKA --- ---
    Termín Montym nebyl vybrán náhodně. Směřuje to po konci kempů. Úmyslně.
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    SHANTI11: nad tím červencem se zamyslím, ale vidím tam několik problémů, například Stalker, na kterého CHCI jet, protože to je moje dovolená:-)
    LIMWEN
    LIMWEN --- ---
    Možná jsem kapku mimo mísu, ale... už víme, proč Danaketh nemůže použít jiný termín. To beru. Proč teda nemůže mít jiný termnín Monty? Pokud jsem to pochopila správně, tak vybral trochu náhodně a předpokládal, že se s hlídkama mine. A neříkejte mi, že je to jen proto, že si vybral dřív... to je hloupost. Hledejme řešení dřív než přistoupíme ke gestům v podobě rušení larpů.
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    Řeší se letní díl, jaro by mělo proběhnout normálně... a poslední týden v srpnu nejde, to už se řešilo o pár příspěvků níže.
    RAILA
    RAILA --- ---
    Jako počkejte? To jako nebude jarní díl nebo jako co?:) Nehledě na to, že srpen má i poslední týden..
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    SHANTI11: Tak kdyby to bylo spis zpocatku cervence, treba prvni tyden, tak se to i s temi kempy nejak posolichalo.
    MONTYB
    MONTYB --- ---
    Já chci poděkovat Danakethovi, že se k tomu postavil tak, jak se k tomu postavil. Termín jsem si zabral první a moc Danakethovi veřejně děkuji, že je ochotný to akceptovat.
    Můj další nápad je, že by tedy podzimní Hlídky mohly být týdenní, ale to je opět na Danakethovi.
    A za sebe říkám, že nepředpokládám v dalších bězích krytí se s Hlídkami.
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    riskuju, že mě rozcupujete, ale léto není jen srpen...co třeba červenec? (Chápu, že třeba Ambeřan s Reinitou budou mít spoustu práce na kempy, taky to samozřejmě není ideální řešení...)
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    FIN: a) protože to je slušné. Nemyslím ustupovat, ale dodržet dohodu o termín, o který nebyl zájem.
    b) hlavně protože hráčů není neomezené množství. Hlídky si zkrátka nemohou dovolit přijít o polovinu nebo více než polovinu hráčů a NPC. Na podzim se to stalo a byl to velký problém. Týdenní akce by to nepřežila.
    c) tvá otázka bylo zformulována nesprávně. Lepší/přesnější by bylo ptát se: Proč si hlídky nezabraly termín na letní díl? Odpověď by byla, že jsem se k realizaci letního dílu postavil trošku laxně a zkrátka to včas nezařídil.
    FIN
    FIN --- ---
    (technická pozn: pořád logicky hájím svůj zájem. zájmy jiných ať si hájí jiní:-)
    FIN
    FIN --- ---
    DANAKETH: ach jo. to je věčnej problém: pořád a vždycky je celej rok něco. a naskýtá se otázka: proč mají hlídky ustupovat jiným akcím? proč by třeba jiné akce neměly ustoupit hlídkám? proč vůbec slibuješ někomu takové věci? proč se jich nezeptáš ty "a budu dělat hlídky, slibte mi, že vy to uděláte jindy"? mám nápad: dej nám termín hezky v létě a v teple a velkoryse přenecháme jiné akci nějakej ten listopad a prosinec - jistě budou oni rádi za nějakej ten listopad či prosinec, dky se s nikým nekryjí, ne? :-(
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    DANAKETH: To zni zajimave :-)
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    AMBERAN: Terka, Spell a Lumík... o moc víc o tom nevím, jen se se mnou domlouvali na začátku září.
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    DANAKETH: Arkham horror?
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    FIN: Tohle není o házení pušek do obilí, pouze respektuji dříve rezervovaný termín

AMBERAN: S tím dřívějším termínem je více problémů, mimo jiné, je tu nenulová šance, že bych také odjížděl někam pryč. Září je zase špatné, vzhledem k akcím, s kterými se nechci krýt (nebo jsem slíbil, že to neudělám) - Gothic, Arkham Horror. Navíc září se už povážlivě blíží listopadu a podzimnímu dílu.

Obávám se, že to je konečné

/vezměte také v potaz "únavu materiálu" hráči ani NPC nefungují, pokud jsou v zápřahu více než týden v kuse. Lidi by padali na ústa a množily by se chyby a konflikty. Nemyslím, že je potřeba to hnát až na takovou hranici.
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    MONTYB: Jen abych uvedl svuj prispevek na pravou miru - rozhodne jsem tim nechtel rici, ze to je vhodne zvoleny termin - spis ze z te nouze je nejake vychodisko...
    FIN
    FIN --- ---
    DANAKETH: ty máš zase víceletou tradici a pravidelné konzumenty - neházel bych flintu do žita :-)
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    REINITA: Spánek je pro sraby, dospělí chlastaj... Děkuji, raději hůlku :)
    REINITA
    REINITA --- ---
    AMBERAN: to by byla dobrá jízda, ale rozhodně bych se tomu nebránila :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam