• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Odpravení postav by mi nevadilo. Absolutně jsem ale třeba nepochopil pointu toho výtahu a to finále mi přišlo protahované, "násilně velkolepé." Šlo to úplně jinak a přitom stejně napínavě, tady se podle mě Kopřiva zbytečně opičil právě po Kulhánkovi. Zabíjení je podle mě brak.

    Jasně - to je ten problém. :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Jeden známý už to čte, a posílám mi dojmy průběžně :)
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Nic proti, ostatně ten dojem má víc lidí. Otázkou taky je, co myslíme koncem? Mě se líbí, jak stylově a přitom v rámci žánru Kopřiva v Asfaltu svoje postavy odpravil - že je ale ten finiš poměrně zdlouhavej a jako by o ničem už, to je pravda. Ale pořád je to knížka, které mě v poslední době opravdu překvapila a naprosto nechápu, že mi unikla, když vyšla :) I když vlastně chápu. Zaznamenal jsem jeho prvotinu Zabíjení a ta mě tenkrát nezaujala.

    A vůbec, nemělo by se tady už dávno debatit o Moire, nikoliv o duu K-K? Ale jak, když to zatím nikdo nečetl, že? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALRAUNE:
    LANC: Víceméně souhlasím s obojím. Kulhánek nemá postavy, ale supermany a ti mě nudí. Kopřiva postavy má. Holomráz jsem ovšem taky nečetl. Akorát ten konec Asfaltu mi fakt zpatlaný přišel.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    BORGDOG: No, já jsem četla Vládce strachu a první díl Nočního klubu. Vládci strachu byli milí, takový popsaný klučičí sen v bdění, Noční klub nebyl ze začátku špatný, pak mě to nějak přestalo bavit. Postavy jsou mi lhostejné, proto to u mě nefunguje.
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Mě konec Asfaltu nevadil - snad jen by se to možná dalo proškrtat, ale jinak souhlas. Postavy jsou super (oblíbil jsem si hlavně doktora Holofausta - už pro to jméno), ty Kulhánek prostě neumí (snad s výjimkou Nočního klubu trochu), no a hlášky, škoda mluvit. Chystám se na Holomráz a těším se moc. A fakt by mě zajímalo, jestli by kolem Cesty krve byla taková aura, kdyby byla normálně k dostání. Teď to nechci shazovat, prostě mě fascinuje, že jsou lidi, který jsou za to schopný dát skoro tři litry. To je sociologická sonda možná i na diplomku :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Já nejsem "Kulhánkovec." Četl jsem povídky, četl jsem "Vládce strachu," četl jsem "Cestu krve" oba díly. Dočetl jsem to bez valného zaujetí s pocitem, že se mění akorát jména postav a prostředí masakru. Dle mého je to přeceněné a opět dle mého je "případ Cesta krve"jenom reklamní tah, na který hlupáci skočili. Myslím, že je úplně fuk, co Kulhánek napíše dál - prostě to NEMŮŽE být lepší, protože píše stále totéž.

    A co se týče srovnání - ano, "Asfalt" jsem četl a zaujal mě víc. Je vtipnější, s lepšími postavami i příběhem a taky dějem, kterému se tak dá říkat - vyjma naprosto zpackaného konce.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LANC: Brácha si to taky koupil :)
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: Je fakt, že je to názor silně ovlivněnej těma směšnýma cenama na aukru a pod. a tím, že už se s tímhle přístupem spekuluje dopředu - viz jak lidi psali, že si týpci šli nechat podepsat x výtisků Vyhlídky. Proč asi... Čím jim Kulhánek jde zbytečně na ruku. Ještě bych pochopil, že řekne jo, Cesta krve je sračka a dneska to vidím, takže sorry, ke knížce se už nehlásím natolik, aby se to tisklo znova. Ale paušálně? Na druhou stranu, netajím se s tím, že Noční klub je moje oblíbená knížka a teď když jsem přišel o první díl, dal jsem za něj v Seqoyi 600, ač se mi kroutily palce u nohou :) Předtím jsem takhle dal 500 jako mentální strop jen za chybející Eddingsovu Polgaru a už jsem si říkal, že se musím jít léčit :) Takže jo,i já participuju na kultu - a vlastně se za to nestydím :)

    A co se týká konkurence, no uvidíme, jestli se trůn otřese. Až ultras je pořád dost, myslím, že poslední dvě knihy tím postavením dost otřásly - a je pravda, že i pro mě třeba povedenější Asfalt než Vyhlídka na věčnost, budeme-li se bavit o žánru.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LANC: Já si ale myslím, že za to nemůže Kulhas. Jeho čtenáři chtějí, aby to byl kultovní autor :) Po pravdě, nemyslím, že cokoli z toho, co píše, by nemohli dostat jinde. Bude v tom nějaká nostalgie :)
    LANC
    LANC --- ---
    LEXIK: No, s ohledem na to, jak ta kniha byla přijatá, tak asi zas tolik lidí plakat nebude. Přiznám se ale, že už mě tenhle přístup začíná štvát. Nemůžu se zbavit dojmu, že to smrdí snahou o to být kultovní spisovatel za každou cenu :(
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    btw. dostal jsem echo od distribuce, že Kulhánek nepovolil dotisk ... takže až se doprodá "Vyhlídka na věčnost" co je na krámech, bude zase "šmidlik" ...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    taky ne...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ja taky ne :( fnuk.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Kovářova kobyla chodí bosá, já ji ještě nemám.
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: Tady stále nic :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Tak co, už Moire někdo má? (Já ne, jako již tradičně :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Svůj názor na firmu pana Pavlovského jsem si kulantně nechal pro sebe, ale když jsi to řekl sám...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    To jsou intimity :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    ALRAUNE: No, v Pemiku mě moc rádi nemají (kromě Zoidberga, doufám...). :D V rámci rozparcelování trhu jim nedodávám knihy přímo, ale přes Seqoy, a tam to prý občas drhne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam