• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ALRAUNE: což o to... šestinedělí je v trapu... eh... ale... mno... změňme téma! :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TANAIS: Pro čerstvou matku dvojčat ideální řešení :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    jo tak takhle se to dělá! Když si potřebuju zašukat, mám si do postele přitáhnout lotu a ne nějakýho chlapa :-D
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Jako autorka knih nemůžu, než pochválit a hodnotit kladně :)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    minuly vikend jsem stravila v posteli s tremi knihami (Hry,2xLota) ... a musim rict, ze davno jsem si tolik NEzasukala ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Není tu náhodou někdo s TOPZINu?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Já nové Kulhánky koupil hned tři, pro sebe a jako dárky. A po knihkupectvích ještě máme, uvažuju o spekulativním nákupu :-) Ale teď jsem se ptal kolegyně a té ještě včera Pavlovský tvrdil, že má v tiskárně x-tisícový dotisk. Takže kdo ví, jestli to není nějaká latrínová fáma.
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: Já si ji nechám ukázat zítra, jestli mě dotyčná sadisticky netahá za nos :D
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LANC: Tak to nevím, kde to tiskli, ale mluvila jsem s dvěma lidmi, co tu knihu fyzicky mají :)
    LANC
    LANC --- ---
    Mimochodem, když už tu padla ta úvaha o tom, jestli zákaz dotisků není cílená strategie... Je tu někdo, kdo už Hon na lišku skutečně viděl??? :)
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Výtah mi právě přišel super, pobavil jsem se tím velmi :)
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: Kamarádka od Havlíčkova Brodu už to má doma - kdeže se tisklo? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Odpravení postav by mi nevadilo. Absolutně jsem ale třeba nepochopil pointu toho výtahu a to finále mi přišlo protahované, "násilně velkolepé." Šlo to úplně jinak a přitom stejně napínavě, tady se podle mě Kopřiva zbytečně opičil právě po Kulhánkovi. Zabíjení je podle mě brak.

    Jasně - to je ten problém. :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Jeden známý už to čte, a posílám mi dojmy průběžně :)
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Nic proti, ostatně ten dojem má víc lidí. Otázkou taky je, co myslíme koncem? Mě se líbí, jak stylově a přitom v rámci žánru Kopřiva v Asfaltu svoje postavy odpravil - že je ale ten finiš poměrně zdlouhavej a jako by o ničem už, to je pravda. Ale pořád je to knížka, které mě v poslední době opravdu překvapila a naprosto nechápu, že mi unikla, když vyšla :) I když vlastně chápu. Zaznamenal jsem jeho prvotinu Zabíjení a ta mě tenkrát nezaujala.

    A vůbec, nemělo by se tady už dávno debatit o Moire, nikoliv o duu K-K? Ale jak, když to zatím nikdo nečetl, že? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALRAUNE:
    LANC: Víceméně souhlasím s obojím. Kulhánek nemá postavy, ale supermany a ti mě nudí. Kopřiva postavy má. Holomráz jsem ovšem taky nečetl. Akorát ten konec Asfaltu mi fakt zpatlaný přišel.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    BORGDOG: No, já jsem četla Vládce strachu a první díl Nočního klubu. Vládci strachu byli milí, takový popsaný klučičí sen v bdění, Noční klub nebyl ze začátku špatný, pak mě to nějak přestalo bavit. Postavy jsou mi lhostejné, proto to u mě nefunguje.
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Mě konec Asfaltu nevadil - snad jen by se to možná dalo proškrtat, ale jinak souhlas. Postavy jsou super (oblíbil jsem si hlavně doktora Holofausta - už pro to jméno), ty Kulhánek prostě neumí (snad s výjimkou Nočního klubu trochu), no a hlášky, škoda mluvit. Chystám se na Holomráz a těším se moc. A fakt by mě zajímalo, jestli by kolem Cesty krve byla taková aura, kdyby byla normálně k dostání. Teď to nechci shazovat, prostě mě fascinuje, že jsou lidi, který jsou za to schopný dát skoro tři litry. To je sociologická sonda možná i na diplomku :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Já nejsem "Kulhánkovec." Četl jsem povídky, četl jsem "Vládce strachu," četl jsem "Cestu krve" oba díly. Dočetl jsem to bez valného zaujetí s pocitem, že se mění akorát jména postav a prostředí masakru. Dle mého je to přeceněné a opět dle mého je "případ Cesta krve"jenom reklamní tah, na který hlupáci skočili. Myslím, že je úplně fuk, co Kulhánek napíše dál - prostě to NEMŮŽE být lepší, protože píše stále totéž.

    A co se týče srovnání - ano, "Asfalt" jsem četl a zaujal mě víc. Je vtipnější, s lepšími postavami i příběhem a taky dějem, kterému se tak dá říkat - vyjma naprosto zpackaného konce.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LANC: Brácha si to taky koupil :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam