• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZUZKAOU: Aspoň nás bude víc takových... :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCHRAMM: mno, po dnešní návštěvě si myslím, že bude s Desmondem soucítit víc, než by chtěl...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ROBERT_PILCH: Tak uvidíme :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    ALRAUNE: Už se snažím e-booky nabízet hned při vydání tištěné verze a do budoucna na tom budu pracovat.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZUZKAOU: Nechápu proč... U Honu na lišku :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALRAUNE: no ... ač otec dvou vlastních a dvou osvojených, myslím že se bude červenat...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Jak to kazí švagra? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ALRAUNE:
    ALRAUNE:
    tak nějak... to vidím já.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nunto naznata, že kdyby byl ebook ke koupi, tak si ho pořídím a nebudu kazit švagra, prozatím zvyklého na epickou fantasy, protože tedy fantasy si moc nekupuju, aby stálo v knihovně.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Nenabídnou hned, protože potřebují zpátky peníze za zálohu a tisk, a na shopech s ebooky je obrat pár desítek kusů. Pokud by to prosáklo mnoha kanály, piráti už by to nezastavili, a já prostě chápu, že když člověk nemá prachy, tak si knížku stáhne zadarmo a nekoupí. Jenže já taky nemám prachy... :(
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Ani Brokilon nenabízí knihy hned a Epocha k tomu má imno přístup ještě rezervovanější a při tom, co se teď čeká, není divu. Doba experimentům s prodejme zrovna nepřeje. Jinak... ebook z Honu už je hotový, viděla jsem to na ebookforu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TANAIS: jasne, kazdej ebook je kradenej:-)))
    Mne tydle nazory serou (o level niz, nez nazory "elektronicke knihy, to je jak 451 st.Fahrenheita"). Pak je jasny, prc autori/nakladatele/vydavatele videj v eboocich zlo a "driv nez za pul roku to nebude". Coz mne stve hodne, nechci tu zavadet flame patrici spise do klubu o eknihach, ale mne to prijde jak pikacovina, takhle bude porad trh s eknihama hodne minoritni a este s tim pitomym ocaskem, ze je to neco nebezpecnyho:-/

A kdyz znovuvydani Tiny je zaroven i plne koupitelne jako ekniha, tak sem doufala, ze Petra/jeji vydavatele patri mezi ty obdarene a knihu (Hon na lisko ted konkretne) tedy dualne v ebooku nabidnou. Skoda, ze tomu tak neni.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Ještě si zahraje :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALRAUNE: to jsem ráda Viero je můj oblíbenec.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Viero se do děje nepochybně vrátí :) Jeho vztah s Moire není něco, co úplně zhatí jedna pitomost,layelští to však nahlížejí jinou optikou. Teď si trochu zaspoileruju, nebo možná trochu zahypuju já... Třetí díl by měl být právě o střetu pragmatického pohledu layelánců s postojem Moire, která na rozdíl od Alke přece jen ještě někde nějaké vazby má.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FERRYH: kéž by to tak bylo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Z nějakého důvodu mi nefungují html tagy, co by zakryly spoilery, takže následující text nějaké obsahuje...

Hon na lišku jsem přečetla a líbil se.

Na rozdíl od SCHRAMM: vážně nepostrádám Velkého Temného (Světlého?) Nepřítele. Vlastně jeho absenci oceňuju. Čím méně klasických klišé/vzorců, tím líp.

Ale nutno naznat, že bych se možná obešla i bez pasáží schůzek těch špatnejch. Teda těch, co je Moire prudí nejvíc. Zatímco v prvním díle vlastně byl hlavní padouch a nebylo třeba, aby měl pasáže, tak tady jsou protivníci jen tak načrtnutí a nemyslím si, že to bez jejich kapitol nešlo, nebyl tam mezi nima nikdo, kdo by mě zajímal, kvůli komu bych ty části chtěla číst.
    Když to zkusím přirovnat třeba k G.R.R. Martinovi, tak jeho odlišní vypravěči povětšinou kromě posunu děje také převrátí možnou interpretaci již přečteného. Plus tedy jsou to plnohodnotné postavy, ne jen protivníci, co na závěr špatně skončí.

A úhlavní nepřítel by možná kohosi zachránil od potupného osudu stát se zrádcem na posledních pár stránkách a kvůli jedné pitomé konspirační schůzce.
    Tento obrat jsem nějak úplně nepochopila, tedy kromě případné demonstrace teze - i nejbližší se mohou obrátit proti tobě - což doufám nebyl záměr. Spíš doufám, že bylo potřeba dostat ho do Layelánských sklepů a v příštím díle ho patřičně ztýrat a poslat zpět do děje.

Docela mi přišlo, že Moire se začíná velmi podobat Alke - což není vůbec špatné. Maximálně mi vyhovujhe postavit příběh na tom, že skoro happy endy na konci prvního dílu vedou do toho, že všechno je v háji a líp už bylo a že hrdinné války jsou nesmysl a kouska vděčnosti se jeden prostě nedočká.

Obecně se Hon na lišku čte dobře, byť ho jde zavřít a jít se věnovat něčemu dalšímu. Rozhodně si chci přečíst třetí díl.

FERRYH
    FERRYH --- ---
    no ja jen upravuju zazite predsudky.. :))
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    FERRYH: Klíííd, on se každej v pirátské etice hned nevyzná :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    to bylo k tomuhle"konstatovani konkretne: "...Ale zas, jak to chodí s e-bookama, víme asi všichni, ne? Jeden koupí a dvacet ostatních si ho stáhne........."
    to proste v cz/sk neni pravdive ...fakt ne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam