• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ALIQUPISO: Dlouho jsem měl díky Sapkowi nejraději Lotu, teď ale hodně dotahuje Tina. Osobně mám ale nevím jestli nejraději, ale rozhodně nejsilnější vztah k Dítěti Skály. To je prostě hukot a člověka to prostě nutí k zaujetí postoje. Nestačí takový to obligátní jooo, fajn knížka, docela dobrý :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ALIQUPISO: Az budes nakupovat, prihod si do kosicku jeste Ursulu Le Guinovou...just4sure :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    ALIQUPISO: Však s Lotou je ještě "Zaklínačka Lota", kde je pár nových povídek, a román "Žár krve". :)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    JVMLOK: Christophera Stasheffa jsem ještě nečetla, tak se to pokusím napravit. John Morressy je dost pohádková záležitost, řekla bych, že spíš četba do 15ti, ale fakt se mi líbí jeho smysl pro detail. Jinak teď jsem asi v půlce knížky od Petry Vlastní krev a chystám se začít číst Nakažení. Přesto se mi zatím nejvíc líbila Zaklínačka Lota. :-)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    JVMLOK: To samozřejmě vím, že John Morressy není nový talent, napsala jsem jen takové tipy, které se mi líbily.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ALIQUPISO: Nic proti tomu. A díky za tipy, Tebou zmiňovaná ména mi nic neříkají, takže si minimálně rozšířím obzory.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    DELLAMORTE: Přiznám se, že já patřím k těm, které Zmije dost zklamala. Ne snad námětem, ale přijde mi to jako nezvládnlé dílo. Povídka by to byla skvělá, jako novela je to málo nosné. Jinak souhlas, co člověk, to jiný šmak a je to dobře.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DELLAMORTE: Me prave Moressy oslovil. A kdyz jsem topo letech zkusil znovu, ze bych to mohl predcitat drahe pred spanim jako pohadku, najednou to bylo uplne plochy bez chuti. nevim cim to je :p
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Ono je to asi na každém s čím se dokáže ztotožnit, někomu vyhovuje víc svět Tolkiena, čistý, bez poskvrnky, někdo má raději veselejší styl Asprinův a já jsem naladěn na ironický humor a realistický projev Sapkowskeho... Mám rád celou jeho tvorbu od prvotin až po Zmiji, v které je už fantasy jen pomyslná kapka na hadím zubu. A třeba právě Morresy mě vůbec neoslovil, ale nebudu na něj nadávat a třeba za prá let si ho zkusím přečíst znovu...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ALIQUPISO: Tak John Moressy je vsechno jen ne novej talent. I kdyz vynikajici...alespon z urcityho uhlu pohledu. Hodne podobne rodinne carofantasy pise Christopher Stasheff...tu jeho mechovou serii jsem svyho casu mel taky moc rad...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ALIQUPISO: Musím říct, že Tandaredei považuju za jednu z nejlepších fantasy povídek vůbec, ale Magické skřípky jsou prostě hodně nesourodý mix.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Líbí se mi, jak píše John Morressy, Licia Troisi, nebo Elaine Cunningham.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    SCHRAMM: Tak to dám raději přednost novým talentům.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ALIQUPISO: No Magické střípky... To není zrovna reprezantativní výbor z tvorby (i když třeba V kráteru po bombě mám hodně rád) ;-) A co se Zaklínače týče, pokud to byl "nějaký díl", tak se taky nedivím. Je nejlepší číst od začátku. I když třeba patřím k těm, co mají raději povídky (rozhodně radím je zkusit i když se ten "nějaký díl" nelíbil) než ságu (třeba Paní jezera je taková... diskutabilní), první dva díly bych rozhodně za nudné neoznačil. Pokud můžu radit, dej Mistrovi ještě šanci ;-)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Od Sapkowského jsem se snažila přečíst Magické střípky a vůbec nic si z toho nepamatuji, stejně jako nějaký díl Zaklínače, umírala jsem u toho nudou. No a ten seriál, čekala jsem od toho teda víc, po jednom dílu jsem se rozhodla, že na takovou srajdu fakt zírat nebudu.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    oh...another vampire story:p.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    SCHRAMM: Nečetla jsem to, takže žádnej :)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    Jaký názor má na tuhle upířinu Petra Neomillnerová? :)

    RECENZE: Andrzej Pilipiuk, Upír z činžáku | sarden.cz
    http://www.sarden.cz/recenze-andrzej-pilipiuk-upir-z-cinzaku
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JVMLOK: Jo, ta co si puvodne myslel ze je rusalka :) A Sapek se s temi nazvy a jmeny nemaze. Jedna postava se jmenuje podle mesta ve Francii, jedna podle nejakyho holandskyho matematika... vykrada vic nez ja.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JVMLOK: Na mýtech je hezké to, že si můžeš přimyslet skoro co chceš, a bude to v pořádku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam