• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých

    Teď, když už popel vychladl, otevíráme starou knihu. Na stránkách ztuhlých špínou je zapsán příběh Padlých, příběh vyčerpané říše, slova, jež nezahřejí. Oheň uhasl, jeho záře i jiskry života jsou jen vzpomínkami.

    ***UŽITEČNÉ ODKAZY***
    MalazPedie, Malazan Wiki, Malazan Empire, Malazan Reread of the Fallen, Life as a Human - Steven Erikson, Ceska stranka o malazu, Fantasy mapy, Malazska Rise

    ***ČEKÁME NA***

    spoiler zapište takto: <table><tr><td bgcolor="#000000"><font color="#ffffff" size="2"><b>spoiler:</b> ( #ceho_se_spoiler_tyka# ) </font> <font size="2" color="#000000"> #zde_vlozte_spoiler# </font></td></tr></table>
    rozbalit záhlaví
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: tak ja si ji hodlam poridit :) problemem jsou finance, jsem stale vecnym studentem a kdyz uz se neco nasetri, vyhodim to hnedka za neco jinyho, tohle zatim nepatri mezi me priority, takze po kabelkach vecne taham bichle :))
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: To je koneckonců tvoje volba, ale tady máš jednu z motivací. :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: jsem stara konzerva, jeste ani nemam ctecku :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Podpořit se dá i eknihou, aspoň v některých případech (když je), a to aspoň nezabírá stěny. Ale jo, pár knih je fajn mít na očích, má to něco do sebe.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: porad ale nemam narvane tri steny knih jako moji rodice :)) a nektera nakladatelstvi clovek proste musi koupi knihy podporit :)
    je to stejny, jak u tech pc her :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Jasně, člověk skoro nic nemá, ale když to začne vyjmenovávat... :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: je fakt, ze se mi to uz taky trochu hromadi. mam tu jeste pisen ledu a ohne, holdstocka, nejakyho toho feista, hromadu mang, komiksu...
    o kucharkach a podobnejch knizkach ani nemluve :)
    ale kdyz uz sbiram krabicky od pc her, mohu i knizky :))

    TOMKETTOM: tohle bych rozhodne schovavala do spoiler boxu, kor kdyz to nyx umoznuje...
    IDLE
    IDLE --- ---
    TOMKETTOM: Hele, já vím, že jsou to "počáteční" díly a všichni to tu asi máme přečtené, ale stejně bych takové věci asi naplno neříkala, co kdyby se tu stavil nějaký "začátečník"?
    TOMKETTOM
    TOMKETTOM --- ---
    Nevíte někdo o někom kdo prodává půlnoční vlny :-) konečně dočítám dóm řetězů a zatím nejlepší vzpomínky ledu.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ULRIK: Neštvi, když to ještě dlouho nebude česky. Pokud vůbec...
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Tak prvních dvacet stran Orb, Sceptre a Throne řekne o Seguležích víc, než všechny knížky dohromady. Faktograficky awesome! A je tu i o Mokovi...
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: "Aspoň v té knihovničce něco i bude" - ono se to nezdá, ale naskakuje to strašně rychle. Já loni do nového bytu koupila dvě takové uzounké knihovničky (vnitřní šířka 26 cm, 5 polic), a zdály se chudinky tak prázdné s těmi pár knížkami, co jsem měla. Teď jsem si přivezla od rodičů ty, co jsem tam měla uložené, a hezky zůstanou v krabicích, protože je není kam dát - a to si skoro nic nekupuju! Akorát toho Eriksona, no... a sem tam něco náhodně.

    A to jsem fakt knihovní člověk a knížky nepotřebuju vlastnit. :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: ja uz ty bichle porizene prave mam, az na treti dil. Aspon v te knihovnicce neco i bude, drive jsem si knizky jen pujcovala v knihovnach :)
    na nej jsem zatim slysela vesmes jen chvalu, tak uvidim, presvedcit se musim sama :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ROMI: Nevím. Přijde mi, že jen omílá totéž pořád dokola a stylistická obratnost jenom maskuje dějovou ochablost. :-)
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: to me nastesti ne :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Princ ničeho je přesně ten případ, u kterého bych skočil po legálním e-booku, kdyby byl. Opravdu váhám, zda si pořizovat do knihovny další dvě bichle "eriksonovského" objemu, které ovšem eriksonovské kvality nedosahují - jakkoliv uznávám, že první díl byl krásně provedený. Nadšení z Abercrombieho mě pak už opustilo zcela.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: no ja porad doufam, ze se treba v prubehu cteni treti knihy jeste dockam nejakeho dalsiho vysvetleni :)) ale Eriksonuv pristup je mi o dost blizsi, i tim, jak je lidstejsi. I tak si ale myslim, ze je Princ niceho stale jeste velmi zajimave dilo.
    A take je to autorova prvotina, uz dvojka je alespon trochu dynamictejsi a uvidime, co predvede v trojce. Jen by to chtelo, aby pak trifid vydal i zbytek :)

    a jeste toho Abercrombieho bych mela precist :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Já mám u Bakkera pocit, že až moc zúročuje to nedokončené studium filozofie. Když něco nechápu u Eriksona, cítím v tom záměr. Když něco nechápu u něj, uvažuji, jestli to vůbec záměr má. Například u prvního dílu ta ústřední myšlenka "toho, co přichází první." Kellhusovy schopnosti se pochopit dají, je to prostě kombinace dokonale zvládnuté psychologie, pozorování lidí a kapka telepatických schopností. Ovšem ta filozofie Logosu za tím už je přesně ten případ popsaný výše.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: achamian je uzasny emo roku :))
    je fakt, ze za neco stal jen sarcellus a prave kellhus - uz kvuli nemu to jeste za to stoji cist :) me nastesti ani ten bakker nenudil :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ROMI: Mně přišel nudný svět, otravný fňukající čaroděj a filozofující Bakker. Když filozofuje Erikson, přiměje mě zpravidla k zamyšlení. Když filozofuje Bakker, přiměje mě akorát k zívání a počítání stran do konce.
    ROMI
    ROMI --- ---
    me ten bakker moc nenadchnul, nejak se nedokazu dostat pres druhou knizku, je to nejaky moc pomaly, me zajima jenom, jak se to vyvrbi a co kellhus dokaze vsechno, jinak me postavy moc nebavej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam