• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých
    ROMI
    ROMI --- ---
    MATEEJ: tady s tebou souhlasim, ta podobnost tam na zacatku byla dost velka, myslim, ze nekde i sam Erikson psal, ze se nechal inspirovat
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: joo, ja to jela od zacatku po devitce, pac sem se nemohla dockat chromaka :) a mezi osmickou a devitkou jsem cetla abercrombieho a bakkera :)
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    MATEEJ: Me se prvni dil libil dost, Black Company jsem cetl az nasledne nedavno a vubec me zadna podobnost nenapadla. Ted kdyz nad tim premyslim, tak mozna lze nalezt urcite paralely jako treba Cisarovna - Lady, ale Surly opravdu neni zadna Lady :p a Kellanved neni Dominator (i kdyz, ctu teprve devitku) a to pojmenovani postav maj marinaci mnohem promakanejsi :p
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Nemyslím. On vydrží, už ho otužujeme. :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Obávám se, že jsme Eriksonovi právě ztratili jednoho čtenáře. :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    První díl nabere kvality po přečtení osmého. :-)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Prvni dil je skvele hlavne pri druhym cteni :) a vetsinu ctenaru, kterym se uz jednicka libila, spis ty stoupajici tendence potesi :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    MATEEJ: Možná proto, že se lidem líbil už ten první díl? To, že jsou ty další lepší ještě neznamená, že ten první nestojí za přečtení. Já bych řekla, že stojí. Ale je fakt, že to, co je na Malazu výjimečné, prokoukne víc až v těch dalších.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    IDLE: Přinejmenším část prvního dílu ještě vydržím, možná i celý. Nicméně nejsi první, kdo naráží na to, že se to v dalších dílech rozjede, tak se tak trochu pozastavuji nad tím, jak se mohla sága, kterou i její fanoušci vnímají tímto způsobem, vůbec na knižním trhu prosadit. :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    MATEEJ: To není průvodní věta, ale fakt. Navíc ty nevypadáš, že bys to chtěl užuž zahazovat, takže je to jenom takový výhled do budoucna.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MATEEJ: ano, jista podobnost tam byt muze (sama jsem cernou legii cetla tusim po 4 dilech malazu), ale rozhodne bych to nenazvala nejakou fanfikci :) inspiroval se (na cemz neni nic spatnyho), ale styl ma vlastni a imo o dost lepsi. Jen se clovek musi dostat pres zacatek - i kdyz jako slabsi prumer bych to taky neoznacila. Spis lepsi prumer :) aspon podle toho, co jsem mela moznost cist.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    IDLE: Bez urážky, tohle je ta nejblbější průvodní věta, jakou lze doprovodit nabídku románového eposu (ať už je nabízený agentovi, nakladateli nebo čtenáři). :-)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LAAZI: Pokud mohu soudit dle mých 12 let starých vzpomínek, tak přinejmenším prvních sto stran Měsíčních zahrad je nehorázný (a neumětelský) rip-off Cookovy Černé legie v příběhu, prostředí, charakteru postav, atmosféře a vlastně i v takovém detailu jako je způsob pojmenovávání postav. Výjimkou je snad jenom styl vyprávění, který má Cook originálnější, zajímavější a ve své jednoduchosti propracovanější.

    A koneckonců, Erikson se ke Cookovu odkazu nepokrytě a opakovaně hlásí (viz třeba wikipedia).
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    MATEEJ: Cooka sem cetl taky a nejak mi unika souvislost, imho je to uplne jiny styl, pribeh i postavy (a to i v tech castech, kdy to s Malazem sdili tu mnozinu drsnych veteranu).
    IDLE
    IDLE --- ---
    Přesněji řečeno: na názor je ještě brzy.
    IDLE
    IDLE --- ---
    MATEEJ: Tahle série se díl od dílu zlepšuje, nenech se odradit takhle brzy. :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    No, musím uznat, že cca na straně 120 to začíná být něco jiného než fan fiction Černé legie, i když mi to přijde jako takový ale opravdu lehoulince lepší průměr epické fantasy ságy (což je vzhledem k pověstem provázejícím tuto ságu docela velké zklamání). Ale třeba to po další stovce stránek zase vezme nějaký obrat k něčemu ještě lepšímu.

    Nicméně Černá legie se mi líbila moc, nebo aspoň ty dva první díly. Že by mne vzpomínky klamaly? Přecejen je to už 12 let.
    ROMI
    ROMI --- ---
    MATEEJ: i jako fanfiction by tahle cast byla lepsi nez cerna legie, ale tohle je jen nepatrna cast neboj :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    MATEEJ: Musíš počkat. První díl je jen taková přesnídávka před obědem. :-)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Asi tady budu za heretika nebo za trolla, ale jsem teď na 100. straně prvního dílu a zajímalo by mě, jestli se z toho na dalších stranách stane něco víc než fan fiction ve stylu Cookovy Černé legie?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam