• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KUBIS: věz, že vzteklinu bys dostat nechtěl - ta je totiž smrtelná ve 100 případech ze 100.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ECLECTICA: ona teda ani ta spojitost s glutenem a kaseinem není prokázaná, a to jako ani trochu, podle všeho zrovna tohle vymyslela Jenny McCarthy nebo někdo z její tlupy.
    THE_SECOND_GUY: jo, chřipka nic nejni. Vůbec nic. Měla jsem chřipku přesně jednou, a tři týdny jsem skučela bolestma kloubů a vážně přemýšlela, jestli fakt musím čurat, a co by se stalo, kdybych, hm, znečistila dres, protože vstát a dopotácet se na latrínu bylo velmi bolestivé. A pak se mi z toho rozjel zápal plic. Jo, bylo mi 16 a neřešila jsem, z čeho zaplatím hypotéku, když místo výplaty dostanu kdovíjakou nemocenskou, nebo kdo se postará o tříleté pachole. Ale vůbec nic to nebylo.
    MIKA: ty 'vedlejší účinky', jestli je to únava, teplota, lokální zarudnutí atp., tak to je imunitní odezva, tedy důkaz, že systém funguje, jak má.
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    mě by zajímalo, jestli je zaznamenán nějaký případ, kdy neočkované dítě opravdu mělo jednu z nemocí proti kterým se očkuje.
    o tom, jak očkování poškodilo zdraví dítěte, je slyšet dost, opačně nevím.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SHEALA: za těch sto let se mnohé změnilo.. náš očkovací systém nikoli
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KUBIS: rozalio tam je ..
    GENTIANA: našla jsem .. V příbaláku hexy se píše, že je adsorbovaná (tj. pohlcená) hydroxidem hlinitým v koncentraci 0,5 mg a fosforečnanem hlinitým 0.3 mg. Dítě má cca 0,5l krve. Po hexe se mu najednou objeví v krvi koncentrace 1,6 mg sloučenin hliníku na 1l krve.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUBIS: tak ockovani je tady asi 100 let, ne li vice. A informace jsou, pokud jsi clovek pro kteryho by mohlo byt ockovani rizikove, budou s tebou doktori (meli by) hledat neco, co riziko zminimalizuje.
    Ono nenaockovat se je desne jednoduchy, ale umirat v krecich pri tetanu se nikomu nechce.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAMARIX: tu knihu jsem si prohlížela v krámě, když pršelo a já se nudila. Autorům jeblo.
    IBERIA: pokud je mi povědomo, tak alergie je kontraindikace. No, a upřímně řečeno, radši vyrážku. (všimnite si, že píšu vyrážku, ne anafylaktický šok)
    IBERIA: zdraví, to jo, a taky se modlit, že když ťutínkovi neublížinkáte v raném věku, tak aby někde nenarazil na nějakýho bacilonosičče.
    MAGGIE: nooooo, děti žerou hlínu, olizují podlahu, sahají na ně nevysterilizované tetičky... takže jedna vakcína, nebo deset vakcín, je proti upatlaným ručičkám v puse v podstatě banalita. Čím dřív, tím líp.
    ZEGA: imunita se ovšem vyvíjí nárazy na realitu (jezení hlíny, cucání ručiček, které nebyly v autoklávu...), takže z hlediska vývoje imunity je to putna a z hlediska chycení nějaké veselé nemoci.... no, když čtu, jak kvůli tomu podvodníkovi Wakefieldovi propukají lokální epidemie 'dětských nemocí', mám nutkání jít se nechat přeočkovat proti černýmu kašli a pro sichr i proti lepře.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    nektery lidi pri prihlasovani na nyx ockovat proti vztekline!

rozalio.cz bych dal urcite na nastenku

co se tyce ockovani a slozeni hexavakciny, farmaceutickych lobby, apod... nevim kolik za nas bylo protilatek, myslim ze min a zijeme v pohode, nevidim duvod proc by mely dalsi pribyvat, ale jak rekl prymula v nejakem rozhovoru na idnesu, je to trend a moderni veda, tak to pak joooo asi ma pravdu, ale proc clovek dostane u doktora letacek s ockovanim proti chripce, tomu uz nerozumim - nedostane dite chripku rok od 6 mesice? nebude mit nikdy chripku? z chripky se stane rymecka? me proste stve fakt, ze me nikdo neinformuje o rizicich spojenych s ockovanim.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    hele fakt budu ráda za objektivní informace z obou táborůů..
    můžu to dávat i na nástěnku do tabulky.. stačí k tomu napsat: nástěnka..
    nebo dejte vědět, jak byste si to představovali, aby to bylo přehlednější
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    dík.. jdu studovat dál (jen abych zas neschytala poznámku,, že to je bez reakce)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ECLECTICA: nějakej zdroj by nebyl?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZEGA: například v Británii jsou nemoci, proti kterým se u nás očkuje, opět na vzestupu - právě kvůli snížení proočkovanosti tamější populace.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    CORNELA: jak to, že s tímhle nemají problémy v okolních státech?

fakt se ptám,, nerejpu, jen si potřebuju dát dohromady souvislosti..

(a ty tvoje smajly všude mě fakt serou.. --- jen tak mimo)
    MIKA
    MIKA --- ---
    nebudu tady zahlcovat odkazy... ale jako matka blbka se odmitam pridat k lidem co jdou jako stado ovci ockovat sve dite na popud spolecnosti... kolik matek se timto zabyvalo a hledalo informace? ja to delam, davam do kupy pro i proti... mame snad svobodu nebo ne? zitra mame 17. listopad a pripadam si jako pred rokem 89, kdy jsme museli vsichni poslouchat :) ... ach ten system http://www.zdn.cz/denni-zpravy/komentare/jdou-i-po-vasich-detech-461337
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    THE_SECOND_GUY: ano jdi k šípku, pokud nejsi schopen diskutovat na úrovni..
    Každý máme svůj názor a svou pravdu. Pokud nedokážeš ustát, že to má někdo jinak a hned ho napadáš, tak si jdi diskutovat pod veřejné články, kterých je na netu sposuta.. Tady je to opravdu k ničemu.
    Děkuji za pochopení..

Zajímají mne názory jak pro tak proti.. Ale měly by být tedy něčím podloženy.. né že jedna bába povídala..

Díky diskuzi, si každý z nás může vybrat to dobré pro sebe
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MIKA: zahlédla jsem v téhle diskusi jedno ID, které nemělo to štěstí a narodilo se ještě v době, kdy u ná ještě nebyla vymýcena dětská obrna. Jistě by bývalo bralo očkování všemi deseti...
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ZEGA: Ano, mam s tim problém. Sere mě jak někdo tak debilní vůbec má tu drzost se ještě rozmnožovat....
    Takže jdu radši k tomu šípku, tahle diskuze mě akorát rozčiluje.
    Klidně at jim všem ty haranti pochcípaj na něco primitivního... přece očkovánim akorát živíme farmaceutický firmy, to je teda fakt špatný....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam