• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KUBIS: jest zaznamenán jeden příklad, kdy člověk přežil vzteklinu. Jeden. Všichni ostatní, co ji měli, tak trochu umřeli. Tohle je ten případ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15958806 a má ta holka následky. Jo, a při profylaxi po kousnutí čoklem atp. je člověku dva dny fakt strašně zle. Viděla jsem to velmi zblízka. Ale radši dva dny problejt a proomdlívat, než riskovat, že zdechnu.

CORNELA: no, říkám, že to přesně nevím. Možná ten článek jako železné plíce označil nějaký onačejší model, a taky mě udivilo, že to někdo překlepal x desetiletí.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    SANDRI: Opravdu se rovna hlinik hydroxidu hlinitemu?
    Navic denne prijme dospely clovek nekolik mg hliniku.
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    SHEALA: díky
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ECLECTICA: ukaz zdroj nebo nelzi...

kurna jak to tady sleduju tak je to tady kazdy druhy epidemiolog, profesor mediciny, primar nemocnice a dalsi samy moudry clovek. Tak kdyz jste tak chytri, napiste mi teda ty rizika ockovani, no sup... me to zajima... ja se tady nepotrebuju trumfovat v tom co jsem rychlej kde vygooglil, chci se dozvedet pro a proti
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SANDRI: a to je argument pro co?
    CORNELA: upřímně řečeno, někde jsem četla, že přímo echt železný plíce ještě fungujou na pár místech ve Státech, a že ta strojírenská firma, co dělá asi tak sto milionů dalších věcí, je furt opravuje atp., protože byli lidi, co prostě ze své bedny nechtěli. Ale neučinila jsem si poznámku a je to tak dva, tři roky, takže to asi nenajdu. Ale to je fuk, ono je asi dost hnusný být paralyzovanej, i když je jeden naaranžován do křesla.
    CORNELA: no, akorát... jakej život. Bléfuj.
    SANDRI: nesouhlasit můžeš, ale to je tak jediný, co můžeš, protože pravdu nemáš.
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    CORNELA: nesouhlasim
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: zelezne plice to byla buhvi proc moje nocni mura kdyz sem byla dite, bylo to v jedny knizce.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUBIS: chces se prat s tetanem? hale mam mezi znamejma par lidi s Detstkou mozkovou obrnou DMO, ktery maji krece. (Mam DMO, nemam krece). Mno a ... ono to kurva boli, i kdyz sou jen chvilku, a vicemene uz si zvykli.
    Pri tetanu budes mit teda krece nekolik dni. A pak te zabijou.
    Vlastne ne, v civilizaci te paralyzujou, a napoji na dychaci pristroje. Krome toho ze zatizis rozpocet, tak budes nekolik dni totalne invalidni.
    Pokud prezijes bez nasledku.
    Upozorneni, DMO neni polio. Polio je hnusna stejne, ale je infekcni. Pokud tvy dite dostane Polio, tak bude mit mnoho zajimavych efektu nadosmrti, bude chodit o berlich, na voziku, muze mit potize s reci a podobne. Muze bejt na tobe totalne zavisly, nebo bejt v ustavu. Zdravi se mozna i budou smat, v dospelosti ho budou ignorovat, obtizne se uplatni v praci.
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    CORNELA: rozpusť si 1 mg hliníku a šlehni si ho do svalu,,uvidíme,,jestli bude tělo reagovat stejně jako po olizování hliníkový lžičky.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZEGA: on je rozdíl mezi hliníkem a sloučeninou hliníku, žejo. Vodu piješ běžně, peroxid bys jistě pozřít nechtěla - a přitom obojí je kyslík a vodík.
    GENTIANA: psala jsem "pravděpodobnější", než že za to můze očkování. Čtou trochu pozorněji ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: jo.
    A taky se dají někde najít bohatýrské historky starejch doktorů, které zahrnují lahůdky jako železné plíce - a ano, jsou ještě lidi, co v těch bednách žijou někdy od toho roku 195X, pěkně naležato, s výhledem do stropu. Myslím, že zrovna tohle jde vygůglovat a že se nějaká slabší povaha poblije.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ECLECTICA: no, ono to není ani pravděpodobné, pokud jsem informována, dosavadní konsensus se zdá býti směsí genetických faktorů.
    CORNELA: jdu někde hledat, jaký je poločas vylučování toho hentého a jestli to má nějaký vliv na cokoli, ale obávám se, že to organismus bez problémů vyčurá do půl dne.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZEGA: a to s tím souvisí jak přesně? Hliník má rozličné nevýhody, například je ošklivý a měkký a rozpouští se v kyselém zelí, a taky se z něho dají dělat výborné slitiny. Jenomže nějak nevidím souvislost s tím, co asi podle tebe má vbýt špatné.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GENTIANA: nepsala jsem "prokázaná", ale "pravděpodobnější" ;)
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    SHEALA: no a prave o to jde, myslim ze doktor je clovek kteremu mam duverovat, v dnesni dobe zvlast kdyz pri kazdem zakroku clovek podepisuje nekolik papiru ze je informovan o nasledcich, ucincich, vedlejsich ucincich bych imho toto cekal i v pripade ockovani maleho mimina.
    jinak je mi jasne, ze tetanus je hnus... ale mam pocit ze uz jsem 3 roky neockovany (nebo bych nemel byt odolny) a pravidelne se rezu, odiram, skrabu a ja nevim co vsechno a ziju.. tim samozrejme nutnost ockovani neshazuju ani neodmitam... jen mi opravdu prijde nektere nemoci ockovat v prvnich par tydnech ci mesicich, po roce, roce a pul okej... a no kdyz to dite nejakou nemoc dostane, tak at se s ni popere... klidne pod lekarskym dohledem
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GENTIANA: Proč ted nejíme hliníkovými příbory, celkově hliník nepoužíváme?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZEGA: ne? A jak že vypadal očkovací systém v roce 1911, smím-li se ptát?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LIZZA: staci ti neockovany dospely
    Pohled zblízka » Povinné očkování – pohled z jiné části světa, kde infekce ještě zabíjejí
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pohled-zblizka.php?itemid=11258
    ...V posledích třech dnech nám na JIPu ležela mladá holka s tetanem. . Tady ale nejsou ventilátory pro pacienty na JIPu, máme jen dva na sále. Takže tu mladou holku nebylo možný kurarizovat (vypnout jí křečující svaly) a napojit na ventilátor, aby se jí ulevilo.

První den s sebou jen tak občas škubla. Spíš ruce, nic víc. Druhej den už měla záškuby celýho těla, ale jen sem tam. Snažili jsme se alespoň zhasnout v místnosti a mluvit potichu. Třetí den už jsem ji našel pod dávkou diazepamu. Tak akorát takovou, aby ještě spontánně dejchala, ale už to moc nevnímala. Měla pěnu na rtech a záškuby co pět sekund. Ale takový, že jí to skoro pokaždý v posteli posadily nebo se naopak prohnula jako luk přes svoje záda. Ve tváři měla strašnej výraz, jak jí ty křeče musely bolet.
    A my tam jen tak tiše stáli, očkovaní proti tetanu odmalička.

LIZZA
    LIZZA --- ---
    LIZZA: Fakt mě to jenom zajímá.-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZEGA: no a....?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam