• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZEGA: a to s tím souvisí jak přesně? Hliník má rozličné nevýhody, například je ošklivý a měkký a rozpouští se v kyselém zelí, a taky se z něho dají dělat výborné slitiny. Jenomže nějak nevidím souvislost s tím, co asi podle tebe má vbýt špatné.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GENTIANA: nepsala jsem "prokázaná", ale "pravděpodobnější" ;)
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    SHEALA: no a prave o to jde, myslim ze doktor je clovek kteremu mam duverovat, v dnesni dobe zvlast kdyz pri kazdem zakroku clovek podepisuje nekolik papiru ze je informovan o nasledcich, ucincich, vedlejsich ucincich bych imho toto cekal i v pripade ockovani maleho mimina.
    jinak je mi jasne, ze tetanus je hnus... ale mam pocit ze uz jsem 3 roky neockovany (nebo bych nemel byt odolny) a pravidelne se rezu, odiram, skrabu a ja nevim co vsechno a ziju.. tim samozrejme nutnost ockovani neshazuju ani neodmitam... jen mi opravdu prijde nektere nemoci ockovat v prvnich par tydnech ci mesicich, po roce, roce a pul okej... a no kdyz to dite nejakou nemoc dostane, tak at se s ni popere... klidne pod lekarskym dohledem
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GENTIANA: Proč ted nejíme hliníkovými příbory, celkově hliník nepoužíváme?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZEGA: ne? A jak že vypadal očkovací systém v roce 1911, smím-li se ptát?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LIZZA: staci ti neockovany dospely
    Pohled zblízka » Povinné očkování – pohled z jiné části světa, kde infekce ještě zabíjejí
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pohled-zblizka.php?itemid=11258
    ...V posledích třech dnech nám na JIPu ležela mladá holka s tetanem. . Tady ale nejsou ventilátory pro pacienty na JIPu, máme jen dva na sále. Takže tu mladou holku nebylo možný kurarizovat (vypnout jí křečující svaly) a napojit na ventilátor, aby se jí ulevilo.

První den s sebou jen tak občas škubla. Spíš ruce, nic víc. Druhej den už měla záškuby celýho těla, ale jen sem tam. Snažili jsme se alespoň zhasnout v místnosti a mluvit potichu. Třetí den už jsem ji našel pod dávkou diazepamu. Tak akorát takovou, aby ještě spontánně dejchala, ale už to moc nevnímala. Měla pěnu na rtech a záškuby co pět sekund. Ale takový, že jí to skoro pokaždý v posteli posadily nebo se naopak prohnula jako luk přes svoje záda. Ve tváři měla strašnej výraz, jak jí ty křeče musely bolet.
    A my tam jen tak tiše stáli, očkovaní proti tetanu odmalička.

LIZZA
    LIZZA --- ---
    LIZZA: Fakt mě to jenom zajímá.-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZEGA: no a....?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KUBIS: věz, že vzteklinu bys dostat nechtěl - ta je totiž smrtelná ve 100 případech ze 100.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ECLECTICA: ona teda ani ta spojitost s glutenem a kaseinem není prokázaná, a to jako ani trochu, podle všeho zrovna tohle vymyslela Jenny McCarthy nebo někdo z její tlupy.
    THE_SECOND_GUY: jo, chřipka nic nejni. Vůbec nic. Měla jsem chřipku přesně jednou, a tři týdny jsem skučela bolestma kloubů a vážně přemýšlela, jestli fakt musím čurat, a co by se stalo, kdybych, hm, znečistila dres, protože vstát a dopotácet se na latrínu bylo velmi bolestivé. A pak se mi z toho rozjel zápal plic. Jo, bylo mi 16 a neřešila jsem, z čeho zaplatím hypotéku, když místo výplaty dostanu kdovíjakou nemocenskou, nebo kdo se postará o tříleté pachole. Ale vůbec nic to nebylo.
    MIKA: ty 'vedlejší účinky', jestli je to únava, teplota, lokální zarudnutí atp., tak to je imunitní odezva, tedy důkaz, že systém funguje, jak má.
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    mě by zajímalo, jestli je zaznamenán nějaký případ, kdy neočkované dítě opravdu mělo jednu z nemocí proti kterým se očkuje.
    o tom, jak očkování poškodilo zdraví dítěte, je slyšet dost, opačně nevím.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SHEALA: za těch sto let se mnohé změnilo.. náš očkovací systém nikoli
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KUBIS: rozalio tam je ..
    GENTIANA: našla jsem .. V příbaláku hexy se píše, že je adsorbovaná (tj. pohlcená) hydroxidem hlinitým v koncentraci 0,5 mg a fosforečnanem hlinitým 0.3 mg. Dítě má cca 0,5l krve. Po hexe se mu najednou objeví v krvi koncentrace 1,6 mg sloučenin hliníku na 1l krve.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUBIS: tak ockovani je tady asi 100 let, ne li vice. A informace jsou, pokud jsi clovek pro kteryho by mohlo byt ockovani rizikove, budou s tebou doktori (meli by) hledat neco, co riziko zminimalizuje.
    Ono nenaockovat se je desne jednoduchy, ale umirat v krecich pri tetanu se nikomu nechce.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAMARIX: tu knihu jsem si prohlížela v krámě, když pršelo a já se nudila. Autorům jeblo.
    IBERIA: pokud je mi povědomo, tak alergie je kontraindikace. No, a upřímně řečeno, radši vyrážku. (všimnite si, že píšu vyrážku, ne anafylaktický šok)
    IBERIA: zdraví, to jo, a taky se modlit, že když ťutínkovi neublížinkáte v raném věku, tak aby někde nenarazil na nějakýho bacilonosičče.
    MAGGIE: nooooo, děti žerou hlínu, olizují podlahu, sahají na ně nevysterilizované tetičky... takže jedna vakcína, nebo deset vakcín, je proti upatlaným ručičkám v puse v podstatě banalita. Čím dřív, tím líp.
    ZEGA: imunita se ovšem vyvíjí nárazy na realitu (jezení hlíny, cucání ručiček, které nebyly v autoklávu...), takže z hlediska vývoje imunity je to putna a z hlediska chycení nějaké veselé nemoci.... no, když čtu, jak kvůli tomu podvodníkovi Wakefieldovi propukají lokální epidemie 'dětských nemocí', mám nutkání jít se nechat přeočkovat proti černýmu kašli a pro sichr i proti lepře.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    nektery lidi pri prihlasovani na nyx ockovat proti vztekline!

rozalio.cz bych dal urcite na nastenku

co se tyce ockovani a slozeni hexavakciny, farmaceutickych lobby, apod... nevim kolik za nas bylo protilatek, myslim ze min a zijeme v pohode, nevidim duvod proc by mely dalsi pribyvat, ale jak rekl prymula v nejakem rozhovoru na idnesu, je to trend a moderni veda, tak to pak joooo asi ma pravdu, ale proc clovek dostane u doktora letacek s ockovanim proti chripce, tomu uz nerozumim - nedostane dite chripku rok od 6 mesice? nebude mit nikdy chripku? z chripky se stane rymecka? me proste stve fakt, ze me nikdo neinformuje o rizicich spojenych s ockovanim.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    hele fakt budu ráda za objektivní informace z obou táborůů..
    můžu to dávat i na nástěnku do tabulky.. stačí k tomu napsat: nástěnka..
    nebo dejte vědět, jak byste si to představovali, aby to bylo přehlednější
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    dík.. jdu studovat dál (jen abych zas neschytala poznámku,, že to je bez reakce)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ECLECTICA: nějakej zdroj by nebyl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam