Přidám se taky s názorem. Předesílám, že čím víc vím o medicíně, tím jsem opatrnější v interpretaci různých studií a důvěře v "zdroje" a s mnoha aspekty současného "léčení" a přístupu k lidskému tělu nesouhlasím vůbec. Naznala jsem, že mi v souvislosti s očkováním stejně nezbude nic jiného, než se pokusit o syntézu omezených odborných znalostí a toho, jak chápu selský rozum já a v této chvíli mi z toho vychází toto:
Čekám druhé sviště a pokud budu mít možnost do toho zasáhnout (doufám), nechám ho naočkovat proti nemocem, kde se doposud povinně očkovalo - protože tomu nerozumím dost na to, abych si vzala na triko to, že by očkované nebylo. Ale pokusím se posunout očkování na pozdější dobu - protože si nemyslím, že je normální, aby se kojenec setkal s plejádou velmi ošklivých nemocí a jeho o překot zrající imunitní systém dle mého názoru dostává očkováním pěkně zabrat. A přijde mi docela reálné, že v této souvislosti může dojít k rozvoji různých autoimunitních defektů, včetně alergií. A to si taky nevezmu na triko.
Co se nepovinných a novějších očkování týče, nepodstupuji je a neplánuji je ani pro své děti. Medicína má své velmi smysluplné ušlechtilé části a taky části, které jsou především různě obalený business. A to podle mě zahrnuje i spoustu očkování, včetně snah "povinně zavést co nejdřív co nejvíc". A kdo se domnívá, že farmaceutický průmysl není zásadním hybatelem současné medicíny (netvrdím, že jediným) tak...zřejmě žije na úplně jiné planetě než já a naše Nyxy se právě nějakým záhadným způsobem propojily v jednom momentu časoprostoru. Jinak si to neumím vysvětlit.