• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Můžu se zeptat u rodičů co děti očkovali, jak to probíhalo?
    Jak vás lékař před zákrokem informoval a o čem? (výhody, rizika, alternativy)
    LILY
    LILY --- ---
    MAGGIE: jé díky! Reakce, to je snad to slovo, které tu-jež-nesmím-jmenovat snad uspokojí lépe.
    Takže se optám znovu: je tu nějaký rodič, jehož dítě by po očkování priorixem nemělo žádnou reakci? Děkuji
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: v tom případě poraď, jak to mám formulovat, abys byla spokojena a mohla bych se na priorix zeptat znova a lépe. Líp to neumím a pořád si myslím, že matky naočkovaných dětí chápou, co jsem měla na mysli.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    mne osobne nejvic na tom vsem vadi, ze se vetsinou (aspon z me osobni zkusenosti s nasi pediatrickou) nikdo nezepta, jestli mel Jenik po ockovani nejake vetsi reakce, jestli nebyl v poslednich dnech pred ockovanim nastydly atd. - zkratka dneska se ockuje, tak sup sem s nim - dobry, teplotu ted asi nema, takze sestricko, muzete
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MIKA: ano, bude. Horečka se dá navíc snadno snížit a není ničím, kvůli čemu by si měl kdokoliv dělat starosti. Narozdíl od těch smrtelných nemocí.

MIKA: To, že očkování způsobuje alergie je pověra, kterou jsi sebrala kdo ví kde. Je rozdíl mezi kauzalitou a korelací.

CORNELA: To je jasné, že dítě ti to nevrátí, jde o odstrašující účinek.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nechci nikoho podcenovat, ale zda se mi, ze dost lidi vlastne nechape princip imunizace.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    NINE_OF_NINE: no vidis to a ja to stale ve volnejch chvili nemuzu najit.. mam to tu zkopirovne jen v dokumentu. proto jsem to taky vymaza z diskuze.. takze az to najdu, tak to sem hodim..
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZEGA: Stale cekam na zdroj k tomu seznamu nezadoucich ucinku co jsi vcera postovala.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    CORNELA: A je podloženo že to je očkováním? Nemůže to být i změnou hygienických návyků a změnou přístupu a vývoje společnosti?
    THOR_CALYSTERN
    THOR_CALYSTERN --- ---
    kdežto opak je více než podloženej? slepá víra v něco, co je mi předkládáno jako hotová univerzální pravda, to už sem někde v minulosti zahlídnul...

bohužel je to tak, samozřejmě, že oficiálně je to to nejlepší, co může člověk dítěti, ale i sobě dát, pro ochranu... ale stejně jako nevěřim na nezkorumpovanou politiku a spravedlivou válku, nevěřim ani farmaceutickýmu průmyslu a jejich lobbistům, naštěstí...

prodaj a podaj člověku cokoliv v tom nejlepšim obalu, ale to ještě neznamená, že tomu tak opravdu je, bylo by naivní si to myslet - a kontrola jinými složkami systému? všechno je propojený a ovlivnitelný, prachy udolaj nakonec každýho, nebo prostě zmizí

teď mi tu bude předkládáno, že já sem zaslepenec, budiž, na mym názoru to ale nic nezmění, naštěstí tohle jednostranný auditko neni, svůj názor sem vyjádřil velmi rád :+)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    CORNELA: no a jsme u tý jednostrannosti..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ECLECTICA: znovu.. skoda ze neexistuji statistiky nakazenych ockovanych a nakazenych neockovanych deti
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Dve otazky na odpurce ockovani: 1. pokud tvrdite, ze imunitni system dditete neni na ockovani dostacne vyvinuty, myslite, ze setkani s opravdovou chorobou (a ne light-verzi v podobe vakciny) je pro detske telo lepsi?
    2. je vam dostatecne jasne, jakym mechanismem vznika imunita?
    MIKA
    MIKA --- ---
    PATISLAV: bude mi snad stat opecovavat dite, kdyz dostane 40 horecky vlivem ockovani? prebere tuto zodpovednost? proc bych to mela delat ja?
    MIKA
    MIKA --- ---
    PATISLAV: skoda ze neexistuji statistiky nakazenych ockovanych a nakazenych neockovanych deti :) ...ty preberes zodpovednost za to, ze jsem nechala naockovat 3 mesicni dite srackama - dostalo z toho alergie, je casteji nemocne, atd? nebo stat prebere tuhle zodpovednost??? kdyz uz se tady ohanime zodpovednosti...
    to Cornela: nezijeme vsichni v Pze! vsechny deti nevymetaj Karlak!
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jak to tady tak čtu, začínám mít strach o svý dítě, jestli bude vyrůstat vedle dětí těchhle opatrnejch matek.

Zajímalo by mě jedno:

Oháníte se tady "demokracií" a možností volby. Jistě tedy chápete, že se svobodou přichází i zodpovědnost. Souhlasíte, že pokud vaše neočkované dítě onemocní a bude mít kvůli tomu trvalé následky (nebo nedejbože zemře), měli byste jít jako rodiče do vězení a vaše zbývající děti by vám měly být odebrány? Souhlasíte, že pokud vaše nemocné dítě nakazí dítě očkované (protože mutace) nebo dítě, které očkováno být nemohlo, měli byste jít do vězení a platit tučné odškodné poškozené rodině?

Pokud ano, pak je se dá vaše přesvědčení s přimhouřenými oky akceptovat, pokud ne, tak si pletete demokracii s anarchií.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no dyt jo... zodpovedne si ho naockuj, at nic nechytne od toho myho nenaockovanyho vid...
    Jinak presne o tom to je...kdyz se bojim, ze moje dite, ktery zije mezi panelakama a betonem chytne tetanus (asi z hliny co mam v kvetinaci) tak ho naockuju, kdyz se bojim, ze moje dite chytne zloutenku v metru tak ho naockuju... ja tu nerikam, neockujte ...je to kazdyho vec... my se doma rozhodli takhle, tak nam vsichni polibte prdel a starejte se o sebe...

Jinak me bavi, jak se vsichni desej, ze chcipnou na nejakou nemoc a pak zerou hnusny zradlo z diskontu a dobrovolene si sedaj do svoji vytunený rakve z koncernu VW:) ale to uz neni skutecne o ockovani... takze brou...dite mi vychlemtlo lahev odstikanyho mlika a jdu zalehnout ke svoji krasce...
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no ja mam na rozdil od tebe ted na hrbu dite. takze fakt nebudu ztracet cas s nejakou pani prechytralou...ktera je asi na na noci ve spitale kope se tam do prdele...
    tak si hlavne jednou svoje deti naockuj... ony pak nic nechytnou... a ani ti nezkazej drahou dovolenou, kdyby se nahodou rozhodli i pres to bejt nemocny...

ECLECTICA: znovu rikam, ze já mam asi teda sakra stesti tech 34, let a 8 mesicu, ze jsem nic nechytnul... a to jsem jezdil i po tech čektekách!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    _UDEL_: žloutenkou se můžeš nakazit velmi snadno. Jak jsem psala, chyteš se tyče v metru, pak špatně chytneš dudlík, který strkáš dítěti do pusy, a ejhle. Navíc HBV může být asymptomatická a není to zdaleka jen nemoc feťáků - ostatně právě z toho důvodu se těhotné ženy na protilátky testují plošně.
    A ty tři další nemoci se tu nevyskytují... no hádej proč. Ale koukám, že totéž už psala Cornela.

_UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    No nic nebudu to tady plnit diskuzi o tom, jestli zloutenka typu b je stejne rozpinava jako sezoni chripka... kazdej soudnej clovek, kterej si umi vygooglovat pocet nakazenych si rizika porovna sam... jinak pokud bych mel byt takhle vydesenej jak pani cornela z karlaku, tak bych svoji dceru nemoh brat do atelieru,pac tam jsou skoro vsichni teply a jak vime ty jsou skoro vzdy hiv pozitovni... tak jako vsechny deti chodej u zeme tak budou vsechn neockovany mit zloutenku B a budou ji prenaset slinama pres hrnicky na ty chudaky s leukemii, kteri ockovany bejt nemuzou... a za par let nas nebude 10mld, ale vychcipame....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam