• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    PATISLAV: No tak jako kreativec mam velkou vyhodu, ze si mohu rozhodovat jakou praci budu delat a jakou ne... co se trubek a pylnu obecne tyce, tak z toho mame doma docela vitr - zenska dokonce odmitala bydlet v byte kde je plyn dokud nam nenainstalovali ty cidla a je fakt, ze v tomhle je zenska docela zdatna - technicky typ ...tatik se stavebni firmou, takze jsme si vsechno nechali schvalovat i od revzika kteryho dohodil jeji tatik a stejne tu byl i on osobne...
    Co se znamkovani deti ve skole tyce, tak je pravda, ze s klasickym systemem vzdelavani v cr budeme mit asi oba problem... takze budeme opet hledat alternativy, teda skoly kde je pro ne hodnota vzdelavani nikoliv spravy typ obalu na sesity ci typ prezuvek a ano pokud bych citil, ze moje dite je ohodnoce spatne - ze se po nem nekdo tzv. vozi...tak budu reklamovat... tak jako reklamuju u dokotra, ktery mi napise nejdrv atb a pak mi rekne, ze az se budu cejtit zdrave tak si mam skocit na krevni testy... misto toho aby mi udel crp test...
    O tom jestli bude dite delat primacky na VS si uz snad v 18 rozhodne samo:))
    Jo a ja rychle nejezdim, takze s PCR nemam zkusenosti v tomhle ohledu... ale asi jo... soucasna pravni uprava by mi umoznovala se rozhodut jestli sem to jel ja nebo osoba me blizka, zejo:)

no nic jdu kojit odstrikanym mlikem a spat...
    Jinak vsem moc dekuji, ze me tu udrzujete v bdelem stavu... normalne bych zatahnul driv nez by se mala vzbudila na mliko a pak ji neslysel...taze diky vsem!!!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PANTHERA: konkretne od ockovani proti TBC se u nas ustoupilo.
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    PATISLAV: Souvislost je tato; pokud tuto optiku přenesu na aktuálně probírané téma, pak si položme otázku, jestli je ekonomicky výhodné podpořit spíš výzkumy a proudy, které směřují k povinnému očkování všech proti co možná největšímu počtu nemocí, nebo podpořit výzkumy, které třeba některá dosud povinná očkování ukážou jako neefektikvní a sníží počet očkovaných nemocí i počet příjemců očkování. Systém vývoje očkovacích látek má stejný rámec jako vývoj účinných látek obecně.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    _UDEL_: auta zakázaný nejsou, ale jistě jsi už slyšel o takové drobnosti, které se říká "dopravní předpisy". Vadí ti, že se jima musíš řídit?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PANTHERA: obávám se, že se bavíme trochu o koze a o voze. Ty tu mluvíš o vývoji účinné látky, která pravděpodobně nebude tak účinná nebo nebude mít tak malé vedlejší účinky, jak producenti tvrdí. To se klidně může stát, peníze jsou mocné. Já tu ale mluvil o názorech, potažmo výzkumech, které popírají nějakou aktuálně obecně přijímanou pravdu. Nevidím tedy moc souvislost.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    PATISLAV:
    PATISLAV:
    no tak zabit se v aute muzes i pro nizsi rychlosti nez 250 a dabelsky jizede, zejo,... jinak kdyz uz jsme u tech aut, tak ty skutecne rocne zabijou vic lidi nez vsechny nemoci na ktery se ockuje v cr povinne na celym svete, takze kdy uz zakazeme auta??? dyt to by bylo taky pro dobro spolecnosti?

A rozhodovat za svoje dite ano v otakzce ockovani za svoje dite rozhodnout nemohu dle naseho pravniho systemu, ale pokud ho chci prihlasit do klinicky studie na nejaky testovani leciv, tak to muzu zcela legalne a jeste budu financne podporovan a do nebe vyzdvvihovan... to jestli mi jednou podekuje, ze jsem ve jmenu vedy objetoval to uz nikdo neresi... ale kdyz jsem alternativni to je hned ohen na strese...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    _UDEL_: hele, ale to musí bejt krušnej život ve světě, kde za tebe rozhodujou jiný, co?

Až tvý děti vyrostou a učitel je bude ve škole známkovat, tak budeš chtít dodat informace s tím, že o známce rozhodneš ty? Nebo až bude dělat přijímačky na vejšku. Budeš o tom rozhodovat ty? Když jsi byl na pracovním pohovoru, rozhodoval jsi ty? Když ti z plynáren zapojovali trubky, nechal sis od nich jen vysvětlit, jak se věci mají a pak jsi rozhodl o tom, kudy je nejlépe táhnout? Když tě stavěl policajt za rychlou jízdu, taky sis vyžádal fotku z radaru s tím, že se rozhodneš sám?

Krutej svět útlaku....
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    _UDEL_: Doporucuji projit treba tu prezentaci co jsem zde linkoval. Ony nasledky Cerneho Kasle nejsou zadna legrace. Nehlede k vysoke mortalite u malych deti.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    _UDEL_: ale houby posili. Stejneho efektu dosahnes vakcinou, navic bez radosti typu krvaceni do mozku s trvalymi nasledky.
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    PATISLAV: Pokud jsi vložil do výzkumu účinné látky několik miliard dolarů, tak výsledky prostě nebudou nepřesvědčivé. Budou přesně takové, abys o ty peníze nepřišel. A někdy budou pravdivé a někdy nikoli. A toto není laický názor paranoika. Čerpám z informací, ke kterým jsem se dostala v pre i postgraduálním studiu medicíny. Taky z delším kontaktu s profesorkou lékařkou, která pár desetiletí vedla klinický výzkum jedné z velkých amerických farmaceutických firem a netají se tím, jak to reálně vypadá. A ze svých zkušeností z výzkumu a toho, jak snadné je manipulovat s daty, pokud by si to člověk přál. Nemíním Tě přesvědčovat, je to stále jen můj subjektivný názor, ale já mám v tomto směru v tomto okamžiku docela jasno.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    ECLECTICA: no pác jsme u toho co jsem psal nize... co te nezabije te posili.. zejo... navic konkretne to ocko proti cernymu kasli evidentne selhava...na rodzil od dozivotni imunizaci pri prodelani... navic takovy protilatky predava matka kojenymu diteti v mlece a tim ho chrani v tom nejzranitelnejsim veku...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    _UDEL_: a kde je ta hranice, kdy uz muze spolecnost zasahnout? Dite jaksi neni tvuj majetek, ale clovek, ktery kvuli svemu veku poziva jiste pravni ochrany. Treba kvuli tomu, aby mu rodice nelecili cukrovku pomoci obkladu a zarikavani samana.
    EDERA
    EDERA --- ---
    _UDEL_: Mně by třeba vyhovovalo, kdyby bylo (ale opravdu smysluplnně) nastavené, proti čemu je fakt nezbytné nechat děti očkovat, ale mně jako rodiči byla poskytnuta větší svoboda v rozhodnutí, jak k tomu cíli dojdeme. Jsou lidi, kteří by zvolili třeba zrovna tu hexavakcínu už jenom proto, že to ušetří dětem bodání injekcí oproti rozloženým verzím.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Kromě toho, o jaké dobrovolnosti to vlastně mluvíme o malých dětí? Copak ty se mohou o něčem rozhodovat? Ony vám možná jednou pěkně poděkují, až vyrostou a pochopí, jak "alternativní" jste byli.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    _UDEL_: a ne, nasledky si nenese predevsim rodic, ale to dite.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    _UDEL_: koukám, že jsi vůbec nic nepochopil. Ne, opravdu by to nemělo být o dobrovolném rozhodnutí. Stejně jako by nemělo být dobrovolným rozhodnutím zabít se v autě při ďábelské jízdě ve 250km/h. Proč? Protože na tomhle světě nejsi sám. Pokud si pronajmeš rychlostí ovál a zabiješ se na něm - prosím. Pokud se zavřeš na horské chatě a proděláš si tam v izolaci černý kašel - prosím. Jinak ale ne. Nežiješ ve vzduchoprázdnu. Žiješ tu s ostatními a chceš-li žít dál, musíš to respektovat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    _UDEL_: ono to neockovane dite jaksi nema pri styku s cernym kaslem moc na vybranou. A pokud nekdo chce pro sve dite to nejlepsi, proc by ho radeji vystavil cernemu kasli nebo zaskrtu, nez ockovani?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PANTHERA: přeceňuješ sílu jedněch a podceňuješ sílu druhých. Všechno se dá zpeněžit. Jak už tady někdo trefně podotkl, lidé utíkají od farmakologických gigantů ke gigantům homeopatickým a kolečka se točí dál. Výzkumy se dnes dělají prakticky na všechno, pokud jsou ovšem výsledky nepřesvědčivé, tak si samozřejmě nezískají žádnou pozornost.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    Jinak pojdte se dohodnout, ze resit tu jestli prodelat cernej kasel a nebo se nechat ockovat by melo byt predevsim o dobrovolnem rozhodnuti se a ze lekar by mi mel dat prave odpoved na otazky typu pro a proti a v klidu a radne vysvetlit rizika, nechat me to vyhodnodit a moje rozhodnuti by mel jak lekar tak system akceptovat...

My doma i kdyz doktorum moc neverime a docela casto se setkavame s jejich zamernou manipulaci, tak predevsim chceme mit pravo svobodne volby a s dokorem vest dialog.
    Myslim, ze bylo dobry si uvedomit (coz asi cornela, jeste nezvladne), ze nasledky vsech rozhodnutí ohlednutí dítete si nese hlavne rodic a ze vyjima asi par heblejch jedincu chce kazdej pro ten svuj ulizcek nekonecnyho stesti to nejlepsi... a sorry... do toho mu nema nikdo co kecat at je studovanej sebe vic! Studovanej tu ma bejt pro to aby dodal informace, nikoliv rozhodoval za jiny!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PATISLAV: treba takovy mor kosil ve stredoveke Italii ve velke mire prave statne mladiky. Nehlede na to, ze kolikrat rozhodne nejaka nahodna promenna v podobe superinfekce atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam