• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    BIDAK: takže je v očkování proti černému kašli víceméně k ničemu? (do doby, než se s tím naučí lidé k tomu povolaní zacházet...?)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WANAH: Jaká je proočkovanost?

Jinak u černého kašle pravda je situace složitější. Po zavedení nové vakcíny se prostě ještě pořádně neví jak s ní zacházet.
    WANAH
    WANAH --- ---
    BIDAK: V rocce 2008 bylo evidováno 768 případů onemocnění.

97 - u neočkovaných.
    143 -po třech dávkách
    208 -po čtyřech
    317 -plně očkovaných
    A proto se začala doporučovat 6 dávka.

Nějak v tom nedovedu najít argument pro nedostatečnou proočkovanost... .
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BIDAK: s tou obrnou souhlas..moje maminka ji prodělala jako dítě a následky si nese celej život, teď po 60tce se jí k tomu začal projevovat postpolio syndrom a není to žádnej med, takže v tomhle případě mám v očkování jasno
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Třeba v USA je 750 případů poliomyelitidy ročně...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tetanus, tubekuloza a záškrt jsou důležité. To, že nedává černý kašel je čiré hazardérství, protože ten už se vrátil kvůli nedostatečnému proočkování (okolo 1000 případů ročně a stoupáme). Obrna je už vyloženě smutná, to že se tu nevyskytuje neznamená, že se kvůli nedostatečnému proočkování nevrátí. Stačí jeden nakaženej...

Já neříkám očkovat proti každé blbosti, ale proti závažným a smrtelným chorobám je to podle mě jasnačka.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ID_0
    ID_0 --- ---
    Firma GlaxoSmithKline potrestána za nelegální experimenty s vakcínami, které usmrtili 14 dětí
    http://www.vlastnihlavou.cz/firma-glaxosmithkline-potrestana-za-nelegalni-experimenty-vakcinami-ktere-usmrtily-14-deti/
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    ID_0: jj, takže nepotřebuju a na malarii by měl být únor docela ok
    ID_0
    ID_0 --- ---
    ECLIPSE: Bčko se přenáší krví nebo sexem (odpověz si sám:).
    Osobně když jsem byl v peru a ekvadoru 2 měsíce včetně pralesa. tak doporučení byly A,B, tyfus,žlutá zimnice,malarika...dal sem A jinak nic...a na malarii jako profylaxi jsem papal juku. good luck!
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    ID_0: Je to na 2 týdny a jen turismus. Jedu pouze s áčkem a tyfem. Meningokok asi nakonec ne a stand-by malarika jo.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    CORNELA:5 dávek béčka to je síla : antigen vyrobený rekombinantní DNA technologií, adsorbovaný na hydroxid hlinitý...
    ECLIPSE: Možná je lepší zvážit rizika. U lékařského personálu nutnost, jinak jen snad pro nadržené sexuchtivé turisty...
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    CORNELA: jedu do Indie, tak si to ačko asi necham pro jistotu taky zjistit :(
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    CORNELA: takže si dám všechny 3 dávky znova a půjdu znovu na kter, asi tak?

Teď doufám, že Áčko, který bylo očkováno správně a dřív působilo.
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    Mám dotaz, přišel jsem na poslední vakcíku (3.) proti žloutence B o 6 měsíců pozdě, protože jsem nebyl v ČR. Tak jsem byl na krvi na protiláky a zjistili mi že namam absolutně žádný. I doktorka byla překvapená, je to vůbec možný? Nicméně se nedá nic dělat a začnu zase od začátku, 1700 Kč zaplaceno zbytečně.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Změny v očkování (Internetové Informační Centrum o Očkování)
    http://vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_34.htm

Poslední událostí letošního podzimu byla rovněž prezentace možnosti změny stávajícího schématu (tj. 3+1) očkování vakcínou Infanrix Hexa za schéma 2+1, které proběhlo 3.11.2011 v Parlamentu, v podvýboru pro oblast zdravotní péče, vzdělávání a prevence. Díky primářce MUDr. P. Kotalíkové (poslankyně za TOP09) bylo otevřeno téma nejen finanční úspory, ale rovněž zefektivnění dětského očkování. Návrh byl prezentován RNDr. M. Petrášem a ušetřenou dávku by mělo částečně kompenzovat rozšířené očkování ve věku 25 let, tj. náhrada stávajícího očkování proti tetanu za očkování proti tetanu, záškrtu a dávivému kašli. To by totiž vedlo ke zprostředkované ochraně novorozenců matek díky mateřským protilátkám a tzv. částečné cocoon imunitě poskytované takto očkovanými rodiči.
    Nově se tato výzva projednala i ve Vakcinologické společnosti, kde většina členů výboru se změnou souhlasila, ovšem realizaci navrhla k odsunutí za 1-2 roky. Zatím negativní stanovisko zastává Národní imunizační komise (NIKO), která vyžaduje další vysvětlení.
    Je tedy možné, že se i v ČR dočkáme moderního dětského očkování, i když by šlo v podstatě o návrat do minulosti, neboť toto schéma bylo v bývalém Československu uplatněno již v roce 1958 (navrhl ho prof. Procházka) a později bylo přijato celou řadou zemí. Jeho největšími zastánci se staly skandinávské země, proto se mu dnes někdy také říká skandinávské schéma, přestože původem pochází z Československa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _BENNY: Infekční nemoci se vždycky objevujou v kolísavých vlnách. Propukne epidemie, hodně lidí to chytí, ti, co přežijou, mají imunitu, nemoc se nějakou dobu neobjeví, imunita poklesne, nemoc se vrací. Délka periody je pro každou nemoc typická.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIVA: No hele, to by taky mohlo bejt, kvalita dat je neznama. Me ale spiss prijde, ze by to mohly bejt proste jednotlivy vlny nakazy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    BIDAK: takovou pravidelností se projevujou "systémové" chyby

CORNELA: nehledám důvod proč ten vývoj není úplně plynulý, zaskočil mě tenhle kokrétní tvar té křivky. nevypadá na náhodný .) anebo graf ňákým způsobem zkresluje. když nechcu hned napadat vstupní data .)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: to bychom imho videli strmy rust, nikoliv kolisani sem a tam
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIVA: jak to myslíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam