• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    BIDAK: Proč zpochybňová pneumokoky a minigokoky? Můžeš napsat detaily, prosím?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: no já mám na Prymulu vlastní názor, takže to co píšeš mě ani nepřekvapuje..
    A černý kašel?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Mimojiné zpochyboval o tom, jestli se vyplatí očkovat meningokoky a pneumokoky, opět zopakoval že souvislost mezi autismem a očkováním byla vyvrácena, já se ptal na ten černý kašel.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Jo, přednášel jenom on. Bylo to zajímavé.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: byl tam jen Prymula?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Vaccine Adverse Event Reporting System
    http://vaers.hhs.gov/index
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LILY: Je nižší účinnost. K ničemu to asi není, furt to funguje a i když ne tak průběh choroby je mírnější. Důležité je, že teď je mnohem bezpečnější než předtím. Stará vakcína měla vážné vedlejší účinky v jednom ze 100 000 případů což už je na pováženou.

JInak dneska na MBÚ přednáška o očkování pro děti, jsem zvědav cos e dozvím.
    LILY
    LILY --- ---
    BIDAK: takže je v očkování proti černému kašli víceméně k ničemu? (do doby, než se s tím naučí lidé k tomu povolaní zacházet...?)
    EDERA
    EDERA --- ---
    WANAH: Absolutní čísla jsou celkem k ničemu, když nevíme, kolik lidí je neočkovaných, kolik dostalo tři nebo čtyři dávky, kolik pět, jestli onemocněl taky někdo z těch, co dostali šest dávek a pokud ano, kolik případů z celkového počtu šestidávkových očkovanců to bylo...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WANAH: Jaká je proočkovanost?

Jinak u černého kašle pravda je situace složitější. Po zavedení nové vakcíny se prostě ještě pořádně neví jak s ní zacházet.
    WANAH
    WANAH --- ---
    BIDAK: V rocce 2008 bylo evidováno 768 případů onemocnění.

97 - u neočkovaných.
    143 -po třech dávkách
    208 -po čtyřech
    317 -plně očkovaných
    A proto se začala doporučovat 6 dávka.

Nějak v tom nedovedu najít argument pro nedostatečnou proočkovanost... .
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BIDAK: s tou obrnou souhlas..moje maminka ji prodělala jako dítě a následky si nese celej život, teď po 60tce se jí k tomu začal projevovat postpolio syndrom a není to žádnej med, takže v tomhle případě mám v očkování jasno
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Třeba v USA je 750 případů poliomyelitidy ročně...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tetanus, tubekuloza a záškrt jsou důležité. To, že nedává černý kašel je čiré hazardérství, protože ten už se vrátil kvůli nedostatečnému proočkování (okolo 1000 případů ročně a stoupáme). Obrna je už vyloženě smutná, to že se tu nevyskytuje neznamená, že se kvůli nedostatečnému proočkování nevrátí. Stačí jeden nakaženej...

Já neříkám očkovat proti každé blbosti, ale proti závažným a smrtelným chorobám je to podle mě jasnačka.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ID_0
    ID_0 --- ---
    Firma GlaxoSmithKline potrestána za nelegální experimenty s vakcínami, které usmrtili 14 dětí
    http://www.vlastnihlavou.cz/firma-glaxosmithkline-potrestana-za-nelegalni-experimenty-vakcinami-ktere-usmrtily-14-deti/
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    ID_0: jj, takže nepotřebuju a na malarii by měl být únor docela ok
    ID_0
    ID_0 --- ---
    ECLIPSE: Bčko se přenáší krví nebo sexem (odpověz si sám:).
    Osobně když jsem byl v peru a ekvadoru 2 měsíce včetně pralesa. tak doporučení byly A,B, tyfus,žlutá zimnice,malarika...dal sem A jinak nic...a na malarii jako profylaxi jsem papal juku. good luck!
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    ID_0: Je to na 2 týdny a jen turismus. Jedu pouze s áčkem a tyfem. Meningokok asi nakonec ne a stand-by malarika jo.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    CORNELA:5 dávek béčka to je síla : antigen vyrobený rekombinantní DNA technologií, adsorbovaný na hydroxid hlinitý...
    ECLIPSE: Možná je lepší zvážit rizika. U lékařského personálu nutnost, jinak jen snad pro nadržené sexuchtivé turisty...
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    CORNELA: jedu do Indie, tak si to ačko asi necham pro jistotu taky zjistit :(
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    CORNELA: takže si dám všechny 3 dávky znova a půjdu znovu na kter, asi tak?

Teď doufám, že Áčko, který bylo očkováno správně a dřív působilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam