• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Ahoj všem - doposud jsem vaši diskuzi nenavštěvovala a patřila jsem k lidem, kteří chtějí mít své děti očkované.
    Dnes jsem ale vedla rozhovor s jednou alternativně přírodně založenou paní, která mě už mnohokrát zdravotně pomohla a velice jí důvěřuji. a sdělila mi tyto skutečnosti:
    1) hexavakcínu používá jen východní evropa a západní ji považuje za jedovou a nikdy by ji na své děti nepoužili
    2) za posledních pár let či deset se tu strašlivě zvýšil počet nádoru na mozku u dětí. prý se dřív v motole na ozařování objevilo jedno dítě za měsíc a nyní je tam prý obrovská fronta a samé děti od 5let a ozařuje se tam dnem i nocí a totálně nestíhají
    3)a tyto nádory nejvíce vyvolává spojení hexavakcíny s pneumokokem či meningokokem.
    4) a celkově mi zmiňovala, že se v čechách používá obrovské množství léků - které jsou v západní evropě na blacklistu zakázaných léků neboť jsou podle tamních zkoušek jedovaté
    5) prý se u nás regulérně nezmanipulovaný test hexavakcíny a jiných očkování vůbec nedělal aby se náhodou veřejnost nedozvěděla o těchto možných zdravotních kompliacích

- sama totiž začínám ve svém okolí pozorovat výskyt nádoru na mozku u dětí kolem 6let :o(

zvažuji tedy, že své druhé dítě nedám vůbec očkovat - ale nějak nemám povahu na to bojovat s naší doktorkou a vysvětlovat jí, že nechci to co je poviné :o(
    a hlavně mě nějak děsí ta skutečnost mít neočkované dítě - přece jenom nákupního košíku či madla v MHD se dotýkáme často a když vidim všechny ty přištěhovalce kolem nás tak mi vstávají vlasy hrůzou :o(

mohl by mi k tomu někdo něco napsat? zda opravdu má ta paní pravdu? jsem v tomto naprostý laik a doposud jsem se vyhýbala veškerým informacem o neočkování.

Předem veliké díky

BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: Ano. skutecne financni navratnost.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BIDAK: Ceny v jakém smyslu? Jako skutečně finančním? Té investice, kterou do toho rodiče dítěte dají?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: V poho. Říkal, že ten benefit kterej to má, je na hranici ceny toho očkování.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Sorry, mrňavá klávesnice iPoda vyrábí blbosti.:-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    BIDAK: Proč zpochybňová pneumokoky a minigokoky? Můžeš napsat detaily, prosím?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    No mě přišel docela OK. Tvrdil, že se ukázalo, že bude potřeba šestá dávka, že prostě ta acelulární vakcína není ideální a že se furt vedou debaty co s tím. Podle něj byla celulární vakcína lepší.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: no já mám na Prymulu vlastní názor, takže to co píšeš mě ani nepřekvapuje..
    A černý kašel?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Mimojiné zpochyboval o tom, jestli se vyplatí očkovat meningokoky a pneumokoky, opět zopakoval že souvislost mezi autismem a očkováním byla vyvrácena, já se ptal na ten černý kašel.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Jo, přednášel jenom on. Bylo to zajímavé.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: byl tam jen Prymula?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Vaccine Adverse Event Reporting System
    http://vaers.hhs.gov/index
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LILY: Je nižší účinnost. K ničemu to asi není, furt to funguje a i když ne tak průběh choroby je mírnější. Důležité je, že teď je mnohem bezpečnější než předtím. Stará vakcína měla vážné vedlejší účinky v jednom ze 100 000 případů což už je na pováženou.

JInak dneska na MBÚ přednáška o očkování pro děti, jsem zvědav cos e dozvím.
    LILY
    LILY --- ---
    BIDAK: takže je v očkování proti černému kašli víceméně k ničemu? (do doby, než se s tím naučí lidé k tomu povolaní zacházet...?)
    EDERA
    EDERA --- ---
    WANAH: Absolutní čísla jsou celkem k ničemu, když nevíme, kolik lidí je neočkovaných, kolik dostalo tři nebo čtyři dávky, kolik pět, jestli onemocněl taky někdo z těch, co dostali šest dávek a pokud ano, kolik případů z celkového počtu šestidávkových očkovanců to bylo...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WANAH: Jaká je proočkovanost?

Jinak u černého kašle pravda je situace složitější. Po zavedení nové vakcíny se prostě ještě pořádně neví jak s ní zacházet.
    WANAH
    WANAH --- ---
    BIDAK: V rocce 2008 bylo evidováno 768 případů onemocnění.

97 - u neočkovaných.
    143 -po třech dávkách
    208 -po čtyřech
    317 -plně očkovaných
    A proto se začala doporučovat 6 dávka.

Nějak v tom nedovedu najít argument pro nedostatečnou proočkovanost... .
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BIDAK: s tou obrnou souhlas..moje maminka ji prodělala jako dítě a následky si nese celej život, teď po 60tce se jí k tomu začal projevovat postpolio syndrom a není to žádnej med, takže v tomhle případě mám v očkování jasno
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Třeba v USA je 750 případů poliomyelitidy ročně...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tetanus, tubekuloza a záškrt jsou důležité. To, že nedává černý kašel je čiré hazardérství, protože ten už se vrátil kvůli nedostatečnému proočkování (okolo 1000 případů ročně a stoupáme). Obrna je už vyloženě smutná, to že se tu nevyskytuje neznamená, že se kvůli nedostatečnému proočkování nevrátí. Stačí jeden nakaženej...

Já neříkám očkovat proti každé blbosti, ale proti závažným a smrtelným chorobám je to podle mě jasnačka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam