• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS:
    Ach, my kazdy hovorime jinou reci. Fatalni = smrtelne, v prenesenem vyznmu pak nekdy zavazne, osudne. Pokud jsi chtel rict, ze se ockovanim ziskava imunita, pricemz hrozi nezadouci reakce, tak to souhlasim.

No a bod 2. Uz rozumim, asi na me musis jednoduse.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BIDAK:
    Ad 1) pokud to pro tebe nemelo nasledky (treba i ziskani imunity) tak pak opravdu nevim k cemu je ockovani
    Ad 2) jednoduse receno me sere ze stat za to co povinne narizuje nebere odpovednost a ze o tom co je povinne rozhoduji lidi kteri jsou placeni vyrobci vakcin, cemu nerozumis?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS:
    Pokud teda tvé ďábelské češtině dobře rozumím...

Ad 1) Já jsem očkovanej, ty taky. Bylo to pro tebe fatální? Nebylo. Your argument is invalid.
    Ad 2) Tady ti teda vážně moc nerozumim.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BIDAK:
    ad 1) ja myslim ze ockovani ma teda fatalni (at pozitivni nebo negativni) na dalsi vyvoj jedince
    ad 2) diskutabilni je hlavne odpovednost statu za to co povinne narizuje, to ze je za ockovani a zvlast povinne narizene statem odpovedna pediatr/a mi prijde ryze ceske, hlavne ze si ti co to schvaluji pak zajdou pro sve dividendy za pumpou glaxosmith aj.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS:
    1) Imunizace není fatální.
    2) Nějak se to udělat musí a jakkoliv je diskutabilní očkovací kalendář (a vždycky bude), tak poviné imunizace jsou celkem (podle mého názoru) potřebná a životy zachraňující věc.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BIDAK: nerozumim...
    nicmene diskuze u clanku je vyzivna
    jinak jsem velice rad ze nekdo s necim takovym jako je tato analyza stavu prisel a nebal se rict verejne nazor... prijde mi to ze i dolozil "dukazy" ... prymula a cela ta slavna imunizacni komise vcetne statu je banda sracu, kteri rozhoduji o necem tak fatalnim jako je imunizace tech kteri se neumi a nemuzou sami branit, rozhodovat o sobe apod, a pri tomto rozhodovani nejsou schopni nest za sve rozhodnuti odpovednost a to je velice SPATNE
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Jo sorry, mě to kolem desáté přestává myslet. Měl jsem tím na mysli, že zabránit pronikání korporací do státem řízených struktur regulace zdravotnictví, je podle mě prakticky nemožné. Takovej věčnšj boj.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: nerozumim otazce..
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS: Kdyby to bylo jenom ockovani... a taky co s tim?
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: Aha. To nevím.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BIDAK: na tu úmrtnost
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: Promiň, teď reaguješ na co?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BIDAK: já myslím, že z běžných nemocí to taky nebude žádný zázrak..
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: To je možné, ale co mají antimalarikja společného s očkováním?

Teď jsem poslouchal pořad o spalničkách na Science Magasine Podcasts. Jsem nevěděl, že jedno z 3000 nakažených dětí v Evropě a jedno z 10 nkažených dětí ve třetím světě na ně do dneška umírá. :o(
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BIDAK: domnívám se, že myslel antimalarika
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CORNELA: No jo, je to smutný, že lidi si názor tvořej hlavně podle tohohle. Ale je to pochopitelný. Je to rychlý a moc se nad tím nemusí přemejšlet.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CORNELA: Těžko říct jestli ten člověk lže. Spíš je jenom hovado.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE, MAGGIE: Já úplně nevím, jak na tyhle články reagovat. Snad jenom citace:

Je skutečně výhodné mít dostatek protilátek proti tetanu, záškrtu, černému kašli a dětské obrně, tedy smrtícím chorobám. Rovněž, pojedu-li do nebezpečných oblastí
    tropických pralesů, některá očkování mi mohou zachránit život či zdraví (malárie apod.).

Je opravdu smutné že člověk, který se považuje za odborníka neví, že proti malárii není očkování. Nebudu ten článek rozebírat dál, ale nese se ve stejném duchu. Jsou to převážně žvásty, proložené záblesky informací.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam