• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ORIKA: Jojo, dá.

EDERA: Tam jde o to, že nedosáhneš dostatečný proočkovanosti a co potom chudáci ti, kteří očkovaní bejt nemůžou... Jak už jsem tu psal.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: A nestačilo by jako za nás naočkovat holčičky před zahájením pohlavního života? Dělalo se to ve 12 letech a očkováné byly pochopitelně jen ty, které zarděnky do té doby neprodělaly.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XDEANNY: Prosímtě, víš co jsem chtěl říct tímhle příspěvkem BIDAK?
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    BIDAK: No i když babyweb, je neco jako blesk pro ženy, tak tam presne písou - Očkované ženy, nebo ženy které infekci prodělaly se nemají čeho bát, tudíž je to o čem mluvím já - očkování ženy, která plánuje tehotenství, nikoliv dítěte!
    Navíc, když se nám pěkně ukazuje, že toto očkování selhává a po špitálech nám ležej pubertáci s příušnicema místo toho, aby to doma vypotili předškolaci!
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XDEANNY: Spalničky a rubeola jedno jsou. Tys myslela rubellu čili zarděnky. To jsou ty odborné termity, co?

Tady si o tom něco přečti:
    Infekční onemocnění v těhotenství | BabyWeb
    http://www.babyweb.cz/Clanky/a2696-Infekcni-onemocneni-v-tehotenstvi.aspx
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XDEANNY: No jistě. Já taky.
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    XDEANNY: jo a ted koukam, ze to nebylo vubec rubeola, ale spalničky, takže uplně mimo!
    Btw.spalničky jsou v těhotenství /v prvním trimestru/ asi tak stejně nebezpečné jako chřipka!
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    BIDAK: jiste důvody proč se očkují děti chápu... nicméně jsem reagovala tvuj příspvěvek - zardenky vs. tehotenství!
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a jeste mne napada dalsi dotaz - docetla jsem se, ze misto vpichu MMR by se nemelo vystavovat slunci, neb by se pak vakcinace vytlumila (nebo jak to tam presne bylo) - jak dlouho se tedy nema napr. kuze na ruce vystavovat slunecnimu zareni?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    jak to je s MMR v ockovacim kalendari? preockovava se to nekdy pozdeji, nebo se to nechava byt? ted jsem se docetla, jestli jsem to tedy spravne pochopila, ze preockovani ci nakaza jednou ockovaneho jedince tu puvodni imunitu vuci MMR z prvniho ockovani vytlumi malem na nulu, coz mne prekvapilo, tj. jestli to tedy dobre chapu, napr. spalnicky by bylo tedy lepsi prodelat prirozenou cestou, nakazou od nekoho dalsiho, nacez by se telo vuci teto chorobe obrnilo lip nez z ockovani? mam v tom trochu zmatek, budu rada za fundovanou odpoved
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: To s tím černým kašlem je jinak - účinnost se snížila od zavedení bezbuněčné vakcíny. A to až natolik, že se možná bude očkovat pětkrát. Je to cena za snížení počtu nežádoucích reakcí.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    na doporučení čtu knihu Očkování pro a proti (žádná hysterie, žádná ultra alternativa, podle mne rozumný pohled na věc) a "mírně" mne vyděsilo, že se hexavakcína zavedla relativně nedávno, tj. nikdo pořádně neví, co to teoreticky může s organismem za pár let udělat.. plus jsem se dočetla, že díky tomu, že je v ní dávivý kašel namíchán s ostatními látkami, je jeho účinnost snížena, tj. musí se očkovat ne jen třikrát, ale čtyřikrát - možná to víte, já jsem z toho mírně rozladěna.. jsem zvědavá, co se ještě dočtu..
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XDEANNY: Děti se očkujou proto, že potřebná proočkovanost by jinak prakticky nešla dosahnout.
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    BIDAK: v tom pripade by ale bylo lepsi nechat naočkovat matku, která planuje další těhotenství, nezli dite... ne?!
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BIDAK: joaha, pravda
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: Né, ale spalničky v těhotenství jsou dost nebezpečné pro plod.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BIDAK: myslíš kvůli školce nebo proč?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: Hm, tak to není asi fakt tak urgentní.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BIDAK: už máme, pětiměsíční
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: Plánujete další děcko?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ID_0: ano, mmr, díky za upřesnění.. já právě pospíchat nechci, ale bude to s naší mudrou boj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam