• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    IBERIA: Možná to byla takováta doktorská nadměrná opatrnost, znáš to...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CORNELA: ted uplne nechapu... Kazdopadne jsem se setkala s pediatrou, ktera doporucila presunout ockovani ditete tehotne matky na druhy trimestr tehotenstvi.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    IBERIA: Jo máš recht. No myslím, že to se běžně dělá.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BIDAK: odkaz jsem sice jeste z mobilu necetla, ale obavam se, ze mi odpovidas na neco jineho. Nejde mi o ockovani tehotne zeny, ale o ockovani jejiho ditete. Ja si myslim, ze riziko pro plod v tomto pripade nehrozi, ale nasla jsem jine info.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    IBERIA: Priorix je pro těhotné kontraindikován.
    Viz: http://www.gsk.ca/english/docs-pdf/Priorix_2011.pdf
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CORNELA: a co priorix ockovani ditete tehotne neockovane matky? Nejaka rizika pro plod?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: Víšco, jak k tomu přijdou ti, co nemohou bejt očkovaný? Společnost by se měla snažit ochránit i je, dokonce i ty, kteří očkování zatvrzele odmítají.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: Máš pravdu. Jsou to dvě věci. Jsou lidé, kteří očkováni být nemůžou z důvodu snížené imunioty, alergie nebo jiných kontraindikací. Aby i oni byli chráněni musí být (statisticky) očkováni skoro všichni se kterýma se běžně setkávají. Ta hranice proočkovanosti je pro každou chorobu jiná ale u hodně infekčních chorob se pohybuje nad 95% procenty.
    Zkušenosti ukazují, že toho se dá dosahnout pouze povinným očkováním dětí. Ukazuje se, že v dospělosti se na to prostě příliš mnoho lidí vykašle.

ID_0: Tak nevím, jestli je to hloupost, nebo záměr. Prosímtě shlédni tu prezentaci a kolem 4:30 zjistíš, že Bill mluví o snížení populace pomocí asi antikoncepce nebo co.
    Navíc autorita Billa Gatese jako imunologa je nulová. nevím, proč ho tady cituješ.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BIDAK: Reagovala jsem na Cornelin příspěvek, že nestačí naočkovat ve dvanácti letech, protože to nevyřeší nákazu těhotnejch doma od dětí. A stále mi to uniká. Přece pokud by byli naočkovaní všichni v těch zhruba dvanácti (jako se to dělo za mých mladých let), tak se prostě těhotná nenanakazí (bude očkovaná nebo onemocnění prodělala v dětském věku) a přitom by očkovací kalendář dětí pod dva roky nebyl tak našlapaný.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    todle je téma, které je pro obhájce očkování tenký led...
    děti, které proděláním těchto neškodných infekcí získají celoživotní imunitu versus živý koktejl patogenů ve vakcíně, která se musí neustále přeočkovávat...já mám jasno...
    nevím jestli Bill Gates když mluvil o snížení světové populace nemyslel zrovna očkování proti těmto nemocem, protože právě tyto nemoci prodělané v dospělosti mohou způsobit sterilitu:

..."Gates tvrdí, že očkovací látky mají sloužit k tomu, aby se snížil počet obyvatel, čímž se sníží i emise CO2. Stejný cíl má podle něj i současný systém zdravotní péče a reprodukčního zdravotnictví.
    Později v prezentaci Gates vakcíny zmínil ještě jednou. „Je to něco, co miluji,“ řekl o nich.
    "....

Bill Gates přiznal: Vakcíny mají snížit populaci
    http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/126-bill-gates-priznal-vakciny-maji-snizit-populaci
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: Většinou se nenakazí, proč? Ale o to tady úplně nejde, viz
    BIDAK.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: Jak se nakazí dospělá očkovaná osoba?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ORIKA: Jojo, dá.

EDERA: Tam jde o to, že nedosáhneš dostatečný proočkovanosti a co potom chudáci ti, kteří očkovaní bejt nemůžou... Jak už jsem tu psal.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    tak mě tak napadá, já tenkrát očkovaná nebyla ani proti zarděnkám ani proti spalničkám...dá se to očkovat i v dospělosti?
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: A nestačilo by jako za nás naočkovat holčičky před zahájením pohlavního života? Dělalo se to ve 12 letech a očkováné byly pochopitelně jen ty, které zarděnky do té doby neprodělaly.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XDEANNY: Prosímtě, víš co jsem chtěl říct tímhle příspěvkem BIDAK?
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    BIDAK: No i když babyweb, je neco jako blesk pro ženy, tak tam presne písou - Očkované ženy, nebo ženy které infekci prodělaly se nemají čeho bát, tudíž je to o čem mluvím já - očkování ženy, která plánuje tehotenství, nikoliv dítěte!
    Navíc, když se nám pěkně ukazuje, že toto očkování selhává a po špitálech nám ležej pubertáci s příušnicema místo toho, aby to doma vypotili předškolaci!
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XDEANNY: Spalničky a rubeola jedno jsou. Tys myslela rubellu čili zarděnky. To jsou ty odborné termity, co?

Tady si o tom něco přečti:
    Infekční onemocnění v těhotenství | BabyWeb
    http://www.babyweb.cz/Clanky/a2696-Infekcni-onemocneni-v-tehotenstvi.aspx
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XDEANNY: No jistě. Já taky.
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    XDEANNY: jo a ted koukam, ze to nebylo vubec rubeola, ale spalničky, takže uplně mimo!
    Btw.spalničky jsou v těhotenství /v prvním trimestru/ asi tak stejně nebezpečné jako chřipka!
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    BIDAK: jiste důvody proč se očkují děti chápu... nicméně jsem reagovala tvuj příspvěvek - zardenky vs. tehotenství!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam