• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: Ale ta těhotná už by přece očkovaná byla (ve dvanácti), takže by se mohla nakazit jen velmi obtížně.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CORNELA: v tom pripade lepe cti ty
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: id annawa
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CORNELA: sorry, ale kde se tu tohle resilo? Jestli narazis na me, tak to byl jen dotaz, ne navrh reseni. Jiny "navrh" byl, ze se budou ockovat pred zacatkem pohlavniho zivota holcicky, ktere zardenky neprodelaly (cimz se vylouci nakaza tehotnych, pac budou bud ockovane, nebo po prodelane chorobe)...
    dal na to uz reagovat nebudu, jen jsem se chtela zastat id, z si ma lepe precist diskuzi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CORNELA: ty jsi ale psala něco jinýho. Že je těžký dostat dospívajícího k doktorovi na očkování, na to jsem reagovala.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CORNELA: myslíš dvanáctiletý dospívající? My máme doma dospívajících hned několik a jsou vzpurní, to jo, ale s návštěvami doktorů a očkováním kupodivu problémy nedělají.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: Kamarádky syn chodí na víceleté gymnázium, kde posledního půl roku příušnice vesele kolují mezi studenty. Očkovanými, pochopitelně. Info o průběhu choroby u úplně cizích dětí pochopitelně nemám (kamarádčin puberťák to minimálně zatím nechytil).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    IBERIA: Možná to byla takováta doktorská nadměrná opatrnost, znáš to...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: Vzhledem k tomu, že proočkování už bohužel není tak vysoké jako bývalo šance je. Jaká nevím, asi nebude moc veliká.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CORNELA: vzdyt pisu, ze te doktorky doporuceni nechapu. Proto jsem to sem napsala, ale uz s tim koncim.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Mám dotaz na rodiče dětí, které přirozenou cestou, myslím to ve smyslu, že to chytly od někoho v okolí, prodělaly spalničky, zarděnky nebo příušnice - byly vaše děti proti tomu očkované? Jak nemoc probíhala? Resp. když je to proočkování tak plošné, je vůbec šance to někde lehce chytit? Díky za odpovědi.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BIDAK: taky jsem myslela, ale viz nize
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CORNELA: ted uplne nechapu... Kazdopadne jsem se setkala s pediatrou, ktera doporucila presunout ockovani ditete tehotne matky na druhy trimestr tehotenstvi.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    IBERIA: Jo máš recht. No myslím, že to se běžně dělá.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BIDAK: odkaz jsem sice jeste z mobilu necetla, ale obavam se, ze mi odpovidas na neco jineho. Nejde mi o ockovani tehotne zeny, ale o ockovani jejiho ditete. Ja si myslim, ze riziko pro plod v tomto pripade nehrozi, ale nasla jsem jine info.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    IBERIA: Priorix je pro těhotné kontraindikován.
    Viz: http://www.gsk.ca/english/docs-pdf/Priorix_2011.pdf
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CORNELA: a co priorix ockovani ditete tehotne neockovane matky? Nejaka rizika pro plod?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: Víšco, jak k tomu přijdou ti, co nemohou bejt očkovaný? Společnost by se měla snažit ochránit i je, dokonce i ty, kteří očkování zatvrzele odmítají.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: Máš pravdu. Jsou to dvě věci. Jsou lidé, kteří očkováni být nemůžou z důvodu snížené imunioty, alergie nebo jiných kontraindikací. Aby i oni byli chráněni musí být (statisticky) očkováni skoro všichni se kterýma se běžně setkávají. Ta hranice proočkovanosti je pro každou chorobu jiná ale u hodně infekčních chorob se pohybuje nad 95% procenty.
    Zkušenosti ukazují, že toho se dá dosahnout pouze povinným očkováním dětí. Ukazuje se, že v dospělosti se na to prostě příliš mnoho lidí vykašle.

ID_0: Tak nevím, jestli je to hloupost, nebo záměr. Prosímtě shlédni tu prezentaci a kolem 4:30 zjistíš, že Bill mluví o snížení populace pomocí asi antikoncepce nebo co.
    Navíc autorita Billa Gatese jako imunologa je nulová. nevím, proč ho tady cituješ.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BIDAK: Reagovala jsem na Cornelin příspěvek, že nestačí naočkovat ve dvanácti letech, protože to nevyřeší nákazu těhotnejch doma od dětí. A stále mi to uniká. Přece pokud by byli naočkovaní všichni v těch zhruba dvanácti (jako se to dělo za mých mladých let), tak se prostě těhotná nenanakazí (bude očkovaná nebo onemocnění prodělala v dětském věku) a přitom by očkovací kalendář dětí pod dva roky nebyl tak našlapaný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam