• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    _UDEL_:
    No tak zaprvé - riziko očkování je řádově menší, než riziko nákazy. O kolik záleží nemoc od nemoci samozřejmě.

A s tím Německem. Ono to tam prostě nefunguje, no. Už teď tam máš menší epidemie očkovatelných chorob mezi neočkovanou populací a to, že nejsou větší, je jenom proto, že starší generace je ještě proočkovaná.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _UDEL_: Za to ovšem jsou studie na to, že lidi žerou čím dál větší hnusy, používají v domácnosti čím dál větší dryáky a hystericky se bojí špinavého světa venku, ve kterém jsou zvířata, rostliny, a pod tím vším dokonce hlína. To ale s rostoucím trendem nemocí rozhodně nesouvisí, za to může určitě očkování.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: právo otehotnet asi má každý,Na druhou stranu mi přijde sobecky kuli jednomu nemocnému jedinci, který je velkou ekonomickou zatězí pro společnost, vystavovat riziku nežádoucích účinků očkovacích látek zdravé jedince.
    jak sem již několikrát psal: imho má každý právo na to se rozhodnout jakou látky a kdy nechá do sebe nebo svého dítěte vpravit!

a más pravdu stoupá počet imunodeficitu, onkologickych onemocneni, cukrovek a dlaších onomecnění...ale za by na tom mohlo mít zásluhu očkování to radeji důrazně popřeme páč na to nejsou studie, zejo.

Jinak furt nechápu, že to v německu může fungovat - není nic povinné. Ve FR jsou povinný jen tři - zbytek doporučený a ty tvoje chudinky nemocný matky, co nevědí dne ani hodiny ale chtejí plodit možná pohrobky nejsou daleko víc ohrozené!

Ono je proste jednoduší neco nařídit než vést dialog, o tom žádná - nikdo však nechce uplně zrušit očkování!!! myslím, že nám všem jde v ordinacích peidiatru právě o dialog a možnost volby.
    Nikomu očkování nevyracim a upřimne uplně proti němu doma nejsme - bohužel ted meme na výber jen hexu a nebo nic - tak radeji nic i když bysme rádi nechali naočkovat tetanus, obrnu a záskrt:/ no holt systém...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    SMAROWA: no tak takhle by to imho melo byt, ze jo..
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    MAGGIE: u nas tedy pediatra durazne resila, zda nekdo v synovo okoli neni nemocny a kladla mi na srdce aby se s nikym ani nastydlim v nasledujicim obdobi a obdobi pred ockovanim nesetkal. Je pravda ze sama me do ockovani netlacila a odlozila ockovani o pul roku bez problemu.
    Je to hodne o pediatrech :/
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ID_0: Ech, co, coze? Nejak nechapu tvou myslenku.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    z letaku k MMR II http://www.merck.com/product/usa/pi_circulars/m/mmr_ii/mmr_ii_pi.pdf

“ADVERSE REACTIONS ………..
    Endocrine System
    Diabetes mellitus …………“

a odborníci se diví:
    Počet dětí s cukrovkou prvního typu se zdvojnásobil | Zdraví | www.lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/pocet-deti-s-cukrovkou-prvniho-typu-se-zdvojnasobil-pck-/ln-zdravi.asp?c=A120527_171757_ln-zdravi_sk

BIDAK: naopak kvůli jedné matce, která to neprodělala budem očkovat všechny děti?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Jako očkovací kalendáře jsou natolik komplikovaná vě a těch faktorů co je potřeba zvážit je tolik, že tam se vůbec neodvážím komentovat. Co je jasné, jsou doporučení WHO a taky to, že očkovací kalendář jeden člověk nevymyslí. Každý stát to má jinak, ono asi je nejdůležitější očkovat a kdy přesně už je sekundární - v rámci rozumných mezí.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Kniha Varovné signály očkování | bux.cz
    http://www.bux.cz/knihy/129915-varovne-signaly-ockovani.html
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a ještě k MMR - na co jsem narazila na webu:

- očkování důrazně nedoporučuju před 2. rokem věku kdy není uzavřená hematocefalická bariera a hrozí vyšší riziko neurologických komplikací, lépe po 3. roce kdy je už lépe vyvinutá imunita, obzvlášť u dětí alergických nebo z rodin, kde je alergická zátěž
    - na MMR vakcinaci musí být dítě zdravé, nesmí být v inkubační době nemoci a musí být zdraví i rodinní příslušníci, resp. nesmí vykazovat známky infekčního onemocnění
    - Priorix je silnější než dříve podávaný Trivivac, opatrnost je na místě, u očkování po 3 roce stačí jedna dávka vakcíny, přeočkování není nutné

Hlavně ten druhý bod je podle mne dost podstatný, protože nevím jak vaši pediatři, ale naše se téměř nezajímá, jestli Jeník nebyl v posledních dnech nastydlý, nebo jestli nejsme někdo doma něčím aktuálně nakažen - jen ho poslechne a "dobrý sestro, můžeme". Nezeptá se na případné reakce z předchozích vakcín, zkrátka nic. Šup tam s další várkou a držte, s prominutím, mladá paní, hubu, já jsem tu ten odborník, co ví. Změnu pediatričky mi nedoporučujte, už jsem zkoušela, neúspěšně, je plno (Liberec).
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a tady druhá část

MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Možná znáte, mne to celkem zaujalo - tady první část, ať to nemusím dávat někam na web.

XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    CORNELA: No nejsem lékař, ale při autoimunitních onemocněních se tehotenství povětšinou nedoporučuje, pác může dojít k ohrožení zivota té dané ženy...
    ale jinak máš pravdu, cizí at si klidne chcípne a nejaký ztráty při očkování jsou přípustný...hlavně, když se sypou penízky farma firmám a cabrnochvoý do kapes!
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ID_0: Není. To ti jenom došly argumenty. Protože jde o to, ochránit společnost, ne jenom jednotlivce. To by bylo sobecké.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    CORNELA: todle už je trošku demagogie...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    CORNELA: nemusela, pac bych se nechala naočkovat neasi!
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    CORNELA: proč krátkozraké. bud prodelá zardenky v detství a nebo se necha naočkovat např. v 18... at si to o tom kazdy rozhodne pak sam, neasi...
    Navíc příušnice dokazují, že vakcina s odstupem času přestává být učinná, nebo snad ne?!
    Jinak jsem četla par tvých příspěvků a další argumentace z my strany by byla hazení perel svini, takze pro mne je to uzavrene.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MAGGIE: Petráš na svojich stránkach uvádza, že proti spalničkám sa začalo v ČR očkovať v 1969, resp. 1976 (dvojdávkové očkovanie), proti príušniciam 1985, proti zarděnkám 1982 (len dívky), resp. 1986 (plošné), viď napr. http://www.vakciny.net/PRUVODCE/13M.htm . Myslím, že za našich rodičov šlo ešte o normálne a bežné detské ochorenia, ktoré si človek ideálne v detstve prekonal a získal tak pravdepodobne doživotnú imunitu.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    A zase k MMR - první vakcíny jsou z 60. let, tzn. lidi před tím narození proti tomu nejsou očkováni?
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    CORNELA: Ano, samozrejme, ze se tehotna od nemocneho ditete muze nakazit. Fakt, ze vetsina tehotnych (krome kontraindikovanych) by byla kdysi ve 12 letech ockovana, (a to navic pouze v tom pripade, ze si o ni nikdo nemyslel, ze nikdy nedostala zardenky - jinak nez z protilatek to ale poznat nejde, a to je mnohem dražší vyšetření, než očkování...), jak tu navrhují některé odbornice, by samozřejmě nákazu těhotných nevyloučil. Které očkování také způsobuje absolutní imunitu vsech ockovanych (navíc po jedné davce) po dobu cca 30 let? Jedina moznost, jak ucine chranit tehotne pred nakazou je - snazit se prakticky eradikovat zardenky v populaci (a vzhledem k tomu, že je to dětská nemoc, tak kupodivu v dětské populaci).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam