• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    MIKA
    MIKA --- ---
    GIDDY: podepisovala jsem... prebrala jsem si tim odpovednost, nevadilo mi to a doktorku jsem chapala, na nastenku bych pridala knizku "varovne signaly ockovani"
    LILY
    LILY --- ---
    GIDDY: já jsem posunovala priorix. Synovi bude 2,5, ještě ho nedostal, a nic jsem nepodepisovala.
    Mám pocit, že to hodně souvisí s tím, jak se samotný doktor dívá na očkování. Pokud je podle jeho názoru důležité ho mít (a pokud možno včas), tak je pravděpodobné, že bude chtít něco podepsat.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    kdo z vas kdo neockoval nejake povinne ockovani nebo ho posunoval, podepisoval prohlaseni o odpovednosti?? ja musela takove lejstro podepisovat, ale kamaradka u jineho lekare nikoliv, tak co musim a nemusim sakra (sem to mozna podepsat nemela)? nebo mam volat rozalio o radu?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: :-((( já kupodivu v tomhle narazila na osvíceného ORL a pediatrička je dobrá, měnila jsem ji kvůli nespokojenosti po B narození.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Čtu teď Dobu jedovou a pro mne jedno z nepříjemných zjištění - jakmile je dítě očkované proti pneumokokům, tak je mnohem více citlivé na ty, proti kterým očkováno není.. Mám čím dál větší radost z kvality naší pediatričky, která mi ji rozhodně doporučovala u obou prcků, a na sebe čím dál větší zlost, že jsem si tohle nezjistila dříve.. :(
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jak sleduju, tak kazdy doktor rika neco jineho, coz me teda sere, ja nechala prvni davku hexy (bohuzel, i dyz sem urputne nechtela tu hepu B) az v 16mesicich veku dcery, ale pediatricka tvrdila, ze musi mit vsechny ctyri davky, ze si to zjistovala na hygiene, i dyz mi predtim tvrdila, ze budou stacit tri, tak sem si to nezjistila a ted pise zega, ze ma mala jen tri, tak jak?? :( a dyz sem si byla na hygiene popovidat kvuli tomu odkladu, kam me predvolali, tak mi nebyly pritomne dve pracovnice rict jediny schopny duvod, proc se ta hepa B ockuje...priorix dcera nema stale, jsou ji tri a pul, musela sem jen podepsat naky papir, ze na moji zodpovednost neockuju dle povinneho planu, ale pediatricka tvrdi (presla sem k jine, prestehovali sme se), ze do peti let mam jeste cas se rozhodnout a nikdo nic resit nebude, takze nevim, esli je naka lhuta do tech peti..nezjistovala sem, zatim me to nepali

ted jen resim, jak s druhym ditetem..hexa se mi nelibi, opet ta hepa B, tu nechci, jak je to tedy s jejim vypustenim? ja mam takovou informaci, ze bych si musela zaplatit cca 5tis a dite by bylo ockovano vicekrat??? no a ja potrebuju naockvoat hlavne tetanus (asi uz celkem brzo:(, protoze se vyskytuje u nas na zahrade...(umrela nam na nej ovce)..takze si rikam, esli ma vubec smysl resit hexu, dyz mu stejne musim naockovat tetanus, tak nevim..
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    tak to je fajn, že se to dá i nehrotit - smutný je, že jen tolik let nazpět to zřejmě šlo, teď, v době epidemie tolika málem smrtelných chorob, proti kterým je samozřejmě nutno očkovat (přeháním), to už nelze..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: ale je možný, že dneska už jsou v tomhle obezřetnější či co, on je ročník 2000.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: já jsem děsnej flink... když chci. On měl odložená očkování kvůli reakci - nebyla myslím nijak úděsná, ale já si okamžitě prosadila stopku na očkování a odeslání do Motola, kde to potvrdili. Někdy po třetím čtvrtém roce už mu očkování zase povolili, ale to už jsem řešila jen ta nejnutnější a pak jsme chodili ke Karhanovi, který nějaká vynechaná očkování moc neřešil. Začala to řešit až doktorka po přestěhování, ale tu už jsem stihla změnit, protože mě její přístup štval. Nová doktorka se do toho očkování nežene, jen zmínila, že by možná stálo za to nechat naočkovat samotné příušnice. Tak to zvážím.

Každopádně, ve školce se na to nikdy neptali. Ale až ta nová doktorka mu to pak psala na potvrzení na tábor.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ANNAWA: prosímtě, jaks tohle dokázala? to tě nikdo nijak do toho nenutil? mluvím o těch neustále omílaných školkách..
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    TEMASU: moje mamka pracuje na hygieně, je tedy víc než zastáncem veškerého očkování, přesto u rotavirů radila, ať do toho rozhodně nejdu, že je to totální blbost.. a k té hexavakcíně - kdybych se byla informovala dříve, bohužel to už nezměním a je mi to dost líto, trvala bych jen na pětikombinaci, tj. bez žloutenky, která mi přijde u tak malých dětí jako totální debilita.. a MMR zatím oddaluju, co to jde - podle mne je lepší prodělat to v reálu, než se nechat očkovat.. obávám se ale, že budu beztak jednou donucena okolnostmi, tj. přijetím či nepřijetím do školky, což mi teda přijde jako fakt dost smutný
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    Děkuju všem
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TEMASU: Z. dostala prvni hexu asi v osmi mesicich. a moci se rozhodnout znovu, tak to jeste odsunu. priorix jsem odlozila na predskolkovy vek (cca3roky) a taky to jeste budu resit. u odsunute hexy je aspon dobre, ze ma jen 3 davky + obrnu. ne 4.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LILY: možná i na ten třetí, pokud se domluvím s dr. Zatím jsem to neřešila. Momentálně s ní řeším, že 12letý syn ještě nemá očkování proti spalničkám a spol :-)
    LILY
    LILY --- ---
    ANNAWA: mně přijde takhle brzo právě zbytečný, když to jsou samé život ne-ohrožující choroby.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LILY: plánuju priorix taky odložit až po druhém roce.
    LILY
    LILY --- ---
    TEMASU: na začátku se dává hexa, pak v 15. měsících priorix (plus pak někdy druhá dávka) a pak tuším pár let nic. Moje dítko má ve dvou letech absolvované všechny hexavakcíny (první dostal ve čtyřech měsících) a priorix dostane, až mu budou tak tři roky, prostě před nástupem do školky, aby ho vzali..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TEMASU: jen hexa.
    Pomaleji - nemá to odložené, on to snáší dobře, ale narodil se o měsíc dřív, takže jsem si nejdřív u doktorky vymohla, aby mu kvůli očkování počítala věk dle původního termínu porodu a i tak jsme očkování dávali co nejpozději, ne rozhodně hned v tom cca 9. týdnu, ale až asi v 15. Teď je mu 13. měsíců a čtvrtou dávku hexy má mít až na konci srpna.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    ANNAWA:děkuju. a základní to je jen hexa nebo ještě něco? uvažujeme teda ještě o tubeře. a pomaleji je jak? Omluvám se že to nikde nenačítám, ale momentálně potřebuju jen rychlou stručnou informaci.
    LILY: děkuji
    LILY
    LILY --- ---
    TEMASU: naprostý souhlas s ANNAWA
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TEMASU: já do rotavirů nešla, dávám jen základní a to ještě spíš pomaleji než rychleji.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    ahoj, začínáme řešit první očkování - nechceme očkovat na všechno, takže sbírám názory a zkušenosti. V pondělí by malá mohla být očkovaná na rotaviry, jsem víceméně rozhodnutá, že je to zbytečné. Potvrdí mi to tu někdo? :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam