• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LILY: já zase četla jiný, že jak to kdysi zrušili na českobudějovicku, tak se to celkem zásadně projevilo a právě tam jsou teď na zrušení povinnosti očkování naštvaní. Blíž jsem to nestudovala, ale řekla bych, že lidí s TBC je v Praze celkem dost, tak by mě zajímalo, co očkování jedinci zajistí.
    LILY
    LILY --- ---
    IBERIA: ze zvědavosti jsem si letmo pročetla jeden článek a vyvodila jsem z toho, že pokud nejsi "riziková skupina", tak celkem žádný.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LILY: me spis zajima, jaky ma konkrezne toto ockovano smysl?
    LILY
    LILY --- ---
    IBERIA: po lítém boji v porodnici (tehdy se to ještě "muselo") mi pak dětská doktorka řekla, že se to očkování udělá někdy v pauze mezi jinými očkováními (mám mlhavý pocit, že říkala po 2. roce). Od té doby si na to už nikdo z lékařů, u nichž bylo dítě registrované, nevzpomněl, tak to asi není zase tak akutní, protože ostatní očkování se mnou probírali.
    Sice jsem neodpověděla na tvoji otázku, ale mám z toho přístupu dojem, že to asi taková nutnost nebude, jinak by to určitě víc řešili.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Jaký máte názor na očkování proti TBC (zbytečnost a proč/nutnost a kdy)? Ptám se spíš "alternativnějších" skupin.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    Státní zdravotní ústav ČR si za peníze daňových poplatníků nechal zpracovat od předního českého epidemiologa MUDr. Jaroslava Helcla, DrSc. studii, která měla za úkol zjistit smysluplnost očkování kojenců na hepatitidu B. Ta se přenáší pouze čerstvou krví či nechráněným pohlavním stykem. Studie předložila jednoznačný závěr, že to smysl nemá (kojenci si totiž ani nepíchají drogy, ani nemají nechráněný pohlavní styk :-) A SZÚ, přestože byl sám zadavatelem(!), vesele výsledky této studie ignoruje a našim nejmenším píchá HepB v hexavakcíně!
    Zřejmě to byla studie, v jejímž zadání výjimečně chyběla specifikace požadavků na "přípustné výsledky" :-) a to se pak nejmenované firmě GlaxoSmithKline prostě "nehodilo do krámu".
    A my se ptáme - čí zájmy tu stát vlastně chrání??

Očkování - vzdělávací rozcestník
    http://www.ockovani.dobiasek.net/
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LILY: ja vubec neockuju
    ORIKA: rekla bych ze pak je riziko pasoveho oparu, i dospely, ktery mel v detstvi prodelane nestovice ho muze znova chytit
    celkove sou ty detske nemoci lepsi v detstvi, horsi je to pak v dospelosti vseobecne
    BONIE
    BONIE --- ---
    LILY: no tak nějak to vidím taky..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    máme dotaz - jsou neštovice nějak nebezpečné pro dospělého muže? a pokud je dítě neprodělá do puberty, je lepší ho naočkovat nebo je i pak průběh v pohodě?
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: já jsem to právě odložila proto, že tam (dle mého pololaického názoru) není žádná životně nebezpečná choroba pro malé dítě jakéhokoliv pohlaví, naopak jsem si říkala, že ty reakce, které po tom měly děti kamarádek, za to rozhodně nestojí..
    BONIE
    BONIE --- ---
    LILY: no moje asi taky ne, to bylo jen takové doporučení.. ale pokud je to s přiušnicemi takhle, tak to určitě odložíme..
    teď jsem si četla přibalový letak priorixu, udělalo se mi z toho zle.. :(
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: moje doktorka nemá problém to odložit do doby, než půjde dítě do školky.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BONIE: ano, až ve vyssim věku
    BONIE
    BONIE --- ---
    synovi je 15 měsíců a tak jsme dostali pozvánku na priorix, chci ho odložit.. doktorka ale řekla, ať to zvážím, že vakcína obsahuje také viry příušnic, které jsou u kluků nebezpečné, protože hrozí neplodnost.. ale jak tak čtu, tak je to spíš riziko pro dospívající kluky než pro roční děti.. jestli to teda správně chápu, tak přiušnice jsou spíše nebezpečné v pubertě než teď?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    FOXOVA: nemam, o kterou knihu prosim jde ? diky
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    LEPEK: mas knihu od prof. strunecky?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    GIDDY: ne, ony jsou dvoj a trojvakciny tohoto... kdyztak opisi z knihy ockovani pro a proti...

akorat jsou to vakciny neschvalene pro prvotni imunizaci 2 letych deti, avsak v zahranici uspesny zpusob....
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LEPEK: jo, vidis, blbe ctu, ano myslela sem tu s cernym kaslem a zaskrtem, ale ty myslis asi tydle tri - tetanus, obrnu a zaskrt naockovat vsechny zvlast?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    GIDDY: nemyslis ale trojvakcinu tetanu a cerneho kasle, ktera obsahuje jako treti nemoc obrnu ci zaskrt - nejsem si ted jista, ktera je to ta treti nemoc:(
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LEPEK: ale tu trojvakcinu nebrat co sem cetla
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LEPEK: me to tez zajima, tak sem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam