• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    LILY: nám sestřička vždy do očkovacího průkazu nalepí takovou mininálepku, kde je název a šarže - takže jsem koukla na to a bylo tam něco jiného, což mne potěšilo
    LILY
    LILY --- ---
    TABBY: souhlas, každopádně mně to přijde na hlavu i bez ohledu na článek..
    TABBY
    TABBY --- ---
    LILY: No jo. Prijde mi to v kontextu toho clanku fakt nevkusne...
    LILY
    LILY --- ---
    TABBY: to o té pokutě?
    LILY
    LILY --- ---
    MAGGIE: a kde to tam píšou, v jaké době tím bylo možno být naočkován?
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ten posledni odstavec je fakt uzasnej:
    Dětskou hexavakcínu stahují z trhu. Je nebezpečí kontaminace – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/280913-detskou-hexavakcinu-stahuji-z-trhu-je-nebezpeci-kontaminace.html
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAGGIE: Na stranku pribylo:

Informace SÚKL:

Před vstupem na trh se u všech vakcín vždy provádí nezávislá laboratorní analýza, která mj. ověřuje kvalitu léčivého přípravku. Stejný postup byl aplikován i u vakcíny Infanrix Hexa šarže A21CB191B. Testy provedené laboratoří Paul Ehrlich Institut v Německu potvrdily požadovanou kvalitu očkovací látky, a to i v oblasti sterility přípravku. Daná šarže byla navíc testována i Státním ústavem pro kontrolu léčiv, a to v květnu 2012. Provedené analýzy opět potvrdily nezávadnost vakcíny.
    V souvislosti s uvedením vakcíny Infanrix Hexa šarže A21CB191B na český trh nedošlo ke zvýšení počtu hlášených podezření nežádoucích účinků, neobjevily se ani žádné závažné neočekávané nežádoucí účinky.
    Veškeré podklady byly posouzeny odborníky Státního ústavu pro kontrolu léčiv a byly vyhodnoceny se závěrem, že nedošlo k ohrožení zdraví naočkovaných pacientů.

Oddělení závad v jakosti a enforcementu
    6.10. 2012

MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    TORUVIEL: a co to znamená? doufat, že je vše OK?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MAGGIE: Moje dcera ano, v lednu tohoto roku...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE: Já taky... :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    KUBIS: popravdě jsem běžela pro průkazky a ihned pročítala, jestli to naši prckové nedostali - naštěstí ne..
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    http://www.sukl.cz/sdeleni-sukl-ze-dne-6-10-2012 SÚKL informuje o stažení léčivého přípravku Infanrix Hexa, inj. plv. sus. 10x0.5ml z úrovně zdravotnických zařízení.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE: Mě už tady nepřekvapí nic, tak jsem to taky nechtěla tvrdit jen tak... a čekala jsem i na ověření... Teď ještě aby mě pak praxe samotná nepřekvapila... :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NIENNA: takže blbost, no přišlo mi to trochu divný, ale nechtěla jsem oponovat, nejsem medik
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE:
    NIENNA:
    Tak konečně to mám potvrzené od lékařky... Vskutku se jedná o jehlu - maličkou, tu nejmenší...
    No a až absolvujeme očkování s Lenkou, tak vám dám vědět, jestli to potvrzuje i praxe (neboť seškrabávání a nakapávání mě poněkud poplašilo.... ale podle mě to nedává smysl - musí to jít na přesné místo a v přesném množství...seškrábnutí kůže nezaručuje žádné pozitivum a nakapané steče....)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    na to by ti moje máti řekla "ale neočkované budou mít mnohem horší průběh nemoci" ;)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    zardenky, priusnice a spalnicky se neleci, proste projdou jako chripka...komplikace se vetsinou nevyskytujou, proto nevidim duvod to ockovat, cern ykasel je jina vec, co mam nacteno, tak i dyz se ockuje, stejne je riziko nakazy, takze proc ockovat? i dyz je to blba nemoc, ale co vim, tak se taky nijak neleci, decko v nemocnici nenechaji, co vim u konkretniho pripadu, dyz kamoska neockovala a deti to chytly, tak s nima byla doma...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TABBY: Jsem si to myslela.... :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIENNA: No, presne tak jsem to myslela...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam