• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GIDDY: taky taky!! dekuju
    TABBY
    TABBY --- ---
    GIDDY: Taky se hlasim... diky predem.
    LILY
    LILY --- ---
    GIDDY: ano prosím, zajímá, ideálně to hodit sem..
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    GIDDY: muzes ji naskenovat a poslat?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BESTIEVSAMETE: je hodne ockovani, viz i hexa ktere sou lepsi naockovat az v pozdejsim veku ditete..pediatricka mi zapujcila k prostudovani ifnormacni brozuru pro lekare (ktera by se mela dostat i k rodicum, ale bohuzel nedostane), kterou napsal Dr. Petráš ( u nás prej odborník pres vakciny, vede web vakciny.net) a pri cteni si delam poznamky a hodlam to sepsat, pak muzu soubor poslat kdo bude mit zajem, sou tam nekdy dost znepokojive informace, ktere by mel lekar sdelit rodici, ktery resi ockovani sveho ditete, ovsem nedostane je...napr ze tam ten doktor fakt doporucuje na hexu ockvoat pozdeji, ze je pak lepe snasena, to same priorix atd..bude vas to zajimat
    LILY
    LILY --- ---
    MAGGIE: a jo, koukám na to. Tak to měla naše MUDr. taky jinou..

ULILIA: to je jasný. Nám takhle chodí do lékárny každý týden nějaké zprávy o tom, co se stahuje z trhu, ale často ty šarže taky vůbec nemáme.

BESTIEVSAMETE: ohledně chřipky - přijde mi, že už to ani není moc "v módě". Před pár lety jsme chřipkových vakcín prodali spousty, ale pak už na lidi nebyl vyvíjený takový mediální tlak, takže si pro ni přijde sem tam někdo, hlavně důchodci. A navíc - přesně jak píšeš - spousta lidí po očkování proti chřipce pak tu chřipku opravdu dostala.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MAGGIE: Asi je to ok, od ledna už by se to projevilo, kdyby to bylo závadné. Nicméně nepotěší to, že...
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    LILY: Daná šarža bola údajne do ČR a SR dovezená cca. v 10/2011, ale napr. naša pediatrička ju údajne v ordinácii nikdy nemala, takže najlepšie je skontrolovať si to buď v očkováku alebo priamo v karte dieťaťa u doktora.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAGGIE: Hm, takhle vyzdobeny je ockovak mych kocek. Deti ne. Asi u pediatry zase snizim svou popularitu tim, ze budu chtit do OP nalepky...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Sem zas narazila na diskuzi o očkování (vadná hexavakcina) - a koukám, že tady už to proběhlo a zajímal by mě obecný názor, zda je nutné opravdu miminka očkovat tak brzy a zda není na rodičích, jakou vakcinu a kdy dítěti dají.
    Já se neumím rozhodnout. Mně se v 87mém očkování ujalo, byly s tím 4 roky patálií (ujal se mi černý kašel nebo tubera, do dneška si nikdo není jistej, který to bylo) a na celkovém zdraví mi to tedy rozhodně nepřidalo.
    Moje babička zas v životě nebyla u doktora, očkování žádný a v životě měla jedinou - poslední nemoc a to leukemii.
    Na druhou stranu, já zas zas nechci, aby se vážný nemoce šířily jen tak.
    Jenže, proč se očkuje vakcínama, na který jsou potvrzený špatný reakce? Po kterých dítě ochrne?
    Taky by mě zajímalo, jak je to s očkováním proti chřipce, neznám totiž nikoho, kdo by se nechal očkovat a pak ji celou zimu neměl, zato znám několik případů, co po očkování do několika dnů onemocněli a místo týdne byli doma týdny tři :-)
    No, to takhle poránu sem zas omylem koukla na zpravodajství, no..:-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    LILY: nám sestřička vždy do očkovacího průkazu nalepí takovou mininálepku, kde je název a šarže - takže jsem koukla na to a bylo tam něco jiného, což mne potěšilo
    LILY
    LILY --- ---
    TABBY: souhlas, každopádně mně to přijde na hlavu i bez ohledu na článek..
    TABBY
    TABBY --- ---
    LILY: No jo. Prijde mi to v kontextu toho clanku fakt nevkusne...
    LILY
    LILY --- ---
    TABBY: to o té pokutě?
    LILY
    LILY --- ---
    MAGGIE: a kde to tam píšou, v jaké době tím bylo možno být naočkován?
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ten posledni odstavec je fakt uzasnej:
    Dětskou hexavakcínu stahují z trhu. Je nebezpečí kontaminace – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/280913-detskou-hexavakcinu-stahuji-z-trhu-je-nebezpeci-kontaminace.html
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAGGIE: Na stranku pribylo:

Informace SÚKL:

Před vstupem na trh se u všech vakcín vždy provádí nezávislá laboratorní analýza, která mj. ověřuje kvalitu léčivého přípravku. Stejný postup byl aplikován i u vakcíny Infanrix Hexa šarže A21CB191B. Testy provedené laboratoří Paul Ehrlich Institut v Německu potvrdily požadovanou kvalitu očkovací látky, a to i v oblasti sterility přípravku. Daná šarže byla navíc testována i Státním ústavem pro kontrolu léčiv, a to v květnu 2012. Provedené analýzy opět potvrdily nezávadnost vakcíny.
    V souvislosti s uvedením vakcíny Infanrix Hexa šarže A21CB191B na český trh nedošlo ke zvýšení počtu hlášených podezření nežádoucích účinků, neobjevily se ani žádné závažné neočekávané nežádoucí účinky.
    Veškeré podklady byly posouzeny odborníky Státního ústavu pro kontrolu léčiv a byly vyhodnoceny se závěrem, že nedošlo k ohrožení zdraví naočkovaných pacientů.

Oddělení závad v jakosti a enforcementu
    6.10. 2012

MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    TORUVIEL: a co to znamená? doufat, že je vše OK?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MAGGIE: Moje dcera ano, v lednu tohoto roku...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE: Já taky... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam