MAHUTA: hele s tou imunitou - já mám autoimunitní poruchu štítný žlázy. rodová záležitost, takže kdybych nebyla očkovaná, tak kdo ví, jak by to se mnou vypadalo.
Há fakt nesouhlasím s tím proočkovat mimino v první možný/nebo někdy i nemožný/ termín. Mně se očkování ujalo a měla jsem co dělat 4 roky a následky si nesu dodnes.
Na druhou stranu, ty nikdy nemůžeš vědět, co se prckovi projeví a když vezmu za příklad sebe - kdybych nebyla očkovaná a chytla tuberu (jo, vyskytuje se výjimečně, ale vyskytuje), prostě bych na ní umřela.
A ano, znám lidi, co očkovaný nejsou, nebyli. Moje babička, dělala v nemocnici a co pamatuju, tak měla jednou rýmu, jinak nikdy nic, chodila bosky v zimě, otužilá byla jako nikdo. A nakonec umřela na leukemii, nebylo jí ani 60.
Závěrem - je fajn, že se konečně i v Čechách začíná koukat, co že to ti doktoři těm miminkům vlastně dělají a je taky jen správný o tom diskutovat. Ale apriori říct, že je všechno špatný, je taky hloupost, úplně stejná, jako že je všecko dobrý.
Děti mít asi nemůžu, ale kdyby náhodou, nechtěla bych, aby chodili do školky s úplně neočkovanejma dětma, protože prostě nikdy nevím, co přinesou a ani případný očkování mejch dětí nemusí bejt všezachraňující.