• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    LILY
    LILY --- ---
    BRUNA: černý kašel je problematický (s rizikem smrti) jen cca do prvního roku věku.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    BARRUSHE: my jsme se bavili o standartním očkovacím kalendáři a odloženi alespoň na 1.rok.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MAGGIE: Jj, to je mozny. Ja teda neznam statisticky signifikantni pocet neockovanych deti, jen jedno vubec neockovane a dve minimalne ockovane, ale nemocnost se mi jevi u techto tri deti prumerna. Ta neockovana holcicka byla kazdopadne letos v zime mnohem nemocnejsi, nez muj standardne ockovany stejne stary syn. Matky ale s nima skutecne nechodi hned k doktorovi. Napr. se zanetem spojivek jde vetsina rodicu k doktorovi, tyhle matky to resily homeopatickyma volne prodejnyma kapkama. No a ti min naockovani bratri meli loni cerny kasel, ale oba to zvladli vyborne, byli doma asi 14 dni a pak uz chodili normalne do skolky.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    BERENIKEE: a ted jen co to znamena drive a pozdeji? nejaky upresnujici udaj?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BERENIKEE: ještě k té četnosti nemocí u dětí s posunutým očkováním - ono to ale taky může souviset s tím, že posunuté očkování mají většinou děti rodičů, kteří se zajímají o zdraví a kolikrát nejdou s každou prkotinou k lékaři, protože to řeší "alternativně" doma
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: jen na vysvetleni, ze vim ktera bije: to zraneni bylo mysleno tak, jake hlubsi zraneni bez prisnunu kysliku v hline ci hnoji kde je tetanus:)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím o odpověď vás, kteří jste nechali dítě očkovat až po více jak roce věku či vůbec na tetanus. Plánovali jsme očkovat tetanem plus jednou či dvěma vakcínami navíc minimálně v roce a půl. Jedeme ale s malou na čundr pod stan mimo ČR když jí bude necelý rok. Myslíte, že by mělo smysl zvážit očkování již před čundrem? (Nedokážu si moc představit co za zranění by mohlo hrozit víc než v létě na chalupě.) Díky
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BERENIKEE: jsem zvědavá na reakce, které tu možná budou, že je to blbost - já tomu věřím, ale nejsem študovaná doktorka samozřejmě ;)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Dnes jsem se bavila o odkladu prvniho ockovani s nasi pediatrickou.Jeji postreh z vlastni praxe,ze deti drive ockovane maji casto zpozdeny psychomotoricky vyvoj ve srovnani s detmi neockovanymi(posunute ockovani).A take deti s posunutym ockovanim maji silnejsi imunitu a jsou celkove mene nemocne.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    MAGGIE: do školy děcko neočkované vezmou, ale je otázka, nakolik mu dovolí navštěvovat mimopovinné věci (družina, škola v přírodě apod.)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAGGIE: jednak jak píše MIC, jednak se podle mě předpokládá, že když dítě chodilo do školky, tak ta povinná očkování má, tudíž není třeba se tím na zš zalamovat
    MAGGIE: já s tebou souhlasím, třeba u spalniček a spol. by mi přišlo smysluplnější, kdyby se očkovaly až někdy kol. 10 roku věku (pokud by je dítě do té doby neprodělalo spontánně), ale obávám se, že u nás je to utopie
    MIC
    MIC --- ---
    MAGGIE: základní vzdělání je ze zákona povinné pro všechny, takže i pro neočkované.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    SUCUBIS: Nemam teraz po ruke ziadnu studiu, ale ak by aj toto ockovanie fungovalo, ditko aj tak nebude nijako chranene proti borelioze. Tak ci tak teda cloveku nezostane nic ine, len potomka niekolkokrat za den prekontrolovat (u takto malych deti je to myslim vcelku jednoduche a kliest sa da tazko prehliadnut) a pripadneho kliesta co najskor odstranit bud vlastnorucne alebo u lekara (daju sa na to zakupit i rozne spesl sady), miesto vydezinfikovat a niekolko dni sledovat, ci sa v mieste prisatia neobjavuje zacervenanie (i ked ani v pripade infikovaneho kliesta nemusi byt vzdy). Pre lepsi pocit chranit ditko nejakym prirodnym repelentom. Dobre je tiez nastudovat si zakladne priznaky nakazy, napr. tu http://www.borelioza.cz/cs/priznaky_nemoci/, http://www.klistova-encefalitida.cz/priznaky-a-projevy . V pripade podozrenia nechat ditko otestovat na protilatky.

A este cosi z "neserioznych" stranok http://www.slobodavockovani.sk/news/o-priebehu-kliestovej-encefalitidy-u-deti/ a http://www.slobodavockovani.sk/news/klieste-borelie-a-ockovanie-proti-kliestovej-encefalitide/
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    SUCUBIS: mozna trosku pripomenu tohle, za mesic mame rocni kontrolu tak potrebuju nazbirat dost infa jestli teda ockovat, ci ne :(
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    u dětí jdoucích do MŠ se to vyžaduje, ale u nástupu do ZŠ to podmínkou není, ne?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ORIKA: OK, tak ten tetanus bych taky chápala a ani nejsem proti tomuto očkování obecně, ale u ostatních chorob zahrnutých v povinném očkování nevidím důvod, proč by to dítě mělo před nástupem do školky nutně mít - ale třeba mi tu napíše někdo další vysvětlení, za což budu opět vděčná
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAGGIE: podle mě si tím školka prostě kryje záda...s dětima se chodí ven, hrabou se v písku atd, učitelka nezvládne stát za zadkem absolutně všem a kontrolovat je...a když se pak u neočkovanýho dítěte projeví třeba tetanus a dítě na něj opravdu umře, je tu jistá pravděpodobnost, že rodiče školku zažalují...podotýkám, že je to čistě má hypotéza, jiný důvod mě totiž moc nenapadá
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    já stejně stále nechápu, proč to ty školky vyžadují - jestli mi to někdo je schopen vysvětlit, budu vděčná
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    IORETH: Moje dcera byla napr. ockovana prvne MMR az kdyz do skolky chodila. Potvrzeni do skolky jsem nechavala vystavit, kdyz ji bylo 2,5 roku. Doktorka to bezmrknuti oka potvrdila, i kdyz to nebyla zadna alternativka a ja taky ne. Vzhledem k tomu, ze dneska je mozno zadat o umisteni ditet do skolky od jeho 2 letech (pokud se tedy neco nezmenilo), tak nevidim duvod, proc si ten papir nenechat potvrdit o rok driv tzn. pokud se dite narodilo napr. na jare, tak s nim k zapisu pujdete v necelem roce. V te dobe nemusi mit podle vyhlasky vubec zadnou vakcinu a je tedy radne ockovano. :-). Ten papir pro skolku je pravne absolutni blbost. V dalsim roce uz prihlasku (aspon v nasi skolce to tak bylo) pouze aktualizujete a nove nemusite k doktorovi platit dalsi poplatek.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Máte někdo zkušenost s umístěním "nedostatečně" očkovaného dítěte do školky? Chtěli potvrzení od lékaře? Byl to nepřekonatelný problém?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam