• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LILY: zadne
    LILY
    LILY --- ---
    IBERIA: a jaké budeš dávat homeo?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Příští týden jdu s dcerou (2roky 9měsíců) na priorix. Je měsíc zdravá a teď se ji snažím držet mimo uzavřené, zejména dětské, prostory. Co bych ještě mohla udělat (před i po), aby byla co nejvíc ve formě (např. laktobacily, vitamíny... o homeo mám načteno, to radit netřeba). Předem díky za názory.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LISTICKA: dneska jsme byli na půlroční kontrole s tím, že chcem na léto (cca v 9 měsících) očkovat jen tetanovku dovezenou ze zahraničí a odpověděla mi doktoroka toto: Není žádná ze zahraničí schválená v ČR a tak no way. Ani dvojvakcína černý kašel - tetanus bychom byli schopni slevit. Tedy jediná možnost i se záškrtem. A to ona je celkem na naší straně a vidí to podobně. Někdo mi to vyvrátí? (doufám)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jinak kontakt na očkovací středisko v Hradci Králové: 495 834 216 nebo 215
    Mají tam poradnu, volala jsem jim kvůli dostupnosti vakcín.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LAMIA: u nás existuje vakcína proti tetanu pro dospělé. Nevím, jestli nakonec mají v zahraničí nějakou mono pro děti, maximálně v USA, v Evropě spíš ne. Pokud nějakou seženeš, tak ti to tady stejně nikdo nepíchne, obávám se, když to neschválil SÚKL.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MIC: já teď řeším tetanus na léto, synovi je 7 měsíců a v 9 měsících bude pravděpodobně chodit. Takže bych asi dala tetanovku. Jen nevím, jestli mi ji píchnou samotnou nebo budu muset zvolit některou vakcínu v kombinaci se záškrtem. Tam je blbý, že jedna obsahuje formaldehyd a druhá thiomersal. Pak je tu vakcína Infarix tetanus, záškrt, černý kašel. Mně se ale nechce očkovat ten černý kašel, mám z toho obavy. Takže nevím.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GIDDY: syn očkovaný je a zánět průdušek měl, dokonce si letos střihl i zápal plic...tahle běžná dětská onemocnění podle mě s očkováním vůbec nesouvisí, dítě si je prodělá s očkováním i bez něj
    MIC
    MIC --- ---
    GIDDY: jinak náš syn má taky 11 měs. budeme dávat Pediacel 2+1. Přijde nám to rozumná varianta mezi hexou od 3měs jak je ve vyhlášce a rebelským protizákoným neočkováním vůbec. Pokud má někdo jiný názor, moc rád ho uslyším.
    MIC
    MIC --- ---
    GIDDY: je to jen můj pocit, ale přijde mi jakoby pediatři měli plusové bodíky za řádné očkování, respektive mínusové za neočkované... vím že na "školeních" ohledně očkování probírají mimojiné i jak zvládat negativní názory a přemlouvat k řádnému očkování... taky už jsem objevil že mezi pediatry je to ožehavé téma.. kdo se bojí a kdo se nebojí.. Asi se jim nemůžeme divit, jestli jim dělaj problémy na hygieně a buzerujou je za: "ale paní, jaktože máte proočkovanost pouze 80% pacientů" nevím, ale určitě to není jen tak, rozhodně naše doktorka i doktoři všech kamarádů co mají děti s tím dělají ofuky a určitě k tomu mají i jiný důvod než jen neskonalou víru v blaho očkování přesně jak to nařizuje vyhláška.
    Tvůj syn teď najednou není náchylnější na nemoci proti kterým hexa očkuje, ale je to dobrý hlavologický tah na rodiče - podívejte jak s váma zacloumal obyč zánět průdušek, neriskujte něco opravdu ošklivého jako záškrt...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    syn ma 11mesicu, nema zatim zadne ockovani, premyslim pouze nad tetanem, kvuli tomu, kde bydlime, pediatricka byla doposud ok, nenutila, i kdyz me nahlasila, ze neockuji, ted mel syn zanet prudusek (+slaby zanet plic), mel antb, prednison a pediatricka tvrdi, ze bych mela zvazit ted to ockovani hexou...
    proc? je ted syn jako vic nachylnejsi k nemocem proti kterym hexa ockuje, nebo proc mi to ted rika (mluvila sem s ni zatim po telefonu, az tam budu, vyptam se vic)? vysvetlete, diky

a jinak, co nazory pana Prymuly? ze ockovat az po druhem roce veku, zni to fajn, ale bohuzel, tetanus dam radsi uz ted...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    WAMP_ELF: řekla bych, že Oscuro pouze vyjádřil svůj názor na daný článek, ze strany "zastánců" očkování tu mnohdy padala mnohem ostřejší slova a odsudky, příp. osobní invektivy...stejně, jako tu mnohdy padaly podstatně horší výroky ze strany "odpůrců" očkování...
    a o zdraví svých dětí tu jde všem diskutujícím, kteří ty děti mají :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAMIA: ano, s tímto už se ztotožňuji :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ORIKA: a je podstatené psát sem tohle? OSCURO: to už vidím v jasných barvách- pěna u pusy v obrýleném obličeji v pozadí na téma bílý plášť kachličky a psací stůl.
    Nevím jak vy ale mě nejde o můj životní postoj o přístup k lékařství mě jde o zdraví mého dítěte, bez sračiček jako je nějaká svoboda, žádná pravidla, alternativní tradiční a dalších frází který někdo pláne..
    Neberte ty internety tak vážně (tím samozřejmě myslím i mě).
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ORIKA: bezesporu. Myslela jsem -i ona to spíš tak, že nad tím nutně přemýšlíš a hodnotíš co je nejllepší. To že na to máš jiný názor jsem přehnala.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    WAMP_ELF: a je to podstatné? valná většina zde diskutujících nemá medicínské vzdělání a ničemu/nikomu to nevadí, pokud jde o lidi, kteří jsou proti očkování (nebo ne vyloženě proti, ale mají k němu jisté výhrady)...ovšem jakmile je někdo pro očkování, hned tu padají dotazy na jeho odbornou vzdělanost...tento dvojí metr by dle mého do této diskuse patřit neměl
    LAMIA: osobně mi to tak ani nepřijde, konkrétně ten názor, že když má člověk postoj k porodu jinak než většinová populace, má ho i k očkování a dalším věcem...jsem velký zastánce domácích porodů, pokud by to záleželo na mě, neměl by doktor u porodu co pohledávat a vše by bylo jen na porodní asistence, pro ženy, které doma rodit nechtějí, ale nemocniční prostředí jim také nevyhovuje, bych vybudovala porodní domy atd...a přesto své dítě nechávám očkovat (byť s velmi mírným odkladem), přesto využívám lékařské péče (syn má dědičné onemocnění krve) a v mnoha ohledech nejsem alternativní..stejně jako v mnoha ano...život je velmi rozmanitý a člověk má různé postoje, které se mohou zdánlivě vylučovat :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    OSCURO: můžeš být konkrétní z jakých špatných údajů vychází?

Já si osobně myslim, že když máš jiný názor na očkování než většina tak to nutně nese to, že máš názory jiné i na spoustu jiných věcích a že se to od toho nedá odpojit.

Jak řekla naše porodní asistentka: když člověk začne řešit "jinak" porod a když už si oddechne po že to zvládnul tak jak si představoval zjistí, že ten samý a ještě větší problém je s očkováním a šup jak si dá tenhle hlavovlam tak se mu k tomu připlete přemýšlení nad vzděláváním, protože se to zkoplikuje se školkou a pak už se to sune dál ...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Mam z toho dojem, ze ten clovek chce absolutni svobodu pro sebe a zadna pravidla. A kdyby to nebylo ockovani a domaci porody, bude se citit omezen tim, ze ma deti ucit chodit na zelenou ci uklizet chodnik od snehu.

Mluvi rozumne v dost vecech, ale bohuzel vychazi casto ze spatnych vstupnich udaju. A i kdyz si mysli ze jedna-jak rika racionalne, tak to nakonec neni pravda, protoze zas vidi v popredi jen svou pravdu. Stejne jako druha strana, fanaticti "ockovaci. "

Navic narazime na dalsi problem-rodic ze zakona neni zodpovedny za zdravi sveho ditete. V pripade, kdy jeho zdravi ohrozuje ma dokonce lekar povinnost zajistit soudni dozor skrz socialni sluzbu a rozhodnout ve prospech zachovani zdravi ditete. Napr. pripad odmitnuti nektereho vykonu jako podani transfuze atd. Co s tim?

Jeste by me zajimal jeho nazor na pripad chlapcu vychovanych jen doma, co nechodili nikdy ven, protoze si to rodice neprali-je to jejich volba? kde je ta hranice volby co si rodic urci a co mu urci stat zakonem?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    OSCURO: A v kolikátým semestru jsi? Nebo už někde sloužíš?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    OSCURO: Asi opravdu záleží na úhlu pohledu:)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LAMIA: Ten clovek je neuveritelny. Idealni kombinace omezene hlouposti a militantni zastydle hippisacke touhy byt proti vsemu. Navic, shrnuti snad vseh nesmyslnych argumentu proti ockovani. Opravdu inspirativni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam