• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Já jsem se dneska o Elekový doslehla poprvé a ještě nic nevim. Ale zároveň zírám, co všechno se dnes očkuje a přijde mi to trochu přehnaný. Třeba spalničky jsem považovala za běžnou dětskou nemoc a teď se mi zdá, že zmutovaly v nějakej zákeřnej zabijáckej virus..
    MIC
    MIC --- ---
    ... stejně se divím že ještě neexistuje náboženství (uměle vymyšlené) jehož jedno z hlavních přesvědčení je že se nesmíš nechat očkovat jinak tě sežehne plamen pekelný a bůh tě nebude chtít do nebe... Pak už se stačí ohánět listinou základních práv a svobod... :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: většinový názor na mudr Elekovou je takový, že titul si vytiskla doma na tiskárně. Je to demagog, který používá jen takové argumenty jaké se mu hodí a zkresluje údaje. Vím je o jednom člověku, který neočkuje, zatím má jen velké byrokratické problémy a dítě mu odmítají vzít do školky.
    MIC
    MIC --- ---
    KOTENCE: kamarádi (pár) neočkujou vůbec. Záchranář a zdravotní sestra btw... Problémy s doktorkou, papírovani, vysvětlování na hygieně, všechno už absolvovali... Všechno odůvodnili dostatečnou zásobou odbornejch znalostí (zdaleka převyšující znalosti např. doktorky) a zatím žádnou pokutu nedostali, neočkují dál.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Je tu někdo, kdo vůbec neočkuje? Zrovna mi kolega v práci povídal nadšeně o tý Elekový a říkal, že nejvíc jsou slyšet ti blbci zmasírovaný farmaceutickym marketingem :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MIC: jojo je to na analýzu docela zralý ...
    MIC
    MIC --- ---
    LAMIA: pořád dokola to samé... "studie neexistují", "Prokázat zda to bylo skutečně vakcinací je obtížné"
    ... jsem zvědav kolik let ještě bude trvat, než se to posune někam kupředu. Už jsem z toho těžce znechucen, boj s větrnými mlýny :-(
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    v reakci na článek elekový udělali o to horší článek z chlíbkem a dnes spustili onlinechat
    http://ona.idnes.cz/na-ockovani-se-ptejte-mudr-romana-chlibka-fpz-/odpovedi.asp?t=CHLIBEK
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Testing the hypothesis that diphtheria–tetanus–pertussis vaccine has negative non-specific and sex-differential effects on child survival in high-mortality countries
    http://bmjopen.bmj.com/content/2/3/e000707.full?sid=5dc0d732-d103-464e-9a92-8770ae6630a5
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TORUVIEL: Přesně tak...mám podobný poznatek: čím iteligentnější člověk s většími zkušenostmi a znalostmi, tak tím skromnější, v názorech méně jednoznačný...pokornější... Bohužel nejvíc slyšet jsou tím pádem ti druzí... A taky to momentálně nemyslím na nikoho konkrétně.... (i když Eleková na mě moc super dojem neudělala) :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: A z mojí zkušenosti, jsou bohužel vždycky víc slyšet ti blbci, protože si holt víc věří, nemají pochyby (to samozřejmě nemyslím konkrétně Elekovou, o té nic moc nevím).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TESSS: Bohužel v každé profesi a povolání se najdou dobří fachmani...průměrní...a vrtáci.... Platí to u lékařů, zedníků, učitelů...prostě u všech... Blbé je, když je vrták iniciativní a ještě navíc je slyšet... :-(
    TESSS
    TESSS --- ---
    MIC: ja ji neznam, ja jen, ze pak je to tezky si udelat nejaky nazor, kdyz v mediich dostavaji prostor takovyhle lide. Ona je lekarka, takze by jeden predpokladal, ze vi, o cem mluvi.
    Ta cast o pravych nestovicich...
    MIC
    MIC --- ---
    TESSS: Na Elekovou už jsem těžce alergickej. Hysterická kráva, která svým výstupem shazuje všechny serióznější odpůrce a jejich odbornost.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Lékařka: Očkování způsobuje alergie, astma a autismus. A děti i zabíjí - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...r-o-negativnich-vlivech-ockovani-ffu-/zdravi.aspx?c=A130725_004650_zdravi_haa
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    GIDDY: Jak by podle tebe mely ucinkovat vakciny? Obavam se, ze tvuj nazor, jak by ucinkovat vakciny mely, ty vakcininy nestudovaly, tak bohuzel nevedi, co maji delat.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Nebyl jste včera někdo v Břeclavi na přednášce? http://rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=533&Itemid=149
    Zajímaly by mne názory. (Já tam teda byla). Klidně pošta. Díky
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    tady nejake vytahy..

Petras na vakciny.net o Pediacelu
    "Vakcína Pediacel může najít své uplatnění u dětí s přecitlivělostí na plísně, případně s intolerancí laktózy, neboť tyto složky neobsahuje (díky absenci složky proti hepatitidě typu B a modifikované přípravy hemofilové složky typu b)."
    jak muzou u tak malych mimin vedet, zda maji nejakou precitlivelost? dyz de o dvou nebo trimesicni mimina? jak se to da zjistit? to je snad blbost, ne?

a toto, zdroj nize
    "Za poslední tři roky přibylo 90 tisíc nových případů spalniček, z toho 80 procent v EU. To je dáno právě vysokou liberalizací v přístupu k očkování," poznamenala šéfka české kanceláře Světové zdravotnické organizace Alena Šteflová.

Zdroj: http://brno.idnes.cz/...dice-aby-je-varovala-p27-/brno-zpravy.aspx?c=A130417_1918139_brno-zpravy_lva

co to je za kecy, proc to je liberalizaci, nemuze to byt tim, ze treba ty vakciny neucinkujou jak by mely??
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MAGGIE: jak už jsem psala, kamarádčin syn se po Infarix Hexa dlouho budil v noci po 20 minutách s příšerně řval. I se vývojově zpozdil. Je z dvojčat, asi celkově míň odolný. Teď budou dávat asi už jen tu 3kombinaci, taky Infarix.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam