• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    MIC
    MIC --- ---
    TAPINA: záleží čemu říkáš problém s očkováním... Z mého okolí očkování řeší pouze ty nejinteligentnější páry, které studují hromady odborných materiálů, zatímco jednoduchá sousedka prostě očkuje čímkoli co jí doktorka nabídne a je to zadarmo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIC: To mi přijde jako dostatečný důkaz, že lidi, kteří by byli natolik inteligentní, že by je to napadlo, nemají s očkováním problém - a naopak :D
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Článek jsem neměla ještě čas podrobit kritickému myšlení....Nicméně u nás je situace poněkud jiná - tady se navazovalo na Matějčka.... Nicméně je to podobné, jako když lidi plácnou, že mají depku, že jsou v depresi. Ten, kdo FAKT je...to je uplně jiné kafe... Děti s hyperaktivitou existují...je to klubko hadů...ale zdaleka jich není tolik, kolik jich je prezentováno...

A co mě vůbec štve, že to hodně lidí bere jako finále a ne jako start - no on je dyslektik (takže nic), on je hyperaktivní (smůla nemůže za to)....ale ta diagnoza má hlavně sloužit k tomu, že hurá, víme, co se děje....hurá víme co s tím...čeká nás kupa dřiny... a tak to dost často bohužel nevypadá (což samozřejmě není míněno na nikoho zde).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NIENNA:
    ANNAWA:
    Zajímavý článek tohle jsem netušila. Já většinou vycházím z "historie využívání bylinných drog" protože jsem kolem toho brousila během studia. To co se píše v tom článku je prakticky vědecky posvěcený návrat k metodám našich předků. Kdo byl nezvladatelný a byly prachy na doktora ten dostal laudanum (opiát - běžně podávaný těhotným i malým dětem, více méně na všechno) kdo ty peníze neměl ten vařil makový odvar....takových úmrtí malých dětiček protože babka netrefila dávkování je docela dost. No a taky práce - tříleté děti jsou dnes proti našim pradědečkům strašně pozadu. Děti bohatých v té době už měli vychovatele a začínali s výukou, děti chudých pracovaly na poli.

Ale píšu OT - souhlas, evidentně to chce najít doktora se kterým je domluva, moc ráda bych natrefila někde na nějaké pěkné shrnutí co všechno se dá dělat a co už ne. Tetanus určitě chci očkovat v termínu, takové ty choroby co může snadněji chytit v kolektivu by stačily podstatně později. Jsem na tom jako KOTENCE zatím sháním informace, v rodině mám dva extrémí případy - okamžitě všechno hned a nejraději vůbec nic, hledám zlatou střední cestu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: já s tím souhlasím. Moje nejstarší dítě bylo nezvladatelné všude, důkazem budiž vyhazovat ze školky i z první třídy, později z tábora, z kroužků. Ale sama jsem měla problém operovat jako diagnózou, obnášející mimo jiné ADHD, protože vím, že je to trochu vachrlaté a moha lidem to slouží jako výmluva.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANNAWA: Naživo to sranda není a vím, že v lidé, kteří takové dítě mají, mají spoustu starostí. Ale vidím to u nás v rodině - když není maminka v dohledu je to zlaté, umí si to hrát samo, více méně to poslouchá a nechá si to vysvětlit, objeví-li se maminka nebo tatínek dítě se rázem změní začne třískat věcma, kopat do psa se kterým si předtím hrálo, odmítá reagovat prakticky na cokoliv a je naprosto nezadržitelné.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: nemít jedno takové dítě doma, asi bych ti to podepsala. Naživo už to taková sranda nebyla :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: vzdycky, jenze nemeli prachy na doktora a pili caj od korenarky, ted je predoktorovano a to co driv oznacovali lidi slovy citlivy, krehky, slabsi to ma dnes diagnozu...mozna se red rouham, ale myslim si ze mnoho tzv. hyperaktivnich deti je ve skutecnosti jen rozjivenych
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    KOTENCE: My s manželem jsme zatím rozhodnuti neočkovat a když tak až budou malýmu 2 roky (jak je tomu např. v Japonsku) a jen to nejnutnější-tetanus, záškrt, dávivy kašel a v 10ti letech příušnice. Pediatra mám osviceneho, školka bude soukromá, papíry jim podepíšu:-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SOLEI: hm, zajímavý. Možná z těch, co by nepřežili, jsou teď ty nedochůdčata nemocný.. Nebo to tak bylo vždycky.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: neni to ovzdusim, mame cistsi vzduch, lepsi jidlo a bezpecnejsi jednodussi a mene namahavy a klidnejsi zivot nez nasi predkove. Dospelosti a deti se dozivaji casto lide kteri by jinak zemreli v rannem detstvi. Ja jsem presvedcena o uzitecnosti vakcinace. Jen si myslim ze neni treba jit do extremu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SOLEI: Velká část medicíny se snaží bojovat s přírodou, potlačovat příznaky nemocí. Kamarád se stará o dítě, který je postižený v důsledku špatný vakcinace. Já si dělám názor, než to budu řešit.
    Genetický testy v rodinách s RS mi přijdou jako fajn vymoženost.
    Jen se mi zdá, že čím víc se ty děti desinfikujou, očkujou a hlídaj, tak tím víc jsou alergický a nemocný. Možná je to spíš nedostatkem pohybu a zdravý stravy, špatnym ovzduším.. ?
    MIC
    MIC --- ---
    ZEGA: domnívám se že věta typu: "odmítání uvedené péče může mít závažné následky pro můj další život a zdravotní stav a zhoršení zdravotního stavu může vést až ke smrti" zbavuje právní zodpovědnosti z případných následných komplikací.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    muzes mi aspon zakladne vysvetlit problem v podepsanem reversu kde i uvadim na kdy ockovani planuju? o tom jsem nikdy neuvazovala. dekuju
    MIC
    MIC --- ---
    SOLEI: my jsme doktorce sepisovali osobni prohlaseni, kde vysvetlujeme proc chceme Pediacel 2+1, misto Hexy 3+1. Prvni davka byla az tesne pred narozeninami - maximalni termin pro vejiti se do vyhlasky bez nutnosti sepisovat reverz (pokud nejsou jine duvody pro zmenu indikacni skupiny jako napr. nedonosenost atd, pak jsou terminy uplne jinak). Na netu se o reverzech pise v diskuzich docela ledabyle, ja bych se toho bal, je to docela zasadni pravni krok...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ale ono by prece nemel byt problem odsunout na nejakou dobu ockovani na pozdeji. vzdy rodice podepisuji pouceni (nebo asi reverz). u hexy je -myslim, opravdu ted nevim jiste ale dohleda se na vakciny.net- nutne zacit ockovat do roku a pul ditete. nebo se pletu? u moji doktorky to problem neni. dokonce to doporucuje.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MIC: Teď jsem rozladěna :-( no, zatím je to můj nejsilnější argument a zatím je dost času hledat další
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: to co píšeš mi připomíná příběh muže, který se o záplavách utopil a vyčítá bohu proč jej nezachránil. Bůh odpoví - poslal jsem ti souseda, odmítl jsi ho, poslal jsem ti hasiče na člunu, odmitl jsi je, poslal jsem ti vrtulník ani do něj jsi nenastoupil. Tak co ještě chceš.
    Je to o vlastní zodpovědnosti, budu-li cukrovkář od dětství na inzulínu, nebo budu mít roztroušenou sklerózu .... od patnácti má člověk občanku, to znamená, že je zodpovědný za své činy.
    Velká část lékařské vědy z přírody vychází a já osobně jsem ráda, že například digitalis na léčbu srdce v současnosti umí dávkovat přesně a pacient není tak jako před sto lety odkázán na pití čaje z náprstníku (digitalin se z něj získává dodnes, stejně tak léky na vysoké tlak se vyrábí ze jmelí).
    MIC
    MIC --- ---
    SOLEI: alergie není důvod pro změnu indikační skupiny ani pro odklad. A dle alergologa nemá alergie s očkováním ZCELA nic společného. Taky jsme zkoušeli...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MIC: to je pravda omezuje, ale pořád je tam jakési trošku volnější místo, a zatím věřím tomu, že když napochoduju k doktorovi a řeknu, že děcko je momentálně silně ohroženo protože já jsem alergik a otec je alergik a oba máme alergii na podzim tak to snad na to jaro usmlouvám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam