• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISON: jako skoro nikdo? Vajíčka jsou starý jako žena sama, takže jsou čím dál horší. A ještě spolu lidi spěj deset let bez kondomu a pak jsou ženský imunizovaný proti spermiím svýho partnera.
    Chtít si užívat do pětatřiceti a pak chtít zaplatit umělý oplodnění od pojišťovny, to mi přijde sobecký, nefér a nerozum.
    konec OT
    MISON
    MISON --- ---
    TAPINA: co si predstavujes pod pojmem minimum ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: No víš jak... umělé oplodnění je logická reakde na umělé zneplodňování (které je myšleno jako dočasné, jenže jaksi...). Kdybychom se množili všichni hned v osmnácti letech, tak nikdo s plodností problém nemá, nebo jen minimum lidí, kteří jsou opravdu nějak zásadně nemocní.
    MISON
    MISON --- ---
    Tenhle klub je dobry panoptikum. Kdyz je tady nekdo schopnej vychvalit clanek s pani Elekovou a zaroven sestrelit celkem koser clanek s kolegou Chlibkem, tak je proste ztracena duse. Nechapejte me spatne - at si kazdej dela, co chce .. at se treba neockuje. Ale to nemeni nic na tom, ze veci, ktery konkretne pani Elekova (a i cela rada dalsich laiku odpurcu) sirej .. jsou hovadiny. Deal with it.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: já si myslim, že umělý oplodnění je špatně. To neni jen tak, když to nejde. Asi to nemá jít. Rozmnožování je dost složitej proces a my víme houby. (A ještě se to platí ze zdravotního)
    MIC
    MIC --- ---
    TAPINA: záleží čemu říkáš problém s očkováním... Z mého okolí očkování řeší pouze ty nejinteligentnější páry, které studují hromady odborných materiálů, zatímco jednoduchá sousedka prostě očkuje čímkoli co jí doktorka nabídne a je to zadarmo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Čím víc vím o medicíně, tím víc docházím k závěru, že příroda má a vždycky bude mít právo veta. Ať děláme jako lidi co děláme, ať vymyslíme sebevětší podivnosti, pořád děláme jen to, co příroda umožnila. Některé páry absolvují pět cyklů umělého oplodnění a stejně se nepodaří - proč asi?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIC: To mi přijde jako dostatečný důkaz, že lidi, kteří by byli natolik inteligentní, že by je to napadlo, nemají s očkováním problém - a naopak :D
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Článek jsem neměla ještě čas podrobit kritickému myšlení....Nicméně u nás je situace poněkud jiná - tady se navazovalo na Matějčka.... Nicméně je to podobné, jako když lidi plácnou, že mají depku, že jsou v depresi. Ten, kdo FAKT je...to je uplně jiné kafe... Děti s hyperaktivitou existují...je to klubko hadů...ale zdaleka jich není tolik, kolik jich je prezentováno...

A co mě vůbec štve, že to hodně lidí bere jako finále a ne jako start - no on je dyslektik (takže nic), on je hyperaktivní (smůla nemůže za to)....ale ta diagnoza má hlavně sloužit k tomu, že hurá, víme, co se děje....hurá víme co s tím...čeká nás kupa dřiny... a tak to dost často bohužel nevypadá (což samozřejmě není míněno na nikoho zde).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NIENNA:
    ANNAWA:
    Zajímavý článek tohle jsem netušila. Já většinou vycházím z "historie využívání bylinných drog" protože jsem kolem toho brousila během studia. To co se píše v tom článku je prakticky vědecky posvěcený návrat k metodám našich předků. Kdo byl nezvladatelný a byly prachy na doktora ten dostal laudanum (opiát - běžně podávaný těhotným i malým dětem, více méně na všechno) kdo ty peníze neměl ten vařil makový odvar....takových úmrtí malých dětiček protože babka netrefila dávkování je docela dost. No a taky práce - tříleté děti jsou dnes proti našim pradědečkům strašně pozadu. Děti bohatých v té době už měli vychovatele a začínali s výukou, děti chudých pracovaly na poli.

Ale píšu OT - souhlas, evidentně to chce najít doktora se kterým je domluva, moc ráda bych natrefila někde na nějaké pěkné shrnutí co všechno se dá dělat a co už ne. Tetanus určitě chci očkovat v termínu, takové ty choroby co může snadněji chytit v kolektivu by stačily podstatně později. Jsem na tom jako KOTENCE zatím sháním informace, v rodině mám dva extrémí případy - okamžitě všechno hned a nejraději vůbec nic, hledám zlatou střední cestu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: já s tím souhlasím. Moje nejstarší dítě bylo nezvladatelné všude, důkazem budiž vyhazovat ze školky i z první třídy, později z tábora, z kroužků. Ale sama jsem měla problém operovat jako diagnózou, obnášející mimo jiné ADHD, protože vím, že je to trochu vachrlaté a moha lidem to slouží jako výmluva.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANNAWA: Naživo to sranda není a vím, že v lidé, kteří takové dítě mají, mají spoustu starostí. Ale vidím to u nás v rodině - když není maminka v dohledu je to zlaté, umí si to hrát samo, více méně to poslouchá a nechá si to vysvětlit, objeví-li se maminka nebo tatínek dítě se rázem změní začne třískat věcma, kopat do psa se kterým si předtím hrálo, odmítá reagovat prakticky na cokoliv a je naprosto nezadržitelné.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: nemít jedno takové dítě doma, asi bych ti to podepsala. Naživo už to taková sranda nebyla :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: vzdycky, jenze nemeli prachy na doktora a pili caj od korenarky, ted je predoktorovano a to co driv oznacovali lidi slovy citlivy, krehky, slabsi to ma dnes diagnozu...mozna se red rouham, ale myslim si ze mnoho tzv. hyperaktivnich deti je ve skutecnosti jen rozjivenych
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    KOTENCE: My s manželem jsme zatím rozhodnuti neočkovat a když tak až budou malýmu 2 roky (jak je tomu např. v Japonsku) a jen to nejnutnější-tetanus, záškrt, dávivy kašel a v 10ti letech příušnice. Pediatra mám osviceneho, školka bude soukromá, papíry jim podepíšu:-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SOLEI: hm, zajímavý. Možná z těch, co by nepřežili, jsou teď ty nedochůdčata nemocný.. Nebo to tak bylo vždycky.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: neni to ovzdusim, mame cistsi vzduch, lepsi jidlo a bezpecnejsi jednodussi a mene namahavy a klidnejsi zivot nez nasi predkove. Dospelosti a deti se dozivaji casto lide kteri by jinak zemreli v rannem detstvi. Ja jsem presvedcena o uzitecnosti vakcinace. Jen si myslim ze neni treba jit do extremu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SOLEI: Velká část medicíny se snaží bojovat s přírodou, potlačovat příznaky nemocí. Kamarád se stará o dítě, který je postižený v důsledku špatný vakcinace. Já si dělám názor, než to budu řešit.
    Genetický testy v rodinách s RS mi přijdou jako fajn vymoženost.
    Jen se mi zdá, že čím víc se ty děti desinfikujou, očkujou a hlídaj, tak tím víc jsou alergický a nemocný. Možná je to spíš nedostatkem pohybu a zdravý stravy, špatnym ovzduším.. ?
    MIC
    MIC --- ---
    ZEGA: domnívám se že věta typu: "odmítání uvedené péče může mít závažné následky pro můj další život a zdravotní stav a zhoršení zdravotního stavu může vést až ke smrti" zbavuje právní zodpovědnosti z případných následných komplikací.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam