• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    MAIKOR: Tady se slezaji hlavne obdivovatele nelogickych hlasek ruznych odpurcu ockovani. Takze ti poradi podle svych preferneci. Pokud te zajima muj nazor, tak myslim, ze je to dost jedno. Osobne bych hlasovala u sveho ditete pro Prevenar 13 (vsechny kmeny jsou konjugovane jen na jednu bilkovinu a pravdepodobne prave proto je ucinnost vetsi). ale nejlogictejsi by mi prislo hradit neockovanym detem ve dvou letech polysacharidove pneumo 23. Otazka byla diskutovanana na vakciny net. Si to tam dohledej.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MAIKOR: nas ceka ockovani zejtra a stejnak do ted nevim, jak se rozhodnout, resp. co je nejlepsi. ale nejspis dame prevenar, rotaviry vubec... je to takovej kompromis mezi tim vsim
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    a proc? pneumokoky zpusobuji dost vazne nemoci.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAIKOR: ani jedno - a to nejsem skalní odpůrce očkování, aby to tak nevyznělo..
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    ahoj, Tonicka ceka prvni ockovani. chtela byvh mu dat pneumokoky, jen nevim jestli synflorix nebo prevenar. poradite?
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    KOTENCE: Buď ráda, že nevíš o čem mluvíš.
    MISON
    MISON --- ---
    KOTENCE: "skoro nikdo" je predstava velmi vzdalena od skutecnosti ... problematika neplodnosti je mnohem sirsi a problematictejsi .. konec OT
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISON: jako skoro nikdo? Vajíčka jsou starý jako žena sama, takže jsou čím dál horší. A ještě spolu lidi spěj deset let bez kondomu a pak jsou ženský imunizovaný proti spermiím svýho partnera.
    Chtít si užívat do pětatřiceti a pak chtít zaplatit umělý oplodnění od pojišťovny, to mi přijde sobecký, nefér a nerozum.
    konec OT
    MISON
    MISON --- ---
    TAPINA: co si predstavujes pod pojmem minimum ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: No víš jak... umělé oplodnění je logická reakde na umělé zneplodňování (které je myšleno jako dočasné, jenže jaksi...). Kdybychom se množili všichni hned v osmnácti letech, tak nikdo s plodností problém nemá, nebo jen minimum lidí, kteří jsou opravdu nějak zásadně nemocní.
    MISON
    MISON --- ---
    Tenhle klub je dobry panoptikum. Kdyz je tady nekdo schopnej vychvalit clanek s pani Elekovou a zaroven sestrelit celkem koser clanek s kolegou Chlibkem, tak je proste ztracena duse. Nechapejte me spatne - at si kazdej dela, co chce .. at se treba neockuje. Ale to nemeni nic na tom, ze veci, ktery konkretne pani Elekova (a i cela rada dalsich laiku odpurcu) sirej .. jsou hovadiny. Deal with it.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: já si myslim, že umělý oplodnění je špatně. To neni jen tak, když to nejde. Asi to nemá jít. Rozmnožování je dost složitej proces a my víme houby. (A ještě se to platí ze zdravotního)
    MIC
    MIC --- ---
    TAPINA: záleží čemu říkáš problém s očkováním... Z mého okolí očkování řeší pouze ty nejinteligentnější páry, které studují hromady odborných materiálů, zatímco jednoduchá sousedka prostě očkuje čímkoli co jí doktorka nabídne a je to zadarmo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Čím víc vím o medicíně, tím víc docházím k závěru, že příroda má a vždycky bude mít právo veta. Ať děláme jako lidi co děláme, ať vymyslíme sebevětší podivnosti, pořád děláme jen to, co příroda umožnila. Některé páry absolvují pět cyklů umělého oplodnění a stejně se nepodaří - proč asi?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIC: To mi přijde jako dostatečný důkaz, že lidi, kteří by byli natolik inteligentní, že by je to napadlo, nemají s očkováním problém - a naopak :D
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Článek jsem neměla ještě čas podrobit kritickému myšlení....Nicméně u nás je situace poněkud jiná - tady se navazovalo na Matějčka.... Nicméně je to podobné, jako když lidi plácnou, že mají depku, že jsou v depresi. Ten, kdo FAKT je...to je uplně jiné kafe... Děti s hyperaktivitou existují...je to klubko hadů...ale zdaleka jich není tolik, kolik jich je prezentováno...

A co mě vůbec štve, že to hodně lidí bere jako finále a ne jako start - no on je dyslektik (takže nic), on je hyperaktivní (smůla nemůže za to)....ale ta diagnoza má hlavně sloužit k tomu, že hurá, víme, co se děje....hurá víme co s tím...čeká nás kupa dřiny... a tak to dost často bohužel nevypadá (což samozřejmě není míněno na nikoho zde).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NIENNA:
    ANNAWA:
    Zajímavý článek tohle jsem netušila. Já většinou vycházím z "historie využívání bylinných drog" protože jsem kolem toho brousila během studia. To co se píše v tom článku je prakticky vědecky posvěcený návrat k metodám našich předků. Kdo byl nezvladatelný a byly prachy na doktora ten dostal laudanum (opiát - běžně podávaný těhotným i malým dětem, více méně na všechno) kdo ty peníze neměl ten vařil makový odvar....takových úmrtí malých dětiček protože babka netrefila dávkování je docela dost. No a taky práce - tříleté děti jsou dnes proti našim pradědečkům strašně pozadu. Děti bohatých v té době už měli vychovatele a začínali s výukou, děti chudých pracovaly na poli.

Ale píšu OT - souhlas, evidentně to chce najít doktora se kterým je domluva, moc ráda bych natrefila někde na nějaké pěkné shrnutí co všechno se dá dělat a co už ne. Tetanus určitě chci očkovat v termínu, takové ty choroby co může snadněji chytit v kolektivu by stačily podstatně později. Jsem na tom jako KOTENCE zatím sháním informace, v rodině mám dva extrémí případy - okamžitě všechno hned a nejraději vůbec nic, hledám zlatou střední cestu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: já s tím souhlasím. Moje nejstarší dítě bylo nezvladatelné všude, důkazem budiž vyhazovat ze školky i z první třídy, později z tábora, z kroužků. Ale sama jsem měla problém operovat jako diagnózou, obnášející mimo jiné ADHD, protože vím, že je to trochu vachrlaté a moha lidem to slouží jako výmluva.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANNAWA: Naživo to sranda není a vím, že v lidé, kteří takové dítě mají, mají spoustu starostí. Ale vidím to u nás v rodině - když není maminka v dohledu je to zlaté, umí si to hrát samo, více méně to poslouchá a nechá si to vysvětlit, objeví-li se maminka nebo tatínek dítě se rázem změní začne třískat věcma, kopat do psa se kterým si předtím hrálo, odmítá reagovat prakticky na cokoliv a je naprosto nezadržitelné.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: nemít jedno takové dítě doma, asi bych ti to podepsala. Naživo už to taková sranda nebyla :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam