BARRUSHE: A jak uz tu bylo nekolikrat receno, ty jako rodic nemas povinnost nechat dite ockovat, nemas povinnost se s lekarem bavit, povinnosti ze zakona ma jen tem lekar. Ten te musi informovat o ockovani vysvetlovat ti k cemu je to dobry atd. Pokud te obtezuje posloucaht poznatky mediciny zlozene na dukazech, tak to lekari rekni, dej mu papir, ze to posloucaht nechces, popr to rekni pred svedama a mas klid. Popr nejjednodusssi reseni, prevezni si od nej informace v pisemne podobe a podepis, ze sis je prevzala. Tim bude on chranen pred napadenim, ze ti informace neposkytl a ty budes mit klid. Nikdo te nenuti ockovat dite v dobe, kdy je to pro nej podle soucasnych poznatku nejvhodnejsi, ale lekar je povinne, ti informace podat. A pokud lekari reknes, ze neockujes z duvodu xy, tak v pripade ze duvod xy neni v souladu s poznatku vedy, tak ma lekar zase povinnost te o tom informovat. Ty se s lekarem sahodlouze dohadovet nemusi, on s tebou jo. Jsi to ty, kdo jedinny ma pravo sahodlouhou konverzaci utnout. on ma povinnost se s tebou sahodlouze bavit, pokud ty chces a konverzaci udrzujes.
MIC: Hematooencefalicka bariera vznika uz davno pred narozenim. V detsvi je nezrala, ale proc by to melo souviset s ockovanim, to mi teda vysvetli.
WAMP_ELF: A ty znas retardovany deti nasledkem ockovani?