• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    YEETKA: rozhodne, jsme v tomhle fakt hodne pozadu, fungujem v rezimu jak pred triceti lety a nazory na tohle, coz prave zase potvrdila Eclectica, jsou neskutecne rigidni a jako argument umi jen ono vseobecny ohrozeni, bez nejaky snahy videt cokoliv trochu s nadhledem a sireji.
    Ja teda svy deti naockovat necham, jenze cim? tetanus je jasnej, par dalsich asi taky, ale abych to udelala stylem, ze Stat rekl, ze musim takhle, to je ta jedina spravna cesta, Stat nam rekl, ze jedine plna proockovanost nas zachrani.. no evidentne tu spousta lidi statu veri :)) proto ockujeme snad nejvic v Evrope.
    Zajimavy je, ze zatimco lekari spis zastavaji nazor, ze proockovanost ano, duvody jsou z pohledu jejich povolani zrejmy a je to pochopitelny, ackoliv ne uplne souhlasim, tak lidi, co znam a delali napriklad na vyvoji anebo distribuci leku, u statistiku anebo treba u firem jako zentiva, tudiz dalsi profici ale z jiny stranky, tak ty svy deti naockovany nemaj a rozhodne pry tuhle hru s nikym hrat nehodlaj (znam jich nekolik a rozhodne bych je nezaradila mezi alternativce)

ECLECTICA: ty porad nechapes, ze zdravi tvych deti ti nezaruci to, ze nekdo rekl, ze neco je takhle a takhle? Kdybys bydlela ve Francii, mela bys naockovano o pulku min, a tvy deti by teda byly v nebezpeci? Prober se, nevis, co mluvis. Jednou tu pises, ze do zdravi cizich deti ti je hovno, a podruhy se tu utrhujes, ze si nekdo nevazi zdravi svych deti..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: ty pořád nechápeš, že se to netýká jen zdraví TVÝCH dětí?
    Pořád mi ještě nikdo nevysvětlil, jak ke značně zvýšeným rizikům nákazy některou z vážných nemocí (což je důsledek snížení proočkovanosti) přijdou lidé, kterým zdravotní stav očkování neumožňuje. Asi mají zhebnout, když to nedaj, soudím dle tvých dřívějších příspěvků. Na to můžu říct, že můj známý, který je po transplantaci a musí brát imunosupresiva, přináší spoustě lidí radost svou prací a je daleko prospěšnější, než kdektterá lesana.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ALI_EN: ono hlavně bude zajímavé sledovat, kdo bude "povinnou" hexa vakcínu dodávat..
    nařizovat lidem, jak mají nakládat se zdravím dětí není v pořádku a nepočítám s tím, že bude tohle rozhodnutí dlouhodobě udržitelné..
    dřív nebo později se někdo obrátí k evropskému soudu a česká republika bude mít opět z ostudy ke kabátu i čepici..

ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ALI_EN: jak jsem psala, pokud se to týká tebe/tvé rodiny, je mi upřímně fuk, co s vámi příušnice udělají (není v mé moci to ovlivnit apod.). Ale už mi není jedno, že neočkováním přispíváte k ohrožení lidí, kteří by se možná rádi očkovali, ale nemohou.
    Mimochodem, mnohé vakcíny nepůsobí celoživotně, proto existuje možnost přeočkování. A i tehdy, když vakcína selže, prvděpodobnost, že se dospělý nakazí, je mnohem menší v případě, že se onemocnění objevuje (díky očkování) v omezené míře.
    A co se týče svobod, vykládáš si je poněkud pomýleně. Svoboda končí tam, kde ohrožuješ nebo škodíš ostatním. A bezdůvodným snižováním proočkovanosti k tomu ohrožení přispíváš.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ECLECTICA: mohou koncit. na chripku taky muzes umrit. Mas dite proti chripce naockovany? povinny to neni, pocitam, ze nemas. Pokud jsem si spravne nacetla, tim, cim strasis, ze priusnice "muzou" koncit, konci celkem malo pripadu. Ale proc ty lidi nestrasit. takovy pekny cechackovstvi.. predpokladam, ze uz se pracuje na ockovani proti padu z kola. Misto, aby se zabyvali necim uzitecnejsim, zminujes cukrovku, tak nejakyu osvete a podobnejm civilizacnim chorobam, tak to resej z ty nejjednodussi stranky. Prikazem. A nejakou kolektivizaci.. jak o tricet let zpatky. Podle tvy logiky se teda dospeli proti priusnicim chrani ockovanim v prvnich mesicich zivota. hm.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jinak co se týče homeopatik nebo domácích porodů (korelace s odporem vůči očkování je vskutku nepřehlédnutelná), rozhodujete o sobě, případně o své rodině. Ale v případě očkování ohrožujete lidi, kteří očkováni být nemohou, protože mají šúatný imunitní systém, doživotně jim je uměle snižována imunita z důvodu transplantace apod. Jak k tomu přijdou?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ALI_EN: jasně, proč očkovat proti příušnicím, které mohou skončit např. zánětem mozkových blan nebo budoucí neplodností chlapců, zvyšovat riziko cukrovky, vždyť je to banalita, že?
    (A to nemluvím o tom, že proti příušnicím je třeba chránit dspělé, kteří nemoc neprodělali jako děti, nebo nejsou očkovaní, protože u těch bývá průběh obzvlášť těžký.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISTY: Zas KAŽDEJ ty nemoci v dětství neprodělá, na tuhle ochranu se prostě spoléhat nedá. Já z té trojkombinace jen příušnice, pokud vím.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    a na co se ockujou ty pitomy priusnice? V rodine jsme je prubezne prodelali snad vsechny deti.

Jestli je to proto, ze se to proste muze pridat do kokejlu, a s vizi zdravejsi populace, to za chvili bude povinnost ockovat i na vsechny chripky.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OSCURO: Qui bono? Je přece jasné, že z toho profitují lékaři prosazující očkování, za což je farmafirmy platí div ne zlatem. Každý, kdo prozřel, tyto škůdce zavrhl, a chodí k homeopatům, kteří si z čistého lidumilství účtují za předepsání dobře protřepané destilky bratru 400-600 Kč.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATLAS: to netuším. V kartě mám uvedeno spalničky, zpětně to asi nikdo nezjistí.

ATLAS: server vitalia publikuje krom slátanin ještě biologické nesmysly. Už nikd ytam nechci vstoupit.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    MAR_TINA: Melas je serologicky potvrzeny? Nebo zvladal tvuj lekar aspon diagnozu pate a seste detske nemoci? Nedelam si srandu, ale jeste v roce 2005 o seste detske nemoci plno lekaru ani neslyselo... Moje kolegyne zacla pred lety delat nejakou studii a chtela mit v kohorte jako referencni hodnoty deti se spalnickami. Podarilo se ji najit pres 300 deti u kterych bylo jejich family doktorem diagnostikovamno, ze maji spalnicky a serologicky je nemel ani jeden....
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KRISTY: server vitalia velmi casto publikuje uplne slataniny. Ale zaprela jsem se a v rychlosti to prohlidla. Opet tam neni pro mne zadna zasdni informace. Je pravda, ze blbec, ktery vetu „Zarděnky s sebou nesou vážné riziko pro plod, pokud jimi onemocní žena ve fertilním věku…“ ministersva, (kterou kazdy gramotny chape spravne tak, ze jsou zardenky nebezpecne pro plod, jejichz matky se s nimi setkali kratce pre otehotnenim a v pocatku tehotenstvi), dokaze pochopit tak, ze se tim nekdo snazil tvrdit, ze je nebezpecne cele tehotenstvi, tak takovyto hlupak je pro mne fakt objev. nikdy y mne takovyto vyklad nenapad.
    Ale zkus si jeste jednou precist co jsem ti napsala. Jenze nazor, ze by stacilo "Zajistit, aby ženy vstupovaly do fertilního věku již imunní proti zarděnkám." je proste chybny, delalo se to v cechach relativne dlouho a vedlo to k omezeni teratogenit u zardenek, ale ne k eradikaci. proto se pristoupilo k plosnemu ockovani skupiny, ktera ty zardenky roznasi. A ejhle, teratogenity jsou pryc. (pomineme fakt, ze ani zardenky nejsou bezproblemove onemocneni a jejich prodelani v detsvi je pouze ZPRAVIDLA bezproblemove.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATLAS: já je měla. Je mi 35
    (A jsem pro očkování.)
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    MAGGIE: TAPINA: Stale vic se priklanim k nazoru, ze je to hlavne potreba byt povazovan za vynikajiciho odbornika a tak si vysledky proste vymyslim. Mam pocit, ze "nekteri" (rozumej vetsina) jsou tak chabeho mozku, ze tim svym slataninam opravdu veri.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KRISTY: Tehotne si zardenky v detsvi prodelavali dlouha leta, pozdeji bylo zavedeno ockovani vsech 12 letych divek. A vis kdy doslo k vymizeni teratogenit po zardenkach v tehotenstvi? Az kdyz zacli byt ockovany vsechny batolata.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    Tak se do tho zase vlozim.
    KRISTY: pochybuji, ze jsi prodelala spalnicky, pokud ti neni vic jak 60...

KRISTY
    KRISTY --- ---
    PTACOPYSK: kdyby si ta tehotna prodelala zardenky v detstvi, nenakazi ji uz nikdo. Pokud ale byla jen ockovana v detstvi MMR, pak ji samozrejme kdokoliv nakazit muze, protoze ta vakcina ji uz nebude chranit.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    FARIN: To je nesmysl. "Prirozena" infekce skrz tohle trojkombo ma docela velke procento vaznych prubehu, hlavne rozvoj zavaznych neurologickych postizeni na imunitnim podklade. Rizika u ockovani jsou radove nizsi a proto se s nim zacalo. A staci se rozumne zamyslet. Nikdo by neschvalil ockovani, co by zvetsilo riziko. Qui bono? Kazda spatna informace o leku -i jenom naznak- je pro firmu vyrabejici leciva znicujici. Jsou ochotni radeji stahnout i jen podezrely lek nez riskovat negativni PR. A konkurence se jen trese aby je nelde nachytala a mohla nahazet dost blata.
    I diky tomu jsou pak nove leky tak pekelne drahe a hlavne nikdo nechce vyvoj novych zafinancovat. Je to prilisne riziko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam