• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    EDERA
    EDERA --- ---
    WITTGENSTEIN: A u čeho končí moje svoboda v případě očkování proti chorobám z člověka na člověka nepřenosných?

Bůh ví, že nejsem odmítač očkování, moje děti mají všechna povinná očkování a ještě i něco k tomu navíc. Ale podle mě fakt stojí trochu víc za zamyšlení, co a kdy očkovat a co z toho je fakt nezbytně nutné jako povinné hned u kojence.

Na nástěnce odkaz není, ale doporučuju k přečtení sérii článků MUDr. Vavrečky.
    Seriál Kauza očkování - humánní medicína, nebo byznys? - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/serialy/kauza-ockovani-humanni-medicina-nebo-byznys/#ic=serial-box&icc=more
    Zrovna třeba to o kolektivní imunitě: http://www.vitalia.cz/clanky/18-kauza-ockovani-kolektivni-imunita/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TAPINA: a co naplat, obzory každého z nás jsou omezené, neb není v lidských silách vědět vše. V dnešní době je nicméně důležité především orientovat se ve zdrojích informací a dokázat posoudit jejich důvěryhodnost. A co naplat, například ženskou, která se dodnes ohání už roky vyvrácenou studií, prostě za autoritu považovat nelze.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ba, ba. Někdy mám té série voleb každý den plné zuby.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Můj životní styl je momentálně takový, že naprosto vše, co dělám a jak to budu dělat, je na mé vlastní volbě - včetně odpovědnosti za následky. Právě proto dovedu ocenit, že alespoň v některých složitějších otázkách za mě někdo kvalifikovaný provedl předvýběr a dovedu ocenit i tu povinnost, která eliminuje samostatné myšlení lidu. Protože jakkoli dokáže být jednotlivý člověk inteligentní a rozumný, lid je vesměs vždycky idiot.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: to je dost mylná dedukce. možnost volby máš, otázka je, nakolik je ta, ke které se přikláníš, rozumná.
    A domnívám se, že rozumnější je věřit imunologům, hygienikům a epidemiologům, než praktičce Elekové, která si ze svého tažení proti vakcinaci (a jak překvapivě, také z homeopatie) udělala byznys.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZEGA: někteří lidi žijí ve světě, kde asi nejsou žádné možnosti, proto nemá moc smysl jim cokoliv vyvracet:D
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TAPINA: To je tím, že většina takových lidí už něco podobného řešila, kdežto se smrtelnou nebo opravdu vážnou infekční nemocí se drtivá většina z nich ještě nesetkala (no mimo jiné také díky očkování).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když vidím ten boj za práva na svobodné rozhodování, tak nechápu jednu věc. Proč se ještě nikdy, ani jednou, ani na nejpitomějším fóru na internetu neobjevila touha po zrušení povinného ručení a převedení na dobrovolné pojištění? Je drahé, lidi, kteří jezdí málo, mají malou šanci, že někoho nabourají, každý se může pojistit dobrovolně a na povinném si pojišťovny jenom mastí kapsy!
    Je to smutné, že představa, že jim někdo nepojištěný naboří auto a oni z něj budou náklady náklady pracně samostatně páčit, odradí lidi spolehlivěji, než představa smrtelné nemoci.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PTACOPYSK: Klasický problém černého pasažéra.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZEGA: a čím to, že se v těch zemích (např. Německo, Francie) v posledních letech potýkají s nárůstem případů (a zdravotníci nabádají veřejnost k očkování)? To mi ještě taky nikdo nevysvětlil.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ZEGA: a v čem je výhoda toho, že něco naočkuji o 3 nebo 6 měsíců později?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    A zase se vracime k tomu, ze by stacilo vecne nevyhrozovat, ale dat na vyber a diskutovat o moznosti individualniho ockovaciho planu.
    I v zemich, kde neni ockovani povinne je prockovanost vysoka, jen maji lidi moznost urcit si kdy. A obcas staci moznost ockovani odsunout jen o 3 - 6 - 9 mesicu veku.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: k tomu nebezpečí:

PTACOPYSK: konkrétně s potravinami toho hliníku dostává dítě do těla téměř řádově více. A hliník vstřebává dítě v nezanedbatelné míře (v porovnání s vakcinací) i mateřským mlékem. Tolik k informacím odpůrců očkování.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ECLECTICA: Ono je totiž hrozně pohodlné neočkovat povinná očkování, když jsou naočkovaní všichni v populaci okolo. Já bych přála těm, co neočkují, žít (nejlépe několik generací) pouze mezi neočkovanou populací. Možná by pak došlo k prozření. Když se pak každé třetí dítě dožije deseti let, jako kdysi.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALI_EN: Čemu prosím nerozumíš na větě "Svoboda končí tam, kde ohrožuješ nebo škodíš ostatním. A bezdůvodným snižováním proočkovanosti k tomu ohrožení přispíváš."?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ad hliníkové a rtuťové a jiné nosiče - uvědomte si prosím co dýcháme, co jíme a pijeme každý den, to je přeci mnohem horší a stopové množství čehosi v očkování je proti tomu zanedbatelná banalita
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ALI_EN: to není důvěra ve stát, ale v epidemiologické studie. Což má stále racionálnější jádro než věřit pitomé Elekové, která k nějaké imunologii a příbuzným oborům ani nepřičichla, a navíc se hání vyvrácenými studiemi.
    Samozřejmě, plné zdraví a ochranu před chorobami ti nic nezaručí. Ale proč tomu jít naproti, že.
    Nicméně v té Francii, kterou si tolik chválíš, se v posledních letech významně zvýšil počet případů např. zarděnek. Čímpak to asi bude?

YEETKA
    YEETKA --- ---
    ALI_EN: naše starší dcera má trojkombinaci: záškrt, černý kašel, tetanus.. naše pediatrička spatřuje nebezpečí hexa vakcíny hlavně v nesmyslně vysokém obsahu hliníku nosiče..
    takže nám sama doporučila tuhle kombinaci s tím, že podle ní je to dostatečné..
    bude ještě vtipné, co se kolem tohoto tématu bude odehrávat..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    YEETKA: rozhodne, jsme v tomhle fakt hodne pozadu, fungujem v rezimu jak pred triceti lety a nazory na tohle, coz prave zase potvrdila Eclectica, jsou neskutecne rigidni a jako argument umi jen ono vseobecny ohrozeni, bez nejaky snahy videt cokoliv trochu s nadhledem a sireji.
    Ja teda svy deti naockovat necham, jenze cim? tetanus je jasnej, par dalsich asi taky, ale abych to udelala stylem, ze Stat rekl, ze musim takhle, to je ta jedina spravna cesta, Stat nam rekl, ze jedine plna proockovanost nas zachrani.. no evidentne tu spousta lidi statu veri :)) proto ockujeme snad nejvic v Evrope.
    Zajimavy je, ze zatimco lekari spis zastavaji nazor, ze proockovanost ano, duvody jsou z pohledu jejich povolani zrejmy a je to pochopitelny, ackoliv ne uplne souhlasim, tak lidi, co znam a delali napriklad na vyvoji anebo distribuci leku, u statistiku anebo treba u firem jako zentiva, tudiz dalsi profici ale z jiny stranky, tak ty svy deti naockovany nemaj a rozhodne pry tuhle hru s nikym hrat nehodlaj (znam jich nekolik a rozhodne bych je nezaradila mezi alternativce)

ECLECTICA: ty porad nechapes, ze zdravi tvych deti ti nezaruci to, ze nekdo rekl, ze neco je takhle a takhle? Kdybys bydlela ve Francii, mela bys naockovano o pulku min, a tvy deti by teda byly v nebezpeci? Prober se, nevis, co mluvis. Jednou tu pises, ze do zdravi cizich deti ti je hovno, a podruhy se tu utrhujes, ze si nekdo nevazi zdravi svych deti..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: ty pořád nechápeš, že se to netýká jen zdraví TVÝCH dětí?
    Pořád mi ještě nikdo nevysvětlil, jak ke značně zvýšeným rizikům nákazy některou z vážných nemocí (což je důsledek snížení proočkovanosti) přijdou lidé, kterým zdravotní stav očkování neumožňuje. Asi mají zhebnout, když to nedaj, soudím dle tvých dřívějších příspěvků. Na to můžu říct, že můj známý, který je po transplantaci a musí brát imunosupresiva, přináší spoustě lidí radost svou prací a je daleko prospěšnější, než kdektterá lesana.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam