• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...rád bych položil dotaz do fóra.... :

můžete mi prosím někdo potvrdit nebo vyvrátit (či se jinak vyjádřit) můj názor, že všechny vakcíny, v jejichž názvu je slovo Infanrix (Infanrix, Infanrix Hib, Infanrix IPV Hib, Infanrix Hexa) obsahují totožnou DTaP složku? ...nebo jinak - Je DTaP vakcína Infanrix vlastně základní DTaP složkou celé narůstající řady vakcín Infanrix?

...děkuji za případné názory
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    nenašla jsem, jestli je to odatované, ale tuším že tady nebylo
    Úmrtí kojenců a batolat po hexavalentní vakcíně
    http://www.rozalio.cz/...p/o-ockovani/ze-zahranici/262-umrti-kojenc-a-batolat-po-hexavalentni-vakcin
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    OSCURO: Mna by zaujimalo, co myslel pod

"Důsledkem očkování v nejranějším věku může být, že se imunologický sytém dítěte nastaví poněkud jinak, než by se nastavil přirozeně."

z coho tu vychadza

CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    OSCURO: ja to tusil, ze na toho Benese zareagujes :) ...tak dej pak vedet, esi se treba jen neprerek v naky malaricky horecce :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    OSCURO: mně to taky přišlo velmi rozumný.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Diky za odkaz, na mobilu jsem ty related prehledl. Zkusim se ho zeptat jak to myslel, neprijde me, ze by zrovna on zastaval teorii existece neco jako "pretizeni" antigenem. S dalsimi vecmi co pise, vcetne revize kalendare, vpodstate souhlasim.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ATLAS: Je to tam velmi jemně a diplomaticky, ale nemůžu si pomoct, je to tam. "U povinného očkování může být určité riziko v tom, že máme mnoho očkování už v kojeneckém věku, kdy imunitní systém ještě není vyzrálý a přemíra vakcín ho může nadměrně zatěžovat."

ATLAS
    ATLAS --- ---
    EDERA: Tm neni o pretizenosti imunitniho systemu ani slovo. Je tam jen jedna hypoteza, ze pro novorozene je vhodnejsi se setkavat s antigeny, s kterymi se setkava i matka. Jenze uz tam neni duvod, proc by to melo souviset s ockovanim, ktere se provadi v dobe, kdy uz je pro lidske mlade dost normalni, ze se setkava s tlupou.
    EDERA
    EDERA --- ---
    OSCURO: Když se řekne "v related pod tou hexou na lidovkách", tak to fakt není těžký najít
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LINY: starší syn bude mít 6 v únoru, neštovice zatím neměl a náš pediatr se netvářil, že by to byl nějaký problém...až pokud by je neprodělal do nějakých 10-12 tak by očkování asi bylo lepší variantou
    sestra i já jsme měly neštovice kolem toho 10 roku a žádná tragédie to tedy nebyla co si pamatuju
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CONTRAS: Prof. Benes z infekcniho na Bulovce? Tomu se me nechce verit ze by neco takove vypustil. Pokud mas odkaz posli me ho prosim
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    A taky rika o imunitnim systemu kojencu v podstate opacny veci, nez tady niz tahle Tapina ( v related pod tou hexou na lidovkach)
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    Oscuro, mimochodem o pretizenosti deti ockovanim mluvi i dr. Benes, prednosta kliniky infekcnich atd. Na bulovce... Sarlatan jeden!
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MUXX: potěší...
    MUXX
    MUXX --- ---
    Česko pozastavilo šarži dětské hexavakcíny. V den očkování zemřelo dítě | Domov | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...n-ockovani-zemrelo-dite-p7j-/zpravy-domov.aspx?c=A140923_175646_ln_domov_sk
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    Ja bych rek, ze si hlavu nezanasim ani jednou stranou, obcas snidam brufen a homeopatii povazuju za vtip...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CONTRAS: Denne se potka kojenec se stovkami tisic antigenu a modifikatoru a zvladne to, nenech si preprogramovat hlavu blbostmi co tvrdi duo Elekova/Strunecka o "pretizeni" antigeny. Je to stejny mytus jak zaneseni streva a zaspineni organismu jedy. Nase imunita neni tak blba jak si ty dve mysli.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...kdyby se nevyzrálý imunitní systém při očkování setkal jen s antigenem, a ještě jenom jedním, to by bylo veselo...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LINY: Dan (sestry syn) měl neštovice v 6 a nesl to hodně špatně.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: dík...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam