• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IBERIA: můj byl očkovaný ve čtyřech letech
    LAURA
    LAURA --- ---
    IBERIA: aha, no vidíš.. tak je to individuální asi jako všechno. Já mám na tu nemoc extra špatný vzpomínky no :(
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: a vážně mě zajímá, proč se upustilo od modelu očkování zarděnek až před začátkem produktivního věku?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LAURA: já je měla taky, všechny moje sestřenice, plus ještě asi tři kamarádky ve školce a jako žádnou tragedii si to nepamatuji, mám na to zhruba stejné myšlenky jako na angínu... ano, může to mít vedlejší účinky u chlapců, to mi přijde závažné... můj názor je ten, že je přirozenější chorobu prodělat

BALAENA: tvůj vlastně není očkovaný. To byla ta aféra, jak neočkované dítě nakazilo očkované spolužáky?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: ty dva smrťáky tedy nejsou u dětí, aspoň ne v těch letech, kde jsem se dívala do statistiky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IBERIA: příušnic je kolem 5000 ročně, z toho 1500 u dětí do 15 let. a taky dva smrťáky.

čili pokud se porozhlédneš, máš vcelku slušnou šanci na ně narazit.

syn je měl před rokem a čtvrt, ve škole byly celkem tři případy.
    LAURA
    LAURA --- ---
    IBERIA: a můžu se zeptat proč? příušnice jsem prodělala jako hodně malá, ale dodneška si pamatuju, jak strašně bolestivé to bylo.. svým dětem bych to tedy rozhodně nepřála...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KATIA: no když někde potkáš někoho s příušnicema, zarděnkama či spalničkama, budu ráda za kontakt, "dala" bych to dceři raději než očkování. Já příušnice prodělala a zarděnky ne a ne chytit, takže jsem byla někdy ve 13 očkována (proč už tenhle model není?), ale po zavedení očko o tyhle choroby nezavadíš.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KRISTY: nevím jak jinde, ale když jsem přihlašovala syna do (státní) školky, tak jsem si byla pro potvrzení u tehdejší pediatry a ta tam za sebe měla zástup nějakou starší doktorku...a ta synovi napsala, že má jen hexu...já si toho všimla až když jsem to odevzdávala ve školce, nicméně ani učitelka u zápisu ani poté učitelka při synově nástupu do MŠ se na nic neptaly a nic nekomentovaly...takže buď jsem měla velký štěstí nebo to všude zas tak přehnaně nehrotí
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAGGIE: tak do tý doby by spíš to dítě mělo ty choroby prodělat, ne? jako za nás... maximálně v nějakém raném školním věku...
    BUFO_VIRIDIS
    BUFO_VIRIDIS --- ---
    Chci se poradit, pokud bych nechala očkovat malé Pediacel - je jí 6m - kdy nejdříve, je možné očkovat samostatnou žloutenku? Děkuji.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KRISTY: mně vzali dceru do státní školky bez mmr s poznámkou od doktorky (na přihlášce), že bude doočkována, což byla, jinak by mi to mudr nenapsala. Každopádně na Vitalii je článek od Vavrečky, jak postupovat, že i státní školka neočkovance vzít musí http://www.vitalia.cz/clanky/13-kauza-ockovani-materska-skola/ moc jsem to ale nestudovala
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    http://video.aktualne.cz/...1-2015-ockovani-restaurovani-letadel/r~2b0bc21e9da111e4ab15002590604f2e/ Martin Veselovský a hosté: pediatr a právnička - téma změněných sankcí.stojí za to
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FARIN: Diky, pak ale tomu ohrožování na životech ockovanych deti kolem nikdo nebrání !!!! ;) prehanim, omlouvám se
    FARIN
    FARIN --- ---
    MAGGIE: tam uz nemuzou neb skolni dochazka je povinna
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    A jak je to pri vstupu do ZS - to se taky kontroluje kompletnost povinného očkováni?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ALI_EN: zajimaly by me ty pripady a ty doktorky. Praha? Posta? :)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ORIKA: no ale jisty je jedno. Ve statni te bez ockovani proste nevezmou a basta, ze? Zatimco v nektery soukromy se da domluvit, jak vyplyva z popsanych zkusenosti...
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    KRISTY: jj my to taky nechceme davat, takze taky me zajima jak poridis ,)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KRISTY: znam pripady, kdy doktorka potvrzeni o ockovani vyda, ale to dite prosre nenaockuje. jinak tohle me docela zajima, mmr davat taky nechci. dej pak vedet, jestli se ti povede na nco prijit
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KRISTY: nejde o statni vs. soukroma, pro starsiho syna jsem pred tremi lety hledala vhodnou soukromou skolku a navstivila jsem jich nekolik, nekde je ockovani vubec nezajimalo, nekde naopak...je to proste o tom nakolik ma ktera reditelka odvahu si lajznout vzit neockovane dite..
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    IORETH: díky. takže zkusím holt promluvit s doktorkou....ta naše je poměrně osvícená, takže pokud nepochodím u ní, pak asi u žádné.o(
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRISTY: Pokud bude mít dítě potvrzení, že není očkované kvůli trvalé kontraindikaci, tak ho do té školky vzít musí. Ale žádnej doktor při smyslech to potvrzení nevydá, pokud dítě tu kontraindikaci opravdu mít nebude (otázka je, jak pružný je obsah pojmu "trvalá kontraindikace"). Osobně bych ani nedokázala chtít po doktorovi, aby takové nepravdivé potvrzení vydával. Obávám se, že přijetí je čistě v rukou ředitelky, případně zřizovatele, pokud on sám provádí v tomto směru kontroly (a jestli z nich vyvozuje důsledky). Pokud to neprojde přes ředitelku, tak jsem v možnost "obejití" dost skeptická.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam