• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A podařilo se mi najít dokument s grafy - počty nemocných a úmrtí na očkované nemoci v průběhu 20. století.
    Vcelku chápu zájem státu očkovat. Jestliže v některých letech onemocnělo např. spalničkama 50 000 obyvatel, musela to být vcelku vysoká ekonomická zátěž (náklady léčení, výpadek v zaměstnání ať nemocného nebo opatrovníka), zavírání školek v době epidemi taky není nic snadného a levného...

Víte třeba, že jeden čas se navrhovaly tzv. pavilonové školky, aby bylo možné při výskytu infekčního onemocnění zavřít jen část. Ze stejného důvodu bývala budova školky, prvního a druhého stupně školy jiná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    V tomhle (ozdrojovaném) článku http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1414087747 jsem si přečetla nějaké statistiky závažosti a smrtnosti těhle dětských infekcích. Vcelku mě to překvapilo, taky jsem měla spalničky a příušnice za banalitu. Takže kdybych si mohla vybrat, tak je neprodělám.

I jsem si vybrala, v dospělosti jsem se před cestou do Ruska nechala znova očkovat proti záškrtu. Představa, jak se dusím někde v Karelii a doufám v kvalifikovanou pomoc a štěstí, mě docela děsila.

A vzpomněla jsem si na holku z mého ročníku ze základky, co měla hodně silné brýle a byla nedoslýchavá následkem jedné z těch nemocí. Jinak byla hezká a chytrá, ale tohle jí dost komplikovalo život.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BALAENA: aj, promiň, vlastně jsi to někde psala, že jste stihli tu předpriorixovou variantu...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IBERIA: můj byl očkovaný ve čtyřech letech
    LAURA
    LAURA --- ---
    IBERIA: aha, no vidíš.. tak je to individuální asi jako všechno. Já mám na tu nemoc extra špatný vzpomínky no :(
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: a vážně mě zajímá, proč se upustilo od modelu očkování zarděnek až před začátkem produktivního věku?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LAURA: já je měla taky, všechny moje sestřenice, plus ještě asi tři kamarádky ve školce a jako žádnou tragedii si to nepamatuji, mám na to zhruba stejné myšlenky jako na angínu... ano, může to mít vedlejší účinky u chlapců, to mi přijde závažné... můj názor je ten, že je přirozenější chorobu prodělat

BALAENA: tvůj vlastně není očkovaný. To byla ta aféra, jak neočkované dítě nakazilo očkované spolužáky?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: ty dva smrťáky tedy nejsou u dětí, aspoň ne v těch letech, kde jsem se dívala do statistiky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IBERIA: příušnic je kolem 5000 ročně, z toho 1500 u dětí do 15 let. a taky dva smrťáky.

čili pokud se porozhlédneš, máš vcelku slušnou šanci na ně narazit.

syn je měl před rokem a čtvrt, ve škole byly celkem tři případy.
    LAURA
    LAURA --- ---
    IBERIA: a můžu se zeptat proč? příušnice jsem prodělala jako hodně malá, ale dodneška si pamatuju, jak strašně bolestivé to bylo.. svým dětem bych to tedy rozhodně nepřála...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KATIA: no když někde potkáš někoho s příušnicema, zarděnkama či spalničkama, budu ráda za kontakt, "dala" bych to dceři raději než očkování. Já příušnice prodělala a zarděnky ne a ne chytit, takže jsem byla někdy ve 13 očkována (proč už tenhle model není?), ale po zavedení očko o tyhle choroby nezavadíš.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KRISTY: nevím jak jinde, ale když jsem přihlašovala syna do (státní) školky, tak jsem si byla pro potvrzení u tehdejší pediatry a ta tam za sebe měla zástup nějakou starší doktorku...a ta synovi napsala, že má jen hexu...já si toho všimla až když jsem to odevzdávala ve školce, nicméně ani učitelka u zápisu ani poté učitelka při synově nástupu do MŠ se na nic neptaly a nic nekomentovaly...takže buď jsem měla velký štěstí nebo to všude zas tak přehnaně nehrotí
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAGGIE: tak do tý doby by spíš to dítě mělo ty choroby prodělat, ne? jako za nás... maximálně v nějakém raném školním věku...
    BUFO_VIRIDIS
    BUFO_VIRIDIS --- ---
    Chci se poradit, pokud bych nechala očkovat malé Pediacel - je jí 6m - kdy nejdříve, je možné očkovat samostatnou žloutenku? Děkuji.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KRISTY: mně vzali dceru do státní školky bez mmr s poznámkou od doktorky (na přihlášce), že bude doočkována, což byla, jinak by mi to mudr nenapsala. Každopádně na Vitalii je článek od Vavrečky, jak postupovat, že i státní školka neočkovance vzít musí http://www.vitalia.cz/clanky/13-kauza-ockovani-materska-skola/ moc jsem to ale nestudovala
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    http://video.aktualne.cz/...1-2015-ockovani-restaurovani-letadel/r~2b0bc21e9da111e4ab15002590604f2e/ Martin Veselovský a hosté: pediatr a právnička - téma změněných sankcí.stojí za to
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FARIN: Diky, pak ale tomu ohrožování na životech ockovanych deti kolem nikdo nebrání !!!! ;) prehanim, omlouvám se
    FARIN
    FARIN --- ---
    MAGGIE: tam uz nemuzou neb skolni dochazka je povinna
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    A jak je to pri vstupu do ZS - to se taky kontroluje kompletnost povinného očkováni?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ALI_EN: zajimaly by me ty pripady a ty doktorky. Praha? Posta? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam